Ενημέρωση

Flix 2020: Ο Αρης Σερβετάλης εύχεται να διαχειριστούμε τη νέα χρονιά ουσιαστικά και με ψυχωφέλεια

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020: Ο Αρης Σερβετάλης εύχεται να διαχειριστούμε τη νέα χρονιά ουσιαστικά και με ψυχωφέλεια

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Μήλα

Αρης Σερβετάλης, πρωταγωνιστής | Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Εδώ και 15 χρόνια, ο Αρης Σερβετάλης είναι ο ηθοποιός που έχει κατεξοχήν συνδέσει το όνομά του με το πολυβραβευμένο, νέο ρεύμα του ελληνικού σινεμά: από την «Κινέττα» και τις «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, μέχρι το «L» και τους «Ορνιθες (ή Πώς να Γίνεις Πουλί)» του Μπάμπη Μακρίδη, αλλά και το «The Waiter» του Στηβ Κρικρή, ο Σερβετάλης έχει επιλέξει απαιτητικούς ρόλους κι έχει καταθέσει αριστοτεχνικές ερμηνείες.

Το 2020 τον βρίσκει πρωταγωνιστή στα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, σε μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του: παραδίδει μία ερμηνεία σχεδόν ακίνητη, βουβή, σωματική, μετρημένη, ακέραια. Κι επάξια κερδίζει το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το καλοκαίρι του 2020 γυρίζει σε Αθήνα και Αίγινα το «Man of God» της Γελένα Πόποβιτς για τη ζωή και το έργο του Αγίου Νεκταρίου.

Αν θα είναι το σινεμά ίδιο μετά το 2020; Και γιατί να είναι;»

Μήλα χορος 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Η συμμετοχή μου στην ταινία «Man of God», σε σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς που διαπραγματεύεται την ζωή του Αγίου Νεκταρίου.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την χώρα και σε όλο τον κόσμο. Ο εν δυνάμει δολοφόνος σου έγινε αυτός που θα κάνει την κίνηση να σε αγκαλιάσει.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Οι καμπάνες.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Και γιατί να είναι;

Τι εύχομαι για το 2021: Εύχομαι ένας ακόμα χρόνος που δίνεται στην ζωή μας να τον διαχειριστούμε ουσιαστικά και με ψυχωφέλεια.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020