Ενημέρωση

Flix 2020 | Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος πιστεύει ότι το σινεμά πρέπει να επιστρέψει πιο δυνατό από ποτέ και να εκδικηθεί!

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix 2020 | Ο Μιχάλης Κωνσταντάτος πιστεύει ότι το σινεμά πρέπει να επιστρέψει πιο δυνατό από ποτέ και να εκδικηθεί!

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Μικρά Ομορφα Αλογα 607

Μιχάλης Κωνσταντάτος, σκηνοθέτης | «Μικρά Ομορφα Αλογα»

Μετά από μία γεμάτη δακρίσεις προϋπηρεσία στη μικρού μήκους, ο Μιχάλης Κωνσταντάτος έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2013 με το «Luton».

Και το 2020 ήταν η χρονιά που επέστρεψε με τη δεύτερη ταινία του. Το «All the Pretty Little Horses» («Μικρά Ομορφα Αλογα») έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης.

Τον Νοέμβριο η ταινία έκανε την πανελλαδική της πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα «Meet the Neighbors»

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020; Γιατί δεν πρέπει να είναι.»

Μιχάλης Κωνσταντάτος 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Oταν μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια των lockdown έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το «All the Pretty Little Horses».

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Οταν συνειδητοποίησα ότι για να βγω από το σπίτι μου χωρίς κυρώσεις έπρεπε να στείλω μήνυμα… «κάπου».

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Το σινεμά, ο θόρυβος της Αθήνας, οι φωνές των ανθρώπων.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί δεν πρέπει να είναι. Πρέπει να επιστρέψει πιο δυνατό από ποτέ και να εκδικηθεί!

Τι εύχομαι για το 2021: Υγεία, συντροφικότητα και Ελευθερία.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020