Ενημέρωση

Flix 2020 | Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εύχεται να φύγει αυτή η χρονιά, όπως μια κακή σχέση (με τυπικές διαδικασίες)

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εύχεται να φύγει αυτή η χρονιά, όπως μια κακή σχέση (με τυπικές διαδικασίες)

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα του Flix 2020:

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης 607 1 «Ευτυχία»

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, πρωταγωνιστής | «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή & «Ετερος Εγώ: Κάθαρσις» του Σωτήρη Τσαφούλια

Μπορεί να ξεκίνησε από την τηλεόραση και το θέατρο, αλλά από το 2005 και την «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης διεκδικεί τη θέση του στην μεγάλη οθόνη. Μετά από σειρά από κωμωδίες, η «Επιστροφή» του Βασίλη Δούβλη και πρόσφατα η «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, του έδωσαν την ευκαιρία να δείξει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από το φάσμα των δυνατοτήτων του. Ειδικά στο ρόλο του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου, του συζύγου της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ο Δαδακαρίδης έδωσε μία τόσο εύστοχα ψιθυριστή, χαμηλότονη και βουβά συγκινητική ερμηνεία, που κέρδισε επάξια το βραβεία Ιρις Α' Ανδρικού ρόλου.

Ομως η χρονιά του δεν τέλειωσε εδώ. Ο δεύτερος κύκλος της αστυνομικής σειράς «Ετερος Εγώ: Κάθαρσις» που αποτελεί πρόταση, κατάφερε να γυριστεί μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, να ολοκληρωθεί κι είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της, αύριο - Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι ένα κομμάτι του σινεμά τώρα θα προσανατολιστεί στον άνθρωπο, την ελευθερία, τις αξίες του. Στην πιο φωτεινή μας πλευρά δηλαδή. Μακάρι όλο αυτό να γίνει εφαλτήριο για σπουδαίες σκέψεις και ιστορίες.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης 607 2 «Ετερος Εγώ: Κάθαρσις»

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Το ταξίδι της «Ευτυχίας» στις αίθουσες. Τα γυρίσματα του «Ετερος Εγώ: Κάθαρσις». Και οι πρώτες αγκαλιέ, μετά την καραντίνα - την «πρώτη».

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Η πρώτη καραντίνα. Θυμάμαι ακόμα εκείνο το απόγευμα. Φεύγαμε από το θεάτρο με την αβεβαιότητα του τι θα γίνει μετά. Ο θάνατος όλων των ανθρώπων από την πανδημία. Μία εκ των οποίων, ήταν και η υπέροχη συνεργάτιδα Ιουλια Σταυρίδου...

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Μου έλειψαν οι συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Οι αγκαλιές τους. Η ελευθερία - καθημερινά.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Οχι το σινεμά δε θα είναι το ίδιο. Πρώτα από όλα, σε επίπεδο παραγωγής έχει δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα, παγκοσμίως. Ομως θέλω να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι ένα κομμάτι του τώρα θα προσανατολιστεί στον άνθρωπο, την ελευθερία, τις αξίες του. Στην πιο φωτεινή μας πλευρά δηλαδή. Μακάρι όλο αυτό να γίνει εφαλτήριο για σπουδαίες σκέψεις και ιστορίες.

Για το 2021 εύχομαι... (πατήστε το play)



Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020