Ενημέρωση

Flix 2020 | Ο Βασίλης Μαζωμένος εύχεται να βγούμε σύντομα από την «Εξορία» μας

στα 10

Κάθε μέρα ένα πρόσωπο της ελληνικής κινηματογραφικής επικαιρότητας, θα κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Ο Βασίλης Μαζωμένος εύχεται να βγούμε σύντομα από την «Εξορία» μας

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα του Flix 2020:

Εξορία 607

Βασίλης Μαζωμένος, σκηνοθέτης - «Εξορία»

Βετεράνος πειραματιστής στον χώρο του docudrama, σκηνοθέτης των φιλμ «Το Χρήμα – Μια Μυθολογία του Σκότους», «10η Μέρα», «Γραμμές» και έμπειρος παραγωγός μικρού μήκους ταινιών, ο Βασίλης Μαζωμένος φέτος κυκλοφόρησε την νέα του ταινία.

Η «Εξορία» εξετάζει την επόμενη μέρα της ελληνικής κρίσης, μέσω ενός υπερρεαλιστικού δράματος με στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Η ταινία έκανε τη διεθνή πρεμιέρα της στο 40ό Fantasporto της Πορτογαλίας, ταξίδεψε επίσης στο Cinefantasy της Βραζιλίας, και προβλήθηκε επίσης στην online Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών.

Βασίλης Μαζωμένος 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Το δεκαήμερο με την κόρη μου Ρέα στο Ναύπλιο, τον Αύγουστο που απήλαυσα κάθε του λεπτό.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Ο θάνατος του πατέρα μου Μίμη τον Μάιο, που υπήρξε ένας σπουδαίος αγωνιστής της ζωής και ένας εξίσου σπουδαίος πατέρας.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Τα γυρίσματα και τα τρελόπαιδα οι φίλοι μου ηθοποιοί στο γνωστό στέκι του Σαββατόβραδου.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί φοβάμαι ότι αλλάζει ριζικά η διανομή και μέσα από αυτήν όλος ο κύκλος εργασιών τόσο της οικονομίας του σινεμά αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής του.

Για το 2021 εύχομαι... (πατήστε το play)



Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020