Industry

H Ελλάδα στην online Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Στο πείραμα της (πρώτης) ψηφιακής Αγοράς του Φεστιβάλ Καννών λόγω υγειονομικής κρίσης, η Ελλάδα δηλώνει παρούσα.

Flix Team
H Ελλάδα στην online Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών
All the Pretty Little Horses

Το μεγάλο πείραμα της Αγοράς του Φεστιβάλ Καννών που, λόγω υγειονομικής κρίσης, γίνεται φέτος για πρώτη φορά online μοιάζει ήδη πετυχημένο, αφού ήδη με την έναρξή των εργασιών της οι ειδήσεις για τις αγοραπωλησίες, αλλά και τις ταινίες που λανσάρονται στα διάφορα προγράμματά της φτάνουν σαν βροχή στον κινηματογραφικό κόσμο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για όλες τις δράσεις της φετινής online Αγοράς του Φεστιβάλ Καννών

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Αγορά του Φεστιβάλ Καννών με πολλά νέα πρότζεκτ, ταινίες που προβάλλονται αναζητώντας πρεμιέρα σε Φεστιβάλ ή διεθνή διανομή, σχέδια ταινιών για ανάπτυξη.

Motorway65 607 2 Motorway 65

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα των ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει φέτος από την Ελλάδα η ταινία «Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου, εικαστικού που ζει στο Λονδίνο, μία παραγωγή, χρηματοδοτούμενη από τον οργανισμό Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και το Ιδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ. Το φιλμ θα διαγωνιστεί το φθινόπωρο για το Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους - ένα ακριβώς χρόνο μετά το Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε ο Βασίλης Κεκάτος με το «H Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς». Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Motorway 65».

animal 607 Animal

Στο Atelier, το τμήμα του Φεστιβάλ με επιλεγμένα σχέδια ταινιών απ' όλον τον κόσμο συμμετέχει το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτη μετά το «Park». Στο Atelier oι σκηνοθέτες, μαζί με τους παραγωγούς τους, έρχονται σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες, αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς συμπαραγωγές κι έτσι, με την υποστήριξη της Cinefondation, επισπεύδεται η διαδικασία του funding και της προετοιμασίας της ταινίας. Το «Animal» είναι μια παραγωγή της Homemade films, με παραγωγούς τις Μαρία Δρανδάκη και Μαρία Κοντογιάννη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Animal».

Dog Dog

Στο φετινό Thessaloniki Goes to Cannes πέντε νέες ταινίες σε στάδιο work in progress δείχνουν τις πρώτες τους εικόνες σε ανθρώπους της βιομηχανίας.

Αυτές είναι το «Green Sea» της Αγγελικής Αντωνίου, το «Dog» της Γιάννας Αμερικάνου και τρία ντοκιμαντέρ: το «Esperanto» του Στρατή Χατζηελενούδα, το «If It’s Not OK It’s Not The End» του Σαλβαδόρ Μουνιόθ Σάιθ και το «Made in Vain» του Μιχάλη Κλιούμη. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το φετινό «Thessaloniki Goes to Cannes».

all the pretty horses 607 All the Pretty Little Horses του Μιχάλη Κωνσταντάτου

frankenstein Frankenstein του Κώστα Ζάπα

Market Screenings: Στις προβολές για διευθυντές και προγραμματιστές διεθνών φεστιβάλ, υπεύθυνους διεθνών πωλήσεων και διανομείς συμμετέχουν το «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου (η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του μετά το «Luton») σε παραγωγή της horsefly productions, το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντη που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου, το «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου που έκανε την πρεμιέρα του και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, το «Window to the Sea» του Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες, η ισπανοελληνική συμπαραγωγή που γυρίστηκε στη Νίσυρο, το ντοκιμαντέρ «Sundays» της Αλήθεια Αβράμη, η «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου με πωλήσεις από την EuroObscura και ο «Frankenstein» του Κώστα Ζάπα από την εταιρία διεθνών πωλήσεων και διανομής House of Film με έδρα το Λος Αντζελες.

webinar

Ακόμη

Webinar του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου όπου θα γίνει εκτενής αναφορά στην αύξηση του cash rebate στο 40% για τις ταινίες που γυρίζονται στην Ελλάδα αλλά συζήτηση με παραγωγούς για την επανέναρξη των γυρισμάτων στην χώρα.

Στο τμήμα Next Wave με νεαρούς επαγγελματίες από όλον τον κόσμο συμμετέχει η Ιωάννα Κρυωνά με το CINEsymposium.

Ο Χρήστος Νίκου υπέγραψε με την CAA, ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία στο Χόλιγουντ, το οποίο θα τον εκπροσωπεί και αναλαμβάνει επίσης την εκπροσώπηση της πρώτης μεγάλου μήκους του, «Μήλα». Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ελληνικές ταινίες βρίσκονται στους καταλόγους των εταιριών διεθνών πωλήσεων, οι οποίες αναζητούν διανομή σε όλον τον κόσμο. Παράδειγμα η «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη στον κατάλογο της Match Factοry και το «All the Pretty Little Horses» του Μιχάλη Κωνσταντάτου στον κατάλογο της Pluto Films, αλλά και στο στάδιο του post-production το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου που χειρίζεται η Luxbox.

σελήνη66 607 Η Ζακλίν Λέντζου μαζί με τη Σοφία Κόκαλη στα γυρίσματα του «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις»