Industry

Πόσο έτοιμη είναι η βιομηχανία για μια online Αγορά του Φεστιβάλ Καννών;

στα 10

Το Φεστιβάλ Καννών πάντως, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την κινηματογραφική βιομηχανία εν μέσω πανδημίας και ενώ το κυρίως σώμα της διοργάνωσης απειλείται ολοένα και περισσότερο με ακύρωση, ανακοινώνει τις λεπτομέρειες για την διαδικτυακή έκδοση του Marché du Film με αφετηρία τις 22 Ιουνίου.

Πόσο έτοιμη είναι η βιομηχανία για μια online Αγορά του Φεστιβάλ Καννών;

Μετά και την πρόσφατη (μάλλον οριστική) ακύρωση για φέτος του Φεστιβάλ των Καννών μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών και της Εβδομάδας Κριτικών λόγω της υγειονομικής κρίσης έρχονται επιτέλους κάποια καλά νέα.

Το Φεστιβάλ στην προσπάθειά του να στηρίξει την κινηματογραφική βιομηχανία ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Marché du Film διαδικτυακά από την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

marche du film 607

Η διαδικτυακή αυτή αγορά έχει ως σκοπό να μιμηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο την «πραγματική» Αγορά των Καννών με ζωντανές συναντήσεις σε πραγματικό χρόνο. Θα προσφέρει δημιουργικές εναλλακτικές λύσεις για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων και της δικτύωσης των επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας απ' όλο τον κόσμο.

Το Marché du Film θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Εικονικούς θαλάμους για πωλητές: Οι Εταιρείες Διεθνών Πωλήσεων (World Sales) θα μπορούν να επικοινωνούν με τους αγοραστές και να προβάλουν τις νέες τους ταινίες αλλά και τα σχέδια ταινιών που βρίσκονται σε ανάπτυξη σε ένα διαδικτυακό ειδικό χώρο που θα χρησιμεύει ως ψηφιακό ισοδύναμο με τους θαλάμους τους στις Κάννες.

  • Εικονικά περίπτερα για τους οργανισμούς: Οργανισμοί (όπως τα Εθνικά Κέντρα Κινηματογράφου) από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν την εθνική τους κινηματογραφική βιομηχανία, τις παροχές σε σχέση με το Film Commission αλλά και τις δυνατότητες για γυρίσματα σε κάθε χώρα, υποστηρίζοντας τους παραγωγούς τους και οργανώνοντας συναντήσεις σε έναν εικονικό χώρο όπως συνήθιζαν να κάνουν στα περίπτερά τους στο Village International.

  • Τηλεδιασκέψεις: Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ζητούν και να οργανώνουν συναντήσεις μέσω της εφαρμογής του Marché du Film «Match and Meet» στην οποία πλέον έχουν ενσωματωθεί και βιντεοκλήσεις.

  • Διαδικτυακές προβολές: Ολοκληρωμένες ταινίες ή όσες βρίσκονται σε post-production και παρουσιάσεις διαφόρων πρότζεκτ θα προγραμματίζονται ανάλογα με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα σε περίπου δεκαπέντε virtual κινηματογραφικές αίθουσες, για να διατηρηθεί η δυναμική της αγοράς και δοθεί έτσι χρόνος για την προβολή και διαπραγμάτευσή τους. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα βασίζεται στην τεχνολογία του Cinando με αυστηρά μέτρα ασφαλείας όπως DRM, ατομικό υδατογράφημα, διαχείριση εργασιών σε πραγματικό χρόνο και παρακολούθηση όσων «μπαίνουν» στις προβολές.

  • Προγράμματα και συνέδρια: Τα διάφορα προγράμματα και συνέδρια, ως επί το πλείστον, θα μεταφερθούν σε ψηφιακό χώρο: τα Cannes Docs, Cannes Next, Producers Network, Goes to Cannes, Frontières or Fantastic 7 θα αναμορφωθούν για να προσφέρουν σε αυτές τις κοινότητες – δημιουργούς, παραγωγούς και πωλητές – τις ίδιες ευκαιρίες δικτύωσης και παρουσίασης των έργων τους. Το Marché du Film θα προσφέρει επίσης και speed meetings για συνθέτες, εκδότες βιβλίων ή παραγωγών. Το Cannes XR, το πρόγραμμα αφιερωμένο στην διαδραστική ψυχαγωγία, θα παρουσιάσει τα έργα της σε ένα περιβάλλον όπου οι ταινίες θα προβληθούν με σε virtual reality.

Οι διαπιστεύσεις για τη διαδικτυακή Αγορά του Φεστιβάλ Καννών 2020 θα είναι διαθέσιμες σύντομα για επαγγελματίες του κλάδου στην τιμή των €95 έως και τις 29 Μαΐου. Από εκεί και μετά η κανονική τιμή των διαπιστεύσεων φτάνει στα €195 συμπεριλαμβανομένης και μιας ετήσιας συνδρομής στο Cinando. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της Αγοράς των Καννών.

Διαβάστε ακόμη: Είναι επίσημο. To Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ακυρώθηκε για φέτος

μαρψηε