Φεστιβάλ / Βραβεία

Ακυρώνονται το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και η Εβδομάδα της Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών για το 2020

στα 10

Η ανακοίνωση έγινε μια μόλις μέρα μετά και την ακύρωση του Φεστιβάλ των Καννών για φέτος (τουλάχιστον όπως το ξέραμε).

Flix Team
Ακυρώνονται το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών και η Εβδομάδα της Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών για το 2020

Μια μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση πως το Φεστιβάλ των Καννών δεν θα διεξαχθεί το 2020 με τον τρόπο που το ξέραμε, ήρθε να προστεθεί και το πως οι παράλληλες ενότητες του φεστιβάλ (Semaine de la Critique, Quinzaine des Réalisateurs, ACID) ακυρώνονται μαζί του. Η απόφαση αυτή ήρθε δυο μέρες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν πως δεν επιτρέπει την διεξαγωγή φεστιβάλ και διοργανώσεων που μαζεύουν πολύ κόσμο ως και τα μέσα Ιουλίου στην χώρα.

«Το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών (Quinzaine des Réalisateurs), η Εβδομάδα της Κριτικής (Semaine de la Critique) και το ACID με λύπη ανακοινώνουν την ακύρωση της διεξαγωγής τους για το 2020 στις Κάννες. Η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε όλοι καθιστά αδύνατο πρακτικά να γίνουν φεστιβάλ και διοργανώσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο. Ομως κάθε ενότητα, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να υποστηρίξουν τις ταινίες οι οποίες υποβλήθηκαν για το 2020», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Φεστιβάλ των Καννών ανέφερε χτες πως αναζητά παράλληλα άλλους τρόπους διεξαγωγής του. Αναμένουμε περισσότερα σύντομα.

Δείτε ακόμη: