Industry

Δεν ξέρουμε για το φεστιβάλ, αλλά η Αγορά των Καννών θα γίνει έστω κι online

στα 10

Δεν πρόκειται για επίσημη ανακοίνωση αλλά για μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία που αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Και που έκανε την Marché du Film να δηλώσει ότι ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο.

Δεν ξέρουμε για το φεστιβάλ, αλλά η Αγορά των Καννών θα γίνει έστω κι online

Το φεστιβάλ των Καννών δηλώνει πως η τελική απόφαση για το αν θα γίνει φέτος ή όχι, θα παρθεί στις 15 Μαΐου, αφού η διοίκησή του συνομιλήσει με τον Δήμαρχο της Πόλης και τις γαλλικές αρχές. Εν τούτοις μια σειρά από εταιρίες που κάθε χρόνο συμμετέχουν στην Αγορά του φεστιβάλ προετοιμάζονται ήδη για εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση ακύρωσής του.

Ανάμεσά τους μετράμε κάποιες από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες αμερικάνικες κι ευρωπαϊκές εταιρείες όπως οι Film Constellation, FilmNation, Lionsgate, Sierra Affinity, StudioCanal, STX Entertainment, Voltage Pictures, και Wild Bunch, κάτι που δείχνει ότι η ιδέα έχει μερικούς αληθινά σοβαρούς υποστηρικτές.

Δείτε ακόμη: Οχι επίσημα, αλλά μάλλον οριστικά το Φεστιβάλ Καννών ακυρώνεται για το 2020

cannes 607

Το γεγονός ότι τα φεστιβάλ ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και το ότι ακόμη και οι Κάννες μοιάζουν αβέβαιες δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα μόνο στις ταινίες που ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα, αλλά και σε αυτές που αναζητούν παραγωγούς, χρηματοδότες ή που βρίσκονται πριν το στάδιο της προ- παραγωγής τους. Η ανάγκη για κινηματογραφικό περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι μεγάλη και οι εταιρίες παραγωγής θέλουν να συνεχίσουν να χτίζουν συμφωνίες που θα φέρουν στο μέλλον ταινίες στις οθόνες μας.

marche du film 607

Κάπως έτσι, οι υποστηρικτές της ιδέας μιας online αγοράς οργανώνουν το πλαίσιο όπου όχι μόνο τα meetings μεταξύ των δημιουργών και των χρηματοδοτών, των διανομέων και των sales να μπορούν να γίνουν online, αλλά αν χρειαστεί ακόμη και οι προβολές ταινιών που γίνονταν παραδοσιακά στις αίθουσες της Αγοράς του φεστιβάλ. Και στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν το φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιηθεί τελικά -κάτι που μοιάζει αμφίβολο- η πρωτοβουλία μοιάζει να κερδίζει έδαφος μέρα με την ημέρα καθώς δείχνει αμφίβολο το αν οι χιλιάδες διαπιστευμένοι του Marché du Film απ΄όλο τον κόσμο, θα είναι φέτος πρόθυμοι να κάνουν το ταξίδι μέχρι τις Κάννες ακόμη κι αν τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Και μια μέρα μετά απ΄ όταν η είδηση έγινε γνωστή, η Αγορά των Καννών ανακοινώσε κι επισήμως ότι σκοπεύει να διοργανώσει ένα virtual παράρτημά της, για όλους όσους δεν θα είναι παρόντες στο φεστιβάλ φέτος «αν υποθέσουμε ότι η Αγορά θα λάβει χώρα», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ζερόμ Παγιάρ στην πρώτη επίσημη παραδοχή από την πλευρά των Καννών, ότι το φεστιβάλ του 2020 δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει.

Δείτε ακόμη: Τι αναβάλλεται ή ακυρώνεται στον κόσμο του σινεμά, εξαιτίας του κοροναϊού*