Κι αν η ταινία σου δεν βγει ποτέ στις αίθουσες; Τέσσερις Ελληνες σκηνοθέτες απαντούν στο Flix

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι Γιώργος Γεωργόπουλος, Δημήτρης Μπαβέλλας, Τζώρτζης Γρηγοράκης και Σόνια-Λίζα Κέντερμαν μιλούν στο Flix για τη διανομή των ελληνικών ταινιών εν καιρώ πανδημίας (κι όχι μόνο).

Γιώργος Βαλσαμής: «Καμία καλή φωτογραφία δεν μπορεί να σώσει μια κακή ταινία»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας που κέρδισε δύο Χρυσούς Φοίνικες Ταινίας Μικρού Μήκους στη σειρά, μιλά στο Flix για το ξεκίνημά του, τις επιρροές του, τις επιλογές του και αν υπάρχει τελικά «καλή» ή «κακή» φωτογραφία στο σινεμά.

Από τα αρχεία | 5 ελληνικές ταινίες - αντίσταση για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Γερμανική Κατοχή, η Εθνική Αντίσταση, το μετά ενός Παγκοσμίου Πολέμου που άφησε την Ελλάδα διχοτομημένη. Πέντε στιγμές του ελληνικού σινεμά που δεν θα δείτε στην τηλεόραση αυτές τις μέρες.

Η Γκονγκ Λι δεν ενδιαφέρεται να βλέπει τον εαυτό της συνεχώς στην οθόνη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η εμβληματική Κινέζα ηθοποιός μιλάει στο Flix για την τελευταία της ταινία «Τα Προσωπεία του Σαββάτου» που έκανε μόλις πρεμιέρα στο Cinobo, τη «Μουλάν» που συνεχίζει στις αίθουσες και τον κόσμο του σινεμά που αγάπει τόσο ώστε να επισκέπτεται σπάνια.

Αντονι Τσεν: ο σκηνοθέτης της «Εποχής της Βροχής» εξηγεί στο Flix τη συναισθηματική μας ξηρασία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μία κουβέντα που μάς δρόσισε - με έναν νέο, τρυφερό, ανθρωποκεντρικό σκηνοθέτη, που κάνει σινεμά για να θέσει ερωτήματα για τη ζωή. Κι όχι για να τα απαντήσει.

Γνωρίστε τους δημιουργούς της Αγοράς του Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Flix μίλησε αποκλειστικά με τους δημιουργούς που προκρίθηκαν στην Αγορά του Animasyros 13 και μας είπαν λίγα λόγια για την ταινία τους αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κάποιος μια ταινία animation στον καιρό της πανδημίας.

Η Τζεραλντίν Μπας του Φεστιβάλ του Annecy και ο Αντουάν Λιετού της Laïdak films μιλούν για το Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δυο από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες της παγκόσμιας κοινότητας του animation, λίγο πριν εμφανιστούν στην Αγορά του Animasyros, μας μίλησαν για την συνεργασία τους με το Φεστιβάλ αλλά το πόσο επιτακτικό είναι, αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε, να ονειρευόμαστε ακόμα ...

Το ελληνικό σινεμά να υποβάλλει, παρακαλώ, την παραίτησή του

ΑΠΟΨΗ

Η παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου εκθέτει τόσο το Κέντρο όσο και το Υπουργείο, αφήνοντας εκτεθειμένη για ακόμη μια φορά την ελληνική κινηματογραφική κοινότητα.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.