Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι Άποψη

Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι

Η νέα πολυαναμενόμενη, γυρισμένη στην Ελλάδα, ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τρεις σταρ πρώτης διαλογής γοήτευσε το πρώτο τετραήμερό προβολών της μόνο 600 περίπου θεατές σε όλη την Ελλάδα. Το γιατί είναι πλέον ρητορικό.

Φεστιβάλ Δράμας 2022:  Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα Άποψη

Φεστιβάλ Δράμας 2022: Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα

Το Flix παρακολούθησε για πρώτη φορά φέτος ολόκληρο το Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα της Δράμας και εντόπισε ταινίες που θα άξιζαν θέση -αν όχι και βραβείο- σε οποιοδήποτε διαγωνιστικό. Ιδού οι εντυπώσεις.

Οι μικρού μήκους ταινίες του Ζαν-Λικ Γκοντάρ Ενημέρωση

Οι μικρού μήκους ταινίες του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Πιστός στη μικρή διάρκεια μέχρι και το τελος της ζωής του, ο Γκοντάρ σκηνοθέτησε μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μανιφέστα, κομμάτια σπονδυλωτών ταινιών, διαφημιστικά, μέχρι και... ευχαριστήρια.

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη Άποψη

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη

Αποσπάσματα από κείμενα του Βασίλη Ραφαηλίδη για δύο ταινίες που γύρισε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε διαφορετικές περιόδους της ζωής και τις τέχνης του, αντιπροσωπευτικά της «ερωτικής» του σχέσης με το σινεμά του εμβληματικού εικονοκλάστη.

Δράμα 2022 | Τα «Τσουλάκια» της Δέσποινας Μαυρίδου ήταν η ανακάλυψη του Φεστιβάλ Συνέντευξη

Δράμα 2022 | Τα «Τσουλάκια» της Δέσποινας Μαυρίδου ήταν η ανακάλυψη του Φεστιβάλ

Η σκηνοθέτης Δέσποινα Μαυρίδου μιλάει στο Flix για την ταινία που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο νεοσύστατο Εθνικό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα, αλλά πριν είχε κερδίσει το στοίχημα του word of mouth και κυρίως της καρδιάς μας.

Λεά Σεϊντού: «Οταν είσαι καλλιτέχνης προσφέρεις τη σάρκα σου στο τραπέζι» Συνέντευξη

Λεά Σεϊντού: «Οταν είσαι καλλιτέχνης προσφέρεις τη σάρκα σου στο τραπέζι»

H πρωταγωνίστρια του «Εγκλήματα του Μέλλοντος» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ σε μια μεγάλη κουβέντα με το Flix - από τους δύσκολους ρόλους και τους απαράδεκτους σκηνοθέτες, μέχρι την Ελλάδα που αγάπησε, κι αν θα ήθελε να πάρει τη θέση του Τζέιμς Μποντ.

Η Καρίν Ταρντιέ μιλάει στο Flix για τους «Νεαρούς Εραστές» της Συνέντευξη

Η Καρίν Ταρντιέ μιλάει στο Flix για τους «Νεαρούς Εραστές» της

Μια απαγορευμένη σχέση, μια θαρραλέα ματιά πάνω στα γηρατειά, το θάνατο, τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή. H Καρίν Ταρντιέ μιλάει στο Flix για την ταινία με την Φανί Αρντάν και τον Μελβίλ Πουπό που βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.