Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με την ευχή για γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στις αίθουσες, το Flix συγκέντρωσε τις νέες ημερομηνίες εξόδου ταινιών που περιμένουμε να δούμε στην περίοδο 2020-2021.

Ο Ολιβιέ Ασαγιάς δεν έγινε mainstream

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με δύο ταινίες του - που γυρίστηκαν η μία πίσω από την άλλη - στις αίθουσες, ο Ολιβιέ Ασαγιάς επιβεβαιώνει την προσαρμοστικότητά του στις δύσκολες αποστολές και μιλάει στο Flix για την πιο μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή του μέχρι σήμερα, το «Αβάνα: Η Πόλη των Κατασκόπων», από τις 11 Ιουνίου στις αίθουσες.

Το μονίμως σύγχρονο «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι

ΑΠΟΨΗ

Ηταν 1989 όταν ο Σπάικ Λι «έκανε το σωστό» με μια ταινία που μοιάζει όχι απλώς σύγχρονη σε κάθε εποχή αλλά και δυστυχώς επίκαιρη με τον ίδιο τρόπο που μετά την πρώτη προβολή της προκάλεσε οργισμένες αντιπαραθέσεις για το αν θα σημάνει το τέλος του ευγενούς δυτικού πολιτισμού όπως τον ...

Δεν υπάρχει ελληνική queer τηλεόραση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του μελέτης «Ελληνική Τηλεόραση και Ομοερωτισμός - Οι Σειρές Μυθοπλασίας (1975-2019)», ο Κωνσταντίνος Κυριακός μιλάει στο Flix για το πώς η ελληνική τηλεόραση σταμάτησε να φοβάται και (δεν) αγάπησε την queer κουλτούρα.

Ηταν Μάιος του 1979 όταν έγινε «Αποκάλυψη Τώρα» στο Φεστιβάλ Καννών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του Φεστιβάλ Καννών, η προβολή και η μετέπειτα βράβευση της ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα έβαλε το δικό της λιθαράκι στη μεγάλη μυθολογία του μεγαλύτερου φεστιβάλ στον κόσμο.

«Κουρσάλ»: Οταν η Θεσσαλονίκη έβλεπε σινεμά στον πλωτό κινηματογράφο στο Θερμαϊκό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε μια εποχή που επαναδιαπραγματευόμαστε την έννοια των open air κινηματογράφων, θυμόμαστε την ιστορία του μοναδικού κινηματογράφου που λειτούργησε πάνω σε ένα ιστιοφόρο την εποχή του μεσοπολέμου στη Θεσσαλονίκη.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.