Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα» Άποψη

Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα»

Εκανε πρεμιέρα χθες το «Super Mammy» του Μάρκου Σεφερλή. Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμα του #metoo διαλόγου, αυτό παραμένει το "χιούμορ" του. Ακούει κανείς στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο;

Τι σημαίνει η ιστορική νίκη της Apple TV με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «CODA»; Άποψη

Τι σημαίνει η ιστορική νίκη της Apple TV με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «CODA»;

Πολλά, είναι η απάντηση. Πολλά για την ίδια και τις ανταγωνιστικές της πλατφόρμες, πολλά για το ίδιο το σινεμά που απλά κερδίζει συνεχώς περισσότερους υποστηρικτές, πολλά για ταινίες σαν το «CODA» που έχουν πια ένα σοβαρό λόγο για να συνεχίσουν να γυρίζονται...

Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει; Άποψη

Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει;

Ρώσικες ταινίες αποσύρονται από φεστιβάλ και προβολές σε Ευρώπη και Αμερική, ως αντίθεση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μια παράπλευρη απώλεια που ασκεί λάθος πίεση, ενισχύοντας τελικά την προπαγάνδα και την απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα.

51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ: Το σινεμά σαν ένα διαρκές πείραμα Άποψη

51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ: Το σινεμά σαν ένα διαρκές πείραμα

Διαρκώς και ανυποχώρητα «εναλλακτικό», το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ ολοκλήρωσε τη δεύτερη αναγκαστική online διοργάνωσή του, προτείνοντας σινεμά που δοκιμάζει τα όρια της αφήγησης με κάθε τρόπο.

Flix Top Ten - 2021: To νούμερο 1 Άποψη

Flix Top Ten - 2021: To νούμερο 1

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2021. Σήμερα, η ταινία που εξουσιάζει τη σκέψη μας απ' όταν την είδαμε, σκονισμένη με χώμα και τρυφερή σαν μίσχος.

Flix Top Ten - 2021: To νούμερο 2 Άποψη

Flix Top Ten - 2021: To νούμερο 2

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2021. Σήμερα, η ταινία που θες να δεις όταν πλησιάζεις στα μισά της ζωής σου - κάτι που αντιμετωπίζεται μόνο με σύγκρουση, αποδοχή κι έναν μεθυσμένο χορό.

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 3 Άποψη

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 3

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2021. Σήμερα ένα μιούζικαλ τόσο επίκαιρο σήμερα όσο κι όταν πρωτοκυκλοφόρησε στις αίθουσες 60 χρόνια πριν.

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 5 Άποψη

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 5

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2021. Σήμερα μια ταινία που, εάν δεν έχουμε φίλους, μπορούμε να δούμε και με αγνώστους.

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 8 Άποψη

Flix Top Ten - 2021: Το νούμερο 8

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2021. Σήμερα μια σπονδυλωτή ταινία που γυρίζει με δύναμη τον τροχό της μοίρας, της αγάπης, της προδοσίας.