Ο Νίκος Τσαγκαράκης κρατάει ζωντανές τις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηρακλείου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Νίκος Τσαγκαράκης κρατάει ζωντανές τις κινηματογραφικές αίθουσες του Ηρακλείου

Ο συγγραφέας του «Οι κινηματογράφοι του Ηρακλείου: Καταγραφή των κινηματογραφικών αιθουσών στο Ηράκλειο Κρήτης από το 1909 ως το 2022», μιλάει στο Flix για όσα συνδέουν το σινεμά με μια πόλη και το μέλλον της.

Γιατί η «Ενταση» του Μάικλ Μαν είναι, τελικά, μία ταινία για την αγάπη Άποψη

Γιατί η «Ενταση» του Μάικλ Μαν είναι, τελικά, μία ταινία για την αγάπη

Heist movie; Σίγουρα. Neo-noir θρίλερ; Εννοείται. Αλλά, πάνω από όλα, το «Heat» είναι μία κραυγή μοναξιάς, αποξένωσης κι αγωνίας για σύνδεση. Ανακαλύψτε γιατί, απόψε στο Ιντεάλ και στην μοναδική προβολή που διοργανώνουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας», σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Μισέλ Δημόπουλος: Aπό το ΦΕΚ στο TIFF Άποψη

Μισέλ Δημόπουλος: Aπό το ΦΕΚ στο TIFF

Η Βένα Γεωργακοπούλου θυμάται τον Μισέλ Δημόπουλο, μοιραίο αλλά και σπουδαίο πρωταγωνιστή μιας αλλαγής (αυτής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου σε Thessaloniki International Film Festival) που δεν έγινε χωρίς κόστος, αλλά άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε σινεμά στην Ελλάδα.

Δυό ταινίες, ένας φεμινισμός σε δύση και ανατολή Άποψη

Δυό ταινίες, ένας φεμινισμός σε δύση και ανατολή

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το 25o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλoνίκης ταινίες που με δημιουργικό τρόπο εμπνέονται από τα πάθη των γυναικών - κυρίως τη βία της ανδρικής εξουσίας. Προτείνουμε το «Κάτω από τον ουρανό της Δαμασκού» στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα και το «Το όνομά μου είναι Αντρια» στους «Ανοιχτούς Ορίζοντες».

Flix Top Ten - 2022: Το νούμερο 1 Άποψη

Flix Top Ten - 2022: Το νούμερο 1

Τις δέκα τελευταίες μέρες του χρόνου, το Flix ψηφίζει τη δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες του 2022. Σήμερα, το #1 του Flix, η σπουδαιότερη απάντηση στο γιατί αξίζει να πηγαίνουμε, μαζί, στη σκοτεινή αίθουσα, με ποπ κορν, χαμόγελα και δάκρυα.