Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι Άποψη

Οι 600 που είδαν τον νέο Κρόνενμπεργκ να σηκώσουν το χέρι

Η νέα πολυαναμενόμενη, γυρισμένη στην Ελλάδα, ταινία του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τρεις σταρ πρώτης διαλογής γοήτευσε το πρώτο τετραήμερό προβολών της μόνο 600 περίπου θεατές σε όλη την Ελλάδα. Το γιατί είναι πλέον ρητορικό.

Φεστιβάλ Δράμας 2022:  Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα Άποψη

Φεστιβάλ Δράμας 2022: Μέχρι το Διεθνές Σπουδαστικό κι ακόμα παραπέρα

Το Flix παρακολούθησε για πρώτη φορά φέτος ολόκληρο το Διεθνές Σπουδαστικό Πρόγραμμα της Δράμας και εντόπισε ταινίες που θα άξιζαν θέση -αν όχι και βραβείο- σε οποιοδήποτε διαγωνιστικό. Ιδού οι εντυπώσεις.

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη Άποψη

Από τα αρχεία | Ο Γκοντάρ μέσα από το βλέμμα του Βασίλη Ραφαηλίδη

Αποσπάσματα από κείμενα του Βασίλη Ραφαηλίδη για δύο ταινίες που γύρισε ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ σε διαφορετικές περιόδους της ζωής και τις τέχνης του, αντιπροσωπευτικά της «ερωτικής» του σχέσης με το σινεμά του εμβληματικού εικονοκλάστη.

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν Άποψη

Τα γεγονότα που (δεν) απατούν

Το «Γεγονός» της Οντρέ Ντιγουάν παίζεται στις ελληνικές αίθουσες. Σαν η πιο καίρια υπενθύμιση για το τι σημαίνει η ακύρωση του συνταγματικού δικαιώματος των αμβλώσεων στην Αμερική. Και κυρίως για το σήμα της οπισθοδρόμησης που δόθηκε προς όλον τον πλανήτη. Ας κρατήσουμε τη συζήτηση ανοιχτή...

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα; Άποψη

Βραβεία Ιρις 2022: Ολα για τον έρωτα;

Να γιορτάζουμε για το ελληνικό σινεμά ή να είμαστε συνεχώς σε θέση εξέγερσης; Το ερώτημα τέθηκε ευθαρσώς στην 13η τελετή απόνομη των Βραβείων Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου από την Εύα Στεφανή. Η απάντηση (δεν) είναι προφανής.

Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα» Άποψη

Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα»

Εκανε πρεμιέρα χθες το «Super Mammy» του Μάρκου Σεφερλή. Τέσσερα χρόνια μετά το άνοιγμα του #metoo διαλόγου, αυτό παραμένει το "χιούμορ" του. Ακούει κανείς στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο;

Τι σημαίνει η ιστορική νίκη της Apple TV με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «CODA»; Άποψη

Τι σημαίνει η ιστορική νίκη της Apple TV με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «CODA»;

Πολλά, είναι η απάντηση. Πολλά για την ίδια και τις ανταγωνιστικές της πλατφόρμες, πολλά για το ίδιο το σινεμά που απλά κερδίζει συνεχώς περισσότερους υποστηρικτές, πολλά για ταινίες σαν το «CODA» που έχουν πια ένα σοβαρό λόγο για να συνεχίσουν να γυρίζονται...

Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει; Άποψη

Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει;

Ρώσικες ταινίες αποσύρονται από φεστιβάλ και προβολές σε Ευρώπη και Αμερική, ως αντίθεση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μια παράπλευρη απώλεια που ασκεί λάθος πίεση, ενισχύοντας τελικά την προπαγάνδα και την απαγόρευση της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα.