Ζακλίν Λέντζου, 66 Ερωτήσεις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Λίγες ώρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας της «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Encounters» της φετινής Berlinale, η Ζακλίν Λέντζου απαντάει στις 66 ερωτήσεις του Flix.

Βάνια Καλουτζέρτσιτς: Η νέα διεθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ μιλά στο Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πρώτη φορά επικεφαλής μίας τέτοιας διοργάνωσης και να σου τύχει η Covid 19 εποχή μας. Πώς τα κατάφερε; Πώς βλέπει το μέλλον των φεστιβάλ; Το μέλλον του σινεμά;

Ο Ανδρέας Καραουλάνης εύχεται, μετά το τέλος της πανδημίας, να μην ξεχάσουμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O animator που συμπληρώνει με τις εικόνες του το ηχητικό σύμπαν του «Arachnesound» της AGF που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube μιλάει στο Flix για τον ήχο, την εικόνα και τον κόσμο ανάμεσά τους.

Ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλάει στο Flix για το «Draw with Me» στο δρόμο προς τα Οσκαρ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το ντοκιμαντέρ του για ένα νεαρό τρανς έφηβο διαδίδεται ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο ζωής σε όλον τον κόσμο και φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι τα Οσκαρ. Στο Flix ο Κωνσταντίνος Βενετόπουλος μιλάει για τη μοναδική διαδρομή προς ένα καλύτερο κόσμο.

Μετά το «Αδειο Αλογο», ο Παύλος Μεθενίτης θα συνεχίσει να γράφει «Αλογοτεχνία» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Παύλος Μεθενίτης μιλάει στο Flix για το νέο του βιβλίο, την οργή που μπορεί και να αλλάξει τον κόσμο, τον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον... κορωνοϋιό.

Ο Αχιλλέας Κυριακίδης έμεινε πιστός μόνο σε έναν σκηνοθέτη από την αρχή μέχρι το τέλος της διαδρομής του

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με αφορμή αλλά και αιτία το βιβλίο με κείμενά του για τον κινηματογράφο με τίτλο «Φωτεινό Σκοτάδι» που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη, μιλάμε με τον Αχιλλέα Κυριακίδη για τη σημασία του να γράφουμε και να διαβάζουμε για το σινεμά.

«To σινεμά ήταν πάντα υπό επίθεση»: Ο νέος διευθυντής του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Τζιόνα Νατσάρο, μιλάει στο Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ανέλαβε καθήκοντα εν μέσω πανδημίας, βάζει στην ίδια πρόταση τον Κιαροστάμι με το «Speed» και μιλάει με τον Θοδωρή Δημητρόπουλο για όλα όσα παραμένουν σινεμά.

Γιώργος Βαλσαμής: «Καμία καλή φωτογραφία δεν μπορεί να σώσει μια κακή ταινία»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας που κέρδισε δύο Χρυσούς Φοίνικες Ταινίας Μικρού Μήκους στη σειρά, μιλά στο Flix για το ξεκίνημά του, τις επιρροές του, τις επιλογές του και αν υπάρχει τελικά «καλή» ή «κακή» φωτογραφία στο σινεμά.

Η Γκονγκ Λι δεν ενδιαφέρεται να βλέπει τον εαυτό της συνεχώς στην οθόνη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η εμβληματική Κινέζα ηθοποιός μιλάει στο Flix για την τελευταία της ταινία «Τα Προσωπεία του Σαββάτου» που έκανε μόλις πρεμιέρα στο Cinobo, τη «Μουλάν» που συνεχίζει στις αίθουσες και τον κόσμο του σινεμά που αγάπει τόσο ώστε να επισκέπτεται σπάνια.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.