Γιώργος Βαλσαμής: «Καμία καλή φωτογραφία δεν μπορεί να σώσει μια κακή ταινία»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Διευθυντής Φωτογραφίας που κέρδισε δύο Χρυσούς Φοίνικες Ταινίας Μικρού Μήκους στη σειρά, μιλά στο Flix για το ξεκίνημά του, τις επιρροές του, τις επιλογές του και αν υπάρχει τελικά «καλή» ή «κακή» φωτογραφία στο σινεμά.

Η Γκονγκ Λι δεν ενδιαφέρεται να βλέπει τον εαυτό της συνεχώς στην οθόνη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η εμβληματική Κινέζα ηθοποιός μιλάει στο Flix για την τελευταία της ταινία «Τα Προσωπεία του Σαββάτου» που έκανε μόλις πρεμιέρα στο Cinobo, τη «Μουλάν» που συνεχίζει στις αίθουσες και τον κόσμο του σινεμά που αγάπει τόσο ώστε να επισκέπτεται σπάνια.

Αντονι Τσεν: ο σκηνοθέτης της «Εποχής της Βροχής» εξηγεί στο Flix τη συναισθηματική μας ξηρασία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μία κουβέντα που μάς δρόσισε - με έναν νέο, τρυφερό, ανθρωποκεντρικό σκηνοθέτη, που κάνει σινεμά για να θέσει ερωτήματα για τη ζωή. Κι όχι για να τα απαντήσει.

Γνωρίστε τους δημιουργούς της Αγοράς του Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Flix μίλησε αποκλειστικά με τους δημιουργούς που προκρίθηκαν στην Αγορά του Animasyros 13 και μας είπαν λίγα λόγια για την ταινία τους αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κάποιος μια ταινία animation στον καιρό της πανδημίας.

Η Τζεραλντίν Μπας του Φεστιβάλ του Annecy και ο Αντουάν Λιετού της Laïdak films μιλούν για το Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δυο από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες της παγκόσμιας κοινότητας του animation, λίγο πριν εμφανιστούν στην Αγορά του Animasyros, μας μίλησαν για την συνεργασία τους με το Φεστιβάλ αλλά το πόσο επιτακτικό είναι, αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε, να ονειρευόμαστε ακόμα ...

Ο Μάρκο Μπελόκιο μιλάει στο Flix για τη Μαφία που (δεν) αγάπησε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O «Προδότης» του είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της πλούσιας φιλμογραφίας του, αλλά και μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ για τη Μαφία. Στο Flix ο 80χρονος Ιταλός δημιουργός μιλάει για όλα όσα (δεν) τον δένουν με το οργανωμένο έγκλημα.

O Μίνως Νικολακάκης μιλάει για την «Αλυτη» σχέση του με τον λαογραφικό τρόμο και τις ιστορίες από τη ζώνη του λυκόφωτος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στη μεγάλου μήκους σκηνοθέτης, μοιράζεται με το Flix τις προσωπικές επιρροές, τα δημιουργικά άγχη και τη θέση του για το ελληνικό σινεμά «είδους».

Ερικ Πόπε: «Γύρισα αυτή την ταινία πρώτα ως ανήσυχος πολίτης απέναντι στον νεοφασισμό και μετά ως σκηνοθέτης»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

To Flix είχε συναντήσει αποκλειστικά τον σκηνοθέτη του «22 Ιουλίου» και τον είχε ρωτήσει: πώς κατασκεύασε τεχνικά αυτό το ρεαλιστικό μονοπλάνο φρίκης. Και, πάνω από όλα: γιατί;

Η Εμα Σουάρεζ και ο Ακύλλας Καραζήσης δείχνουν στο Flix τη θέα από το «Παράθυρο στη Θάλασσα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές της συμπαραγωγής που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από τις 16 Ιουλίου, μιλούν στο Flix για τη μεγάλη περιπέτεια που τους ένωσε με φόντο την ενέργεια της Νισύρου.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.