Αντονι Τσεν: ο σκηνοθέτης της «Εποχής της Βροχής» εξηγεί στο Flix τη συναισθηματική μας ξηρασία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μία κουβέντα που μάς δρόσισε - με αυτό τον νέο, τρυφερό, ανθρωποκεντρικό σκηνοθέτη, που κάνει σινεμά για να θέσει ερωτήματα για τη ζωή. Κι όχι για να τα απαντήσει.

Γνωρίστε τους δημιουργούς της Αγοράς του Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Flix μίλησε αποκλειστικά με τους δημιουργούς που προκρίθηκαν στην Αγορά του Animasyros 13 και μας είπαν λίγα λόγια για την ταινία τους αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κάποιος μια ταινία animation στον καιρό της πανδημίας.

Η Τζεραλντίν Μπας του Φεστιβάλ του Annecy και ο Αντουάν Λιετού της Laïdak films μιλούν για το Animasyros 13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δυο από τους πιο σημαντικούς επαγγελματίες της παγκόσμιας κοινότητας του animation, λίγο πριν εμφανιστούν στην Αγορά του Animasyros, μας μίλησαν για την συνεργασία τους με το Φεστιβάλ αλλά το πόσο επιτακτικό είναι, αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάμε, να ονειρευόμαστε ακόμα ...

Ο Μάρκο Μπελόκιο μιλάει στο Flix για τη Μαφία που (δεν) αγάπησε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O «Προδότης» του είναι μια από τις καλύτερες ταινίες της πλούσιας φιλμογραφίας του, αλλά και μια από τις καλύτερες που έγιναν ποτέ για τη Μαφία. Στο Flix ο 80χρονος Ιταλός δημιουργός μιλάει για όλα όσα (δεν) τον δένουν με το οργανωμένο έγκλημα.

O Μίνως Νικολακάκης μιλάει για την «Αλυτη» σχέση του με τον λαογραφικό τρόμο και τις ιστορίες από τη ζώνη του λυκόφωτος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο πρωτοεμφανιζόμενος στη μεγάλου μήκους σκηνοθέτης, μοιράζεται με το Flix τις προσωπικές επιρροές, τα δημιουργικά άγχη και τη θέση του για το ελληνικό σινεμά «είδους».

Ερικ Πόπε: «Γύρισα αυτή την ταινία πρώτα ως ανήσυχος πολίτης απέναντι στον νεοφασισμό και μετά ως σκηνοθέτης»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

To Flix είχε συναντήσει αποκλειστικά τον σκηνοθέτη του «22 Ιουλίου» και τον είχε ρωτήσει: πώς κατασκεύασε τεχνικά αυτό το ρεαλιστικό μονοπλάνο φρίκης. Και, πάνω από όλα: γιατί;

Η Εμα Σουάρεζ και ο Ακύλλας Καραζήσης δείχνουν στο Flix τη θέα από το «Παράθυρο στη Θάλασσα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο σκηνοθέτης και οι πρωταγωνιστές της συμπαραγωγής που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες από τις 16 Ιουλίου, μιλούν στο Flix για τη μεγάλη περιπέτεια που τους ένωσε με φόντο την ενέργεια της Νισύρου.

Ο Ολιβιέ Ασαγιάς δεν έγινε mainstream

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με δύο ταινίες του - που γυρίστηκαν η μία πίσω από την άλλη - στις αίθουσες, ο Ολιβιέ Ασαγιάς επιβεβαιώνει την προσαρμοστικότητά του στις δύσκολες αποστολές και μιλάει στο Flix για την πιο μεγάλη και φιλόδοξη παραγωγή του μέχρι σήμερα, το «Αβάνα: Η Πόλη των Κατασκόπων», από τις 11 Ιουνίου στις αίθουσες.

Δεν υπάρχει ελληνική queer τηλεόραση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του μελέτης «Ελληνική Τηλεόραση και Ομοερωτισμός - Οι Σειρές Μυθοπλασίας (1975-2019)», ο Κωνσταντίνος Κυριακός μιλάει στο Flix για το πώς η ελληνική τηλεόραση σταμάτησε να φοβάται και (δεν) αγάπησε την queer κουλτούρα.

Πόσο έτοιμοι είστε για την πρεμιέρα σας στο (online) Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι 10 σκηνοθέτες των 8 ελληνικών ταινιών που διεκδικούν τα βραβεία του Φεστιβάλ μιλούν στο Flix για την αναπάντεχη σύνδεση των ντοκιμαντέρ τους με την πανδημία και την πρωτόγνωρη συνθήκη μιας διαδικτυακής πρεμιέρας σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Γιάννης Σακαρίδης, μιλάει στο Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αναλαμβάνοντας το Φεστιβάλ πάνω σε μια κομβική στιγμή για τη διοργάνωση, αλλά και για την Ελλάδα και τον κόσμο, ο Γιάννης Σακαρίδης δηλώνει έτοιμος να συνεχίσει και να απογειώσει ένα θεσμό που μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές τοπίο.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.