Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι επίσημο: το φεστιβάλ των Καννών δεν θα λάβει χώρα φέτος - τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε

στα 10

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση που έστειλε το φεστιβάλ πριν από λίγο

Flix Team
Είναι επίσημο: το φεστιβάλ των Καννών δεν θα λάβει χώρα φέτος - τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε

«Μετά τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου (σ.σ. που ανακοίνωσε ότι όλα τα Φεστιβάλ στη Γαλλία ακυρώνονται μέχρι και τα μισά του Ιουλίου 2020), τη Δευτέρα 13 Απριλίου αποδεχτήκαμε ότι η αναβολή του 73ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, που αρχικά εξετάστηκε για τα τέλη Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου, δεν αποτελεί πλέον επιλογή.

Είναι προφανώς δύσκολο να υποθέσουμε ότι το Φεστιβάλ των Καννών θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί φέτος στην αρχική του μορφή.

Παρ 'όλα αυτά, από χθες το βράδυ έχουμε ξεκινήσει πολλές συζητήσεις με επαγγελματίες, στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Ολοι συμφωνούν ότι το Φεστιβάλ των Καννών, ένας βασικός πυλώνας για την κινηματογραφική βιομηχανία, πρέπει να διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα που θα επιτρέπουν την υποστήριξη του κινηματογραφικού έτους, καθιστώντας τις Κάννες 2020 πραγματικότητα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Οταν περάσει η υγειονομική αυτή κρίση, της οποίας η επίλυση παραμένει η προτεραιότητα όλων, θα πρέπει να ξαναδηλώσουμε και να αποδείξουμε τη σημασία του σινεμά και του ρόλου που διαδραματίζουν στη ζωή μας το έργο του, οι καλλιτέχνες, οι επαγγελματίες, οι κινηματογράφοι και το κοινό τους. Ετσι πρόκειται να συνεισφέρουν το Φεστιβάλ των Καννών, το Marché du Film και οι παράλληλες ενότητες (Semaine de la Critique, Quinzaine des Réalisateurs, ACID). Δεσμευόμαστε γι αυτό και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι δίπλα μας, δημόσιοι αξιωματούχοι (Δημαρχείο των Καννών, Υπουργείο Πολιτισμού, το CNC), μέλη της βιομηχανίας καθώς και οι συνεργάτες μας.

Ολοι γνωρίζουν ότι η αβεβαιότητα εξακολουθούν να κυριαρχεί διεθνώς σχετικά με την υγειονομική κατάσταση. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε σύντομα σε σχέση με το σχήμα που θα πάρει τελικά το Φεστιβάλ Καννών για το 2020.»

Δείτε ακόμη: