Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι επίσημο. To Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ακυρώθηκε για φέτος

στα 10

Εν μέσω πανδημίας οι διοργανωτές του Comic-Con αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί φέτος και όρισαν ήδη νέο ραντεβού για του χρόνου.

Είναι επίσημο. To Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ακυρώθηκε για φέτος

Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια ιστορίας του, το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο ακυρώθηκε για φέτος λόγω κοροναϊού. Οι διοργανωτές του μεγαλύτερου συνεδρίου κόμικς (κι όχι μόνο) στον κόσμο πήραν την απόφαση να ακυρώσουν την διεξαγωγή του, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 23 - 26 Ιουλίου, και να μην πραγματοποιηθεί με κάποιον άλλο τρόπο, διαδικτυακά ή virtual, όπως προτείνουν άλλα μεγάλα φεστιβάλ τα οποία ακυρώθηκαν κι αυτά λόγω της πανδημίας. Αντ’ αυτού το Comic-Con θα διεξαχθεί και πάλι του χρόνου με νέα ημερομηνία, στις 22 – 25 Ιουλίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Είναι επίσημο: το φεστιβάλ των Καννών δεν θα λάβει χώρα φέτος - τουλάχιστον με την μορφή που το ξέραμε

comic con 607

Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση που ανέβασε το Comic-Con του Σαν Ντιέγκο στην ιστοσελίδα του, το οποίο ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως:

«Αναγνωρίζοντας πως αρκετοί προγραμματίζουν τις μέρες τους για το συνέδριο κάθε χρόνο, αλλά και το πόσο πολλοί από τους εκθέτες του Comic Con βασίζονται οικονομικά σε ένα μεγάλο μέρος από την εκδήλωση αυτή, [οι διοργανωτές] αποφάσισαν να καθυστερήσουν την όποια απόφαση έπρεπε να παρθεί αναμένοντας πως οι ανησυχίες για την εξάπλωση του COVID-19 θα μειώνονταν μέχρι το καλοκαίρι. Παρακολουθώντας συνέχεια της ανακοινώσεις των υγειονομικών επιστημόνων και του Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, έγινε σαφές πλέον το πως δεν θα ήταν ασφαλές να προχωρήσουμε με τα σχέδιά μας για φέτος. Επίσης το WonderCon του Αναχέιμ το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 10 – 12 Απριλίου 2020 θα επιστρέψει στις 26 – 28 Μαρτίου 2021.»

«Ασυνήθιστες εποχές απαιτούν και ασυνήθιστα μέτρα και ενώ είμαστε αρκετά λυπημένοι που πήραμε αυτή την απόφαση, γνωρίζουμε πολύ καλά πως είναι η σωστή. Ανυπομονούμε πάλι για τη μέρα που θα βρεθούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε πράγματα που όλοι αγαπάμε και διασκεδάζουμε μαζί τους ως μια κοινότητα» δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκλέιζερ αντιπρόσωπος του Comi-Con.

Στα καλά νέα, το μουσείο του Comic-Con εξακολουθεί να είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο 2021 και οι εργασίες που γίνονται σε αυτό δεν έχουν επηρεαστεί από την υγειονομική κρίση.