Industry

Πέντε ελληνικά πρότζεκτ Goes to Cannes μέσω του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

Πέντε ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές σε στάδιο work in progress θα παρουσιαστούν στην online φέτος Αγορά του Φεστιβάλ Καννών μέσα από το επιτυχημένο πρόγραμμα Thessaloniki Goes to Cannes.

Flix Team
Πέντε ελληνικά πρότζεκτ Goes to Cannes μέσω του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Σκηνή από το «Dog» της Γιάννας Αμερικάνου

Η οnline εκδοχή της Αγοράς των Καννών που λανσάρεται φέτος για πρώτη φορά και ξεκινάει στις 22 Ιουνίου θα δοκιμάσει τις αντοχές της... αγοράς στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία και η διαρκής αβεβαιότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο αλώβητες όλες τις δράσεις της, η Αγορά των Καννών, διατηρεί και στην online εκδοχή της την παρουσιάση πρότζεκτ από όλον τον κόσμο που χρειάζονται χρήματα για τη συμπληρώσή τους και αναζητούν world sales και επαφές με φεστιβάλ για τις πρεμιέρες τους. Ετσι και φέτος το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος Thessaloniki Goes to Cannes, «στέλνει» πέντε ελληνικές παραγωγές και συμπαραγωγές σε στάδιο work in progress που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά τη δύναμή τους μέσα από ένα μικρό οπτικό υλικό και μια παρουσίαση από την ομάδα παραγωγής σε επαγγελματίες του χώρου από όλον τον κόσμο.

Green Sea Η Αγγελική Παπούλια στο «Green Sea» της Αγγελικής Αντωνίου

Ανάμεσα στα πρότζεκτ είναι το «Green Sea» της Αγγελικής Αντωνίου, μια συμπαραγωγή Ελλάδας - Γερμανίας με παραγωγό την Λιλέτ Μπόταση (Inkas Films), την Αγγελική Αντωνίου (Angeliki Antoniou Filmproduktion) και τον Γιόστ Χέρινγκ (Jost Hering Filme).

Η Αννα έχει χάσει τη μνήμη της, αλλά δεν έχει ξεχάσει πώς να μαγειρεύει. Μια νύχτα εμφανίζεται σε μία εργατική συνοικία σε ένα ελληνικό λιμάνι. Εκεί γνωρίζει τον μοναχικό Ρούλα και βρίσκει φιλοξενία και εργασία στην ταβέρνα του. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και σε σχεδόν ξεχασμένες συνταγές, παλεύει να ανασυνθέσει το παρελθόν της. Το απλό, αλλά νόστιμο φαγητό της ξυπνά μνήμες στους θαμώνες της ταβέρνας, οι οποίοι με τη σειρά τους τη βοηθούν να βρει τον εαυτό της, την ώρα που ο Ρούλα ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Το Flix είχε βρεθεί στα γυρίσματα της ταινίας με τον ελληνικό τίτλο «Για να Δει τη Θάλασσα»- διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Dog Ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου και ο Δημήτρης Κίτσος στο «Dog» της Γιάννας Αμερικάνου

Η άλλη ταινία μυθοπλασίας που συμμετέχει στο Thessaloniki Goes to Cannes είναι το «Dog» (aka Brothers) της Γιάννας Αμερικάνου, συμπαραγωγή Κύπρου Ελλάδας, παραγωγή Μόνικα Νικολαίδου, Εφη Σκρόμπολα, Βασίλης Τζανίδης, Γιώργος Κυριάκος Κώστας Λαμπρόπουλος

Ενας έφηβος, ο Δημήτρης ζει σε ένα Ξενώνα για εφήβους των υπηρεσιών πρόνοιας της Κύπρου εδώ και δέκα χρόνια. Οταν ο πατέρας του, Φώτης, απελευθερώνεται από τη φυλακή μετά από 10 χρόνια για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, γίνεται η στιγμή που το μεγάλο όνειρο του Δημήτρη θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Ο Δημήτρης αρπάζει την ευκαιρία να ζήσει μαζί με τον πατέρα του, αγνοώντας τις επιπλοκές και τη βία που θα αντιμετωπίσει από έναν άνθρωπο τον οποίο ποτέ δεν γνώρισε και που είναι ένας εγκληματίας στην καρδιά.

Δείτε εδώ περισσότερα για το «Dog» της Γιάννας Αμερικάνου


Τα τρία ντοκιμαντέρ που συμμετέχουν στο Τhessaloniki Goes to Cannes είναι τα εξής:

esperanto

Esperanto του Στρατή Χατζηελενούδα

Παραγωγή Ιωάννα Πετειναράκη | Συμμετοχή στην Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Esperanto σημαίνει «αυτός που ελπίζει». Ενα ποιητικό δοκίμιο πάνω στην επικοινωνία, τη γλώσσα και τη σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους και πουλιά. Οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι που συμμετέχουν σε έναν σύλλογο εκτροφής πτηνών, του οποίου τα μέλη, κυρίως άνδρες, μαθαίνουν τη γλώσσα των πουλιών. Οι συμμετέχοντες έχουν διαφορετικό υπόβαθρο και προέρχονται από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας. Επί έναν χρόνο προσπαθούν να μάθουν στα αγαπημένα τους πτηνά το πιο όμορφο τραγούδι, ελπίζοντας να κερδίσουν στον ετήσιο διαγωνισμό κελαηδίσματος.

if it's not ok

If It’s Not OK It’s Not The End του Σαλβαδόρ Μουνιόθ Σάιθ

Συμπαραγωγή Ελλάδας - Ισπανίας | Σκηνοθεσία Παραγωγή: Σαλβαδόρ Μουνιόθ, Συμπαραγωγή: Ραούλ Μόρα Χοργκέρα, Producciones Minúsculas | Συμμετοχή στην Αγορά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ο Θοδωρής Ριτζάκης είναι τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην πυγμαχία. Ο νεαρός πρωταθλητής είναι απόφοιτος της σχολής Οικονομικών και Στατιστικής και πατέρας τριών παιδιών, ενώ ονειρεύεται το μέλλον του ως προπονητής. Προσπαθεί να τα φέρει όλα βόλτα και, παράλληλα, να επανεφεύρει τον εαυτό του στον κόσμο της πυγμαχίας και να αναζωογονήσει τη σχέση του με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά. Και εάν τελικά δεν πάνε καλά, τότε δεν ήρθε το τέλος.

made in vain 607

Made in Vain του Μιχάλη Κλιούμη,

Παραγωγή: Λουίζος Ασλανίδης, Ekso Productions, Συμπαραγωγή: Μιχάλης Κλιούμης, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Προσωπικοί δαίμονες, θυσίες, μάχη με τον καθρέφτη, απωθημένα, στόχοι, σκληρή προπόνηση και σκληρή διατροφή συμπληρώνουν την καθημερινότητα των Body Builders. Η προσπάθεια τους να γίνουν επαγγελματίες Body Builders και να διακριθούν είναι αέναη και απαιτητική, ο ανταγωνισμός μεγάλος και η προετοιμασία μηνών στο γυμναστήριο κρίνεται σε μια στιγμή πάνω στην σκηνή. Για κάποιους σιδερένιο άθλημα, για άλλους τρόπος ζωής, για άλλους ματαιοδοξία και για κάποιους άλλους, θρησκεία. Για όλους τους όμως ισχύει το, once a bodybuilder, always a bodybuilder.


Διαβάστε εδώ περισσότερα για την online εκδοχή της Αγοράς του Φεστιβάλ Καννών που θα διεξαχθεί φέτος από τις 22 μέχρι και τις 24 Ιουνίου