Ενημέρωση

Flix 2020 | Η Ελενα Τοπαλίδου εύχεται το 2021 να μην τα ξέρουμε όλοι, όλα - είναι βαρετό!

στα 10

Οχι, το 2020 δεν ήταν μόνο Covid-19. Είχε και δημιουργία κι επιτυχίες και χαρές. Κάθε μέρα ένα πρόσωπο της ελληνικής κινηματογραφικής επικαιρότητας, θα κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Η Ελενα Τοπαλίδου εύχεται το 2021 να μην τα ξέρουμε όλοι, όλα - είναι βαρετό!

Αυτή την εποχή, κάθε χρόνο, είναι παράδοση να κοιτάμε πίσω και να κάνουμε την κινηματογραφική ανασκόπηση της χρονιάς.

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.

Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020

Bella 607 1

Ελενα Τοπαλίδου, πρωταγωνίστρια | «Bella» της Θέλγιας Πετράκη

Μάς συστήθηκε ως συγκλονιστική χορεύτρια των παραστάσεων της ομάδας ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου και του Κρατικού Χοροθεάτρο Βορείου Ελλάδος. Μεταπήδησε στο θέατρο, δοκιμάζοντας τα όριά της σε πολύ διαφορετικά είδη από τους «Δαιμονισμένους» του Ντοστογιέφσκι (σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Μπογκομόλοφ), μέχρι τη «Γιαννούλα την Κουλουρού» στο Φεσιτβάλ Αθηνών. Και τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ Δράμας, την ερωτευτήκαμε στο αριστουργηματικό «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, για το οποίο κέρδισε επάξια και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας. Ενα από τα πιο εκφραστικά, δυνατά κι εύθραυστα πρόσωπα, μία γυναίκα που ερμηνεύει με όλο της το σώμα, μία πρωταγωνίστρια που ανυπομονούμε να την ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη στο άμεσο μέλλον.

Για το 2021 εύχομαι ηρεμία, αθωότητα, απορία.»

Bella 607 2

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Μια από τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς ήταν όταν ανακοινώθηκαν τα βραβεία που πήραμε στη Δραμα. Ηρθαν σε μια εποχή που όλα ήταν τόσο δύσκολα γύρω μας. Και, ξαφνικά, κάτι έλαμψε.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Κοντά στο τέλος της πρώτης καραντίνας, φεύγει από τη ζωή ο αγαπημένος Σάσα Νέσκωφ.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Στην καραντίνα δε μου λείπει σχεδον τίποτα, Το μόνο μου έχω επιθυμήσει είναι να αγκαλιάσω τους μαθητές μου. Γιατί βλέπω τις φατσούλες τους μόνο στα διαδικτυακά μαθήματα και δεν μου φτάνει.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον τίποτε δεν θα είναι ίδιο. Αλλά και τίποτα δεν θα αλλάξει, όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία της ανθρωπότητας.Ολα τα κουβαλάμε κι όλα ξεχνιούνται. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σινεμά θα συνεχίσει να λέει τις ιστορίες του. Με όποιον τρόπο.

Τι εύχομαι για το 2021:


Διαβάστε και δείτε περισσότερα:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020