Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου κάνει διεθνή πρεμιέρα στο 40ό Fantasporto

στα 10

Στο διακεκριμένο φεστιβάλ του φανταστικού της Πορτογαλίας θα ταξιδέψει η «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου, μετά την ελληνική πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Flix Team
Η «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου κάνει διεθνή πρεμιέρα στο 40ό Fantasporto

«Η "Εξορία" είναι το ταξίδι ενός ανθρώπου, ως ξένος, στη χώρα του. Η ιστορία χωρίζεται σε επεισόδια, όπως στα όνειρα ή στους εφιάλτες. Και διαβάζεται επίσης ανάποδα, υπό την έννοια ότι στο ταξίδι του ήρωα η αρχή και το τέλος έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο τίτλος αναφέρεται στην απώλεια του εαυτού και στην πλήρη αποξένωση, αφού ο ήρωας βιώνει στη χώρα του μια λαθραία ζωή.»

Ετσι περιγράφει ο Βασίλης Μαζωμένος τη νέα του ταινία, «Εξορία», την ιστορία του Αρη, ενός απελπισμένου Ελληνα [που, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να φύγει από τη χώρα, επιστρέφει κι αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου έξω από το Σύστημα. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

Διαβάστε ακόμη: 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το Flix βλέπει και γράφει για όλες τις ελληνικές ταινίες

εξορία Βασίλης μαζωμένος 607

Η ταινία «Εξορία», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Μαζωμένου, θα διαγωνιστεί στο 40ό Φεστιβάλ Fantasporto, στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Το φιλμ, μια συμπαραγωγή της Horme Pictures με τις Alatas Films και Arctos Films, μετά την ελληνική πρεμιέρα του στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την αθηναϊκή στο 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου κι ενώ διεκδικεί υποψηφιότητες στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ξεκινά την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ, με την πρεμιέρα του στις 2 Μαρτίου στο Πόρτο.

Δείτε και διαβάστε περισσότερα για την «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου εδώ.