Ενημέρωση

Flix 2020 | O Δημήτρης Λάλος πιστεύει ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το 2020

στα 10

Οχι, το 2020 δεν ήταν μόνο Covid-19. Είχε και δημιουργία κι επιτυχίες και χαρές. Κάθε μέρα ένα πρόσωπο της ελληνικής κινηματογραφικής επικαιρότητας, θα κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | O Δημήτρης Λάλος πιστεύει ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά το 2020

Αυτή την εποχή, κάθε χρόνο, είναι παράδοση να κοιτάμε πίσω και να κάνουμε την κινηματογραφική ανασκόπηση της χρονιάς.

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα του Flix 2020:

Kala Azar 607 Kala Azar

Δημήτρης Λάλος, πρωταγωνιστής | «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου και «Ολα τα Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου

Σκηνοθέτης, ηθοποιός, σκηνογράφος - ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Επί Κολωνώ, μεταφραστής και ιδρυτής του Tempus Verum-Εν Αθήναις. Αλλά κι από τους «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, μέχρι το «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη, ή το «Nocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου, με ξεχωριστό κινηματογραφικό στίγμα.

Το 2020 τον βρήκε να πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες: στο «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου, που έκανε την πρεμιέρα του στο Ρότερνταμ, από όπου έφυγε με το βραβείο KNF, της Ενωσης Ολλανδών Δημοσιογράφων και στο «Ολα τα Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Φεστιβάλ της Σαγκάης και πανελλαδικά στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα; Τα χαμόγελα, τα δαγκαμένα χείλη, το μαρούλι στα δόντια κάποιου, το μειδίαμα και τα φιλιά...»

Ολα τα Ομορφα Αλογα 607 Ολα τα Ομορφα Αλογα

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Οταν έκλεισα εισιτήρια για Νέα Υόρκη όπου θα παιζόταν η ταινία «Kala Azar» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Οταν ακυρώθηκαν λόγο κορονοϊού τα εισιτήρια για την Νέα Υόρκη όπου θα παιζόταν η ταινία «Kala Azar» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Τα χαμόγελα, τα δαγκαμένα χείλη, το μαρούλι στα δόντια κάποιου, το μειδίαμα και τα φιλιά από μακριά.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί τίποτα δεν θα είναι τι ίδιο μετά το 2020. Γιατί μόνο όταν σου λείψει κάτι καταλαβαίνεις ποσο πολύ το αγαπάς αλλά και ποσο το έχεις και ανάγκη.

Τι εύχομαι για το 2021: Να φέρει υγεία αλλά και νου σε όλους τους ανθρώπους.


Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε: Flix Top Ten 2020: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς


Περισσότερα Best of 2020


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020