Γυρίσματα

Το Flix στα γυρίσματα του «Nocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου

στα 10

Το Flix καταδύθηκε σε μία σύγχρονη underground Βαβέλ, σ' ένα υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της Αθήνας, για να παρακολουθήσει τα γυρίσματα του «Nocturne». Δείτε το βίντεο με τις συνεντεύξεις σκηνοθέτη και πρωταγωνιστών και απολαύστε απόψε την πρεμιέρα της ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Flix στα γυρίσματα του «Nocturne» του Κωνσταντίνου Φραγκόπουλου

Ανθρωποι χαμένοι. Τελειωμένοι. Τρομαγμένοι. Υποταγμένοι στους κανόνες μίας μόνιμης νύχτας, καθώς αυτό τον υπόγειο κόσμο τον διοικούν οι λίγοι μαφιόζοι, κυρίαρχοι. Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς βρισκόμαστε. Ούτε πότε. Ξέρουμε μόνο πως η ανθρωπότητα απέτυχε, απελπίστηκε. Κάποιοι κρύφτηκαν στο σύμπαν του «Nocturne» - σ' αυτή την υπόγεια Βαβέλ όπου ξεχνάς για πάντα το φως. Ψυχές πηγαινοέρχονται. Ή διακινούνται. Μέχρι που στον νιχιλιστικό κόσμο τους εμφανίζεται ένα μικρό παιδί. Κι αυτό ανατρέπει τις ισορροπίες αυτής της εύθραυστης κοινότητας.

Διαβάστε επίσης: Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου

Ο πρωτοεμφανιζόμενος Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος θα παρουσιάζει απόψε στην Οπερα το «Nocturne», στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Eνα θρίλερ που επέλεξε να γυρίσει καθώς το εμπνέουν οι καιροί. Οχι ως άμεσο σχόλιο της ελληνικής οικονομικής κρίσης. Αλλά της βαθιάς ηθικής μας κρίσης που δεν γνωρίζει σύνορα.

Nocturne 607

Θυμηθείτε την αποκλειστική συνέντευξη: που είχε δώσει στο Flix ο Οοουεν Τιλ - Σερ Αλιστερ του «Game of Thrones»

Το Flix καταδύθηκε στο σύμπαν της ταινίας πέρσι το καλοκαίρι και παρακολούθησε τα γυρίσματα συνομιλώντας με τους συντελεστές: η Λένα Παπαληγούρα, ο Γιώργος Συμεωνίδης, ο Οουεν Τιλ (ναι, ο φονιάς του Τζον Σνόου στο «Game of Thrones») και φυσικά ο Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος μίλησαν στο φακό μας για αυτό το καλογραμμένο, σύνθετο σενάριο και την αισιόδοξη φωτεινή νότα με την οποία σε αφήνει. Ναι, ο κόσμος μας όπως τον ξέρουμε καταστρέφεται. Αλλά εμείς θα φτάξουμε έναν άλλον...


Nocturne

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Φραγκόπουλος
Σενάριο: Μαλάχι Σμιθ
Φωτογραφία: Γιώργος Καρβέλας
Μουσική: Τάσος Ροσόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ηθοποιοί: Οουεν Τιλ, Σάσα Αλεξάντερ, Λένα Παπληγούρα, Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Λίλυ Μαυρομάτη
Παραγωγοί: Βίκυ Μίχα, Μάρτζερι Μπόουν, Ηρακλής Μαυροειδής, Αγγελος Βενέτης

Nocturne 607

Διαβάστε ακόμα: