Ενημέρωση

Flix 2020 | O Tεό Τριανταφυλλίδης θεωρεί το 2020 καταλύτη για μεγάλες ιδέες και πειραματισμό!

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | O Tεό Τριανταφυλλίδης θεωρεί το 2020 καταλύτη για μεγάλες ιδέες και πειραματισμό!

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


anti-gone 607

Tεό Τριανταφυλλίδης, καλλιτέχνης | «Anti-gone»

Γεννημένος στην Αθήνα ο Τεό Τριανταφυλλίδης είναι ένας καλλιτέχνης που χτίζει εικονικούς χώρους και τα μέσα για να τους κατοικήσει το ανθρώπινο σώμα. Δημιουργεί σύνθετους κόσμους και συστήματα όπου το εικονικό και το φυσικό συγχωνεύονται με παράξενους, παράλογους και ποιητικούς τρόπους. Οι δημιουργίες του εκδηλώνονται ως παραστάσεις, μικτές εμπειρίες πραγματικότητας, παιχνίδια και διαδραστικές εγκαταστάσεις.

Το 2020 ξεκίνησε με μία μεγάλη επιτυχία για τον δημιουργό: το «Anti-Gone» κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance, ως μέρος του προγράμματος New Frontier.

Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Κόνορ Γουίλουμσεν, η πολυμεσική αυτή περφόρμανς, σε ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture και με την υποστήριξη της Breeder Gallery, ενσωματώνει 3D προσομοιώσεις, αλληλεπίδραστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και θεατρικότητα, μεταφέροντάς μας σε έναν κόσμο όπου η περιβαλλοντική καταστροφή θεωρείται φυσιολογική.

Για το 2021 εύχομαι η παγκόσμια πανδημία να είναι μία ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αναδιάταξη των προτεραιοτήτων μας, ως προς την κοινωνική συνοχή και την αναστροφή της κλιματική αλλαγής.»

Anti-Gone 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Η αναζωπύρωση του κινήματος Black Lives Matter εν μέσω καραντίνας και οι κοινωνικές αλλαγές που έχει ήδη πετύχει.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Τα ατελείωτα Zoom meetings.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Η επαφή με το κοινό και η ελευθερία μετακίνησης.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Το 2020 νομίζω ήταν καταλύτης για μεγάλες ιδέες και πειραματισμό σε ένα νέο τοπίο δημιουργίας.

Τι εύχομαι για το 2021: Η παγκόσμια πανδημία να είναι μία ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αναδιάταξη των προτεραιοτήτων μας ως προς την κοινωνική συνοχή και την αναστροφή της κλιματική αλλαγής.


Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020