Ενημέρωση

Flix 2020 | Η Αγγελική Παπούλια πιστεύει ότι στο μέλλον το σινεμά θα είναι ίδιο, αλλά πιο πληγωμένο

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Η Αγγελική Παπούλια πιστεύει ότι στο μέλλον το σινεμά θα είναι ίδιο, αλλά πιο πληγωμένο

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Αγγελική Παπούλια  607 2

Αγγελική Παπούλια, πρωταγωνίστρια | «To Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

Η Αγγελική Παπούλια μπήκε στην κινηματογραφική μας πραγματικότητα με ένα τηλεφώνημα. Παρόλο που η πορεία της είχε ξεκινήσει λίγο πιο πριν (με ταινίες μικρού μήκους κι έναν μικρό ρόλο στην «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού), ως «Κική που της έκανε μαλακία το Κατερινάκι», αυτό το θρυλικό, ντελιριακό τηλεφώνημα από το «Σπιρτόκουτο» του Γιάννη Οικονομίδη ήταν η σύστασή μας μαζί της. Και μετά, φυσικά, έσπασε τον «Κυνόδοντά» της, σκαρφάλωσε τις «Αλπεις» κι έπιασε κορυφή ως η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Γιώργου Λάνθιμου.

To 2020 την βρήκε να κερδίζει το Βραβείο Ιρις Α' Γυναικείου ρόλου για «To Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», τη δεύτερη συνεργασία της με τον Σύλλα Τζουμέρκα, μετά την «Εκρηξη» (2014)..

Αλλά και σε γυρίσματα της νέας της ταινίας!

Θυμηθείτε τη συνέντευξή της στο Flix: Το θαύμα που είναι η Αγγελική Παπούλια

Εύχομαι να οδηγηθούμε σε μια πιο φωτεινή και ανθρώπινη χρονιά.»

Αγγελική Παπούλια 607 4

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Τα γυρίσματα για την ταινία της Helena Wittmann «Human Flowers of Flesh» που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο στην Μασσαλία της Γαλλίας και τα βράδια στον κήπο του σπιτιού που έμενα.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: H ελληνική κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την πανδημία ως μέσον για να ισχυροποιήσει την αστυνομική εξουσία και βία.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Η αίσθηση της εγρήγορσης και η χωρική κίνηση που συνήθιζα να απολαμβάνω στην μέχρι τότε καθημερινότητα μου.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Το σινεμά θα είναι ίδιο μετά το 2020, αλλά πιο πληγωμένο.

Τι εύχομαι για το 2021: Εύχομαι να οδηγηθούμε σε μια πιο φωτεινή και ανθρώπινη χρονιά. Συστήνω ψυχραιμία και ηρεμία όσον αφορά τους εορτασμούς της επετείου.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020