Σε έναν κόσμο μετά-κλιματικής αλλαγής, η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Οι πόλεις έχουν βυθιστεί, ωστόσο τα απομεινάρια της καπιταλιστικής κουλτούρας - ο καταναλωτισμός, η ανισότητα, η κοινωνική αναταραχή – συνεχίζουν να υπάρχουν, προσκολλημένα στα ερείπια του πολιτισμού. Σε αυτό τον κόσμο πλοηγείται αβίαστα ένα ζευγάρι, oι Σπίντα και Λίνξα. Με το ιστιοφόρο τους περιφέρονται από μέρος σε μέρος, κάνουν ψώνια, πάνε σινεμά, κάνουν ψυχεδελικά ναρκωτικά. Σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, στον οποίο μπορείς να έχεις τα πάντα, ποιο είναι το κόστος;
Βασισμένο στο ομώνυμο κόμικ του Κόνορ Γουίλουμσεν, η πολυμεσική περφόρμανς «Anti-gone», σε ανάθεση και παραγωγή του Onassis Culture και με την υποστήριξη της Breeder Gallery, ενσωματώνει 3D προσομοιώσεις, αλληλεπίδραστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και θεατρικότητα, μεταφέροντάς μας σε έναν κόσμο όπου η περιβαλλοντική καταστροφή θεωρείται φυσιολογική.
Δείτε ακόμη: Τα «Πουλιά» του Μπάμπη Μακρίδη στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ
Ο Τεό Τριανταφυλλίδης εμπνέεται από την ιδιοσυγκρασιακή αφήγηση και το οπτικό στυλ του Γουίλουμσεν για να διερευνήσει τις δυνατότητες και τους περιορισμούς τόσο της θεατρικής παράστασης όσο και της δυτικής αντίληψης. Οι προβληματισμοί του Τριανταφυλλίδη γύρω από τις μεγάλες καθολικές πολυπλοκότητες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο μέσο που έχει επιλέξει καθώς το υβριδικό του θέατρο αναπαράγει τον αποπροσανατολισμό και τη σύγχυση αυτού που αποκαλούμε πραγματική ζωή. Οι χαρακτήρες και οι προσωποποιήσεις τους, τους ξεκινούν με τετριμμένες, μεμονωμένες δραστηριότητες, παιχνίδια, ανάγνωση, σεξ, αγνοώντας το περιβάλλον τους. Και ενώ ο Τριανταφυλλίδης χρησιμοποιεί οπτικά σύμβολα του παραδείσου όπως τα φωτεινά χρώματα, οι φοίνικες και τα ηλιοβασιλέματα, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη.
Γεννημένος στην Αθήνα ο Τεό Τριανταφυλλίδης είναι ένας καλλιτέχνης που χτίζει εικονικούς χώρους και τα μέσα για να τους κατοικήσει το ανθρώπινο σώμα. Δημιουργεί σύνθετους κόσμους και συστήματα όπου το εικονικό και το φυσικό συγχωνεύονται με παράξενους, παράλογους και ποιητικούς τρόπους. Οι δημιουργίες του εκδηλώνονται ως παραστάσεις, μικτές εμπειρίες πραγματικότητας, παιχνίδια και διαδραστικές εγκαταστάσεις.
Δείτε ακόμη: Το «Sisters Apart» της Δάφνης Χαριζάνη στην 70ή Berlinale