Ενημέρωση

Flix 2020 | Ο Χάρης Ραφτογιάννης εύχεται να εμφανιστεί ο Aγιος Βασίλης, επιτέλους, χωρίς ψεύτικα μούσια

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Ο Χάρης Ραφτογιάννης εύχεται να εμφανιστεί ο Aγιος Βασίλης, επιτέλους, χωρίς ψεύτικα μούσια

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Πρώτος Ερωτας 607

Χάρης Ραφτογιάννης, σκηνοθέτης | «Πρώτος Ερωτας»

Ο Χάρης Ραφτογιάννης σπούδασε Κοινωνιολογία, Ιστορία & Θεωρία Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης (MA) και Σκηνοθεσία στο NYC. Οι ταινίες μυθοπλασίας και τα ντοκιμαντέρ του («Στον Πάγκο του Χασάπη», «Σπορέας Σπόρων», «Σιγή Ιχθύων», «Τρου Μπλου», «Τίτλοι Αρχής», «Mr. Jones») βραβεύτηκαν στην Ελλάδα και προβλήθηκαν σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού. Περιμένουμε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο «Το Ποτάμι», σε παραγωγή της Blackbird Production.

Το 2020 βρήκε την τελευταία μικρού μήκους του, τον «Πρώτο Ερωτα», στο Εθνικό Διαγωνιστικό του Κλερμόν-Φεράν, το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Θυμηθείτε τι μάς είχε αποκαλύψει για τον «Πρώτο Ερωτα», ο Χάρης Ραφτογιάννης.

Aν θα παραμείνει το σινεμά ίδιο, μετά από όλα αυτά; Η ώρα είναι πάντα 2μιση, όσα χρόνια και αν περάσουν, λέει ένας αγαπημένος Aγιος...»

Χάρης Ραφτογιάννης 607 Φωτογράφος: Αλέξης Βασιλικός

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Δεν έχω καλή μνήμη, ευτυχώς. Οπότε, γενικά μιλώντας, μάλλον κάθε φορά που νομίζω ότι βρίσκω ένα κουτί με βιταμίνη Ε (Ενθουσιασμού).

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Αντίστοιχα μάλλον κάθε φορά που νομίζω ότι χάνω τουλάχιστον δύο κουτιά βιταμίνης Ε.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Η χρήση επιπλέον κωδικών για δραστηριότητες εκτός της μετακίνησης.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Η ώρα είναι πάντα 2μιση, όσα χρόνια και αν περάσουν, λέει ένας αγαπημένος Aγιος.

Τι εύχομαι για το 2021: Μα τι άλλο από το να ξοδέψουμε τις αποταμιεύσεις μαςq Α, και να εμφανιστεί ο Aγιος Βασίλης επιτέλους χωρίς ψεύτικα μούσια.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020