Ενημέρωση

Flix 2020: Η Κάτια Γκουλιώνη εύχεται το 2021 να μην πεθάνει κανείς μόνος του

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020: Η Κάτια Γκουλιώνη εύχεται το 2021 να μην πεθάνει κανείς μόνος του
Φωτογραφία: Ιωάννα Τζετζούμη

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Κάτια Γκουλιώνη 607 1

Κάτια Γκουλιώνη, πρωταγωνίστρια | «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή

Η Κάτια Γκουλιώνη είναι μία από τις πιο δυνατές ηθοποιούς κι ένα από τα πιο συναρπαστικά πρόσωπα του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου («Ακίνητο Ποτάμι», «Πολυξένη», «Σύμπτωμα»).

Το 2020 την βρήκε να ερμηνεύει την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στην μεγάλη επιτυχία της χρονιάς: την «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή, για την οποία απέσπασε και το Ιρις Β' Γυναικείου Ρόλου - ένα από τα 8 συνολικά βραβεία που κέρδισε η ταινία.

Επίσης, σημαντική ήταν και η αναγνώρισή της και η επιλογής της ως ambassador της Αγοράς του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Ποιες όμως ήταν οι στιγμές του 2020 που έγραψαν για εκείνη, προσωπικά;

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα; Η αγκαλιά.»

Κάτια Γκουλιώνη 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Oταν ακούσαμε έξω από το εφετείο την καταδίκη των ναζιστών.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Η απώλεια του παππού μου.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Η αγκαλιά

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί ο εθισμός στην ατομική εμπειρία θέασης στο σπίτι θα μας απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την συλλογική εμπειρία της αίθουσας.

Τι εύχομαι για το 2021: Κανείς να μην πεθαίνει μόνος του.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020