Ενημέρωση

Flix 2020 | O Θάνος Τοκάκης χάρηκε που πήρε το βραβείο του με τις πιτζάμες!

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | O Θάνος Τοκάκης χάρηκε που πήρε το βραβείο του με τις πιτζάμες!

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Τοκάκης 607 1

Θάνος Τοκάκης, πρωταγωνιστής | «Ευτυχία», «Ενήλικοι στην Αίθουσα», «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών»

Μπορεί ο Θάνος Τοκάκης να ξεκίνησε από το θεατρικό σανίδι (έχει κερδίσει και το Βραβείο Χορν το 2011) και την μικρή οθόνη, αλλά την τελευταία δεκαετία τον διεκδικεί δυναμικά και η μεγάλη. Στη σεζόν 2019-2020 κυκλοφόρησαν τρεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε. Το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά, «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, και η «Ευτυχία» του Αγγελου Φραντζή.

Ερμηνεύοντας μελετημένα, αριστοτεχνικά, τρυφερά, χιουμοριστικά, συγκινητικά τον «Λουκά», το γκέι άλτερ έγκο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ο Τοκάκης κέρδισε επάξια το Βραβείο Ιρις Β' Ανδρικού ρόλου.

Κάνοντας την ανασκόπησή του στο Flix, ομολογεί χιουμοριστικά ότι αυτή η απονομή, που έγινε on line μέσα στην ανοιξιάτική μας καραντίνα, θα του μείνει αξέχαστη.

Διαβάστε γιατί...

Τοκάκης 607 2

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Οταν πήρα το Βραβείο της Ακαδημίας με πιτζάμες και τρύπιες κάλτσες.

Η χειρότερη στιγμή του 2020: Οταν έφαγα μια δυνατή μπουνιά στη μύτη και την ευχαριστήθηκα.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Το νόημα της ζωής.

Γιατί το σινεμά δε θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί ή δυστοπία δεν θα θεωρείται πια sci-fi.

Τι εύχομαι για το 2021 (πατήστε play):

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020