Industry

To «Ποτάμι» του Χάρη Ραφτογιάννη, μία από τις οκτώ ευρωπαϊκές υποσχέσεις στο εργαστήρι του Premiers Plans στην Ανζέρ

στα 10

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Ραφτογιάννη συνεχίζει τα ταξίδια της στον κόσμο, συγκεντρώνοντας γνώση και συμμάχους για την υλοποίησή της.

To «Ποτάμι» του Χάρη Ραφτογιάννη, μία από τις οκτώ ευρωπαϊκές υποσχέσεις στο εργαστήρι του Premiers Plans στην Ανζέρ

Ο,τι ειναι πρόοδος για τον Μάκη ειναι απειλή για την Μαρία. Ενα τροχαίο δυστύχημα τους φέρνει κοντά. Το κοινό τους πάθος για τα Μακνάγκετς ακόμη πιο κοντά. Αλλά για να ειναι μαζί, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα. Από την μια πλευρά ο «μοντέρνος», αμερικανοποιημενος και επεκτατικός κόσμος του Μάκη, του νέου αεροδρομίου και των μεγάλων εμπορικών κέντρων και από την άλλη, ο παλιομοδίτικος και φτωχικός κόσμος της Μαρίας, κοντά στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ανάμεσα τους ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος, ή αλλιώς «το ποτάμι».

Αυτή είναι η σύνοψη της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Χάρη Ραφτογιάννη που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και μόλις επέστρεψε από τη 12η έκδοση των εργαστηρίων που διοργανώνει το Φεστιβάλ Premiers Plans στην Ανζέρ της Γαλλίας, μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες, με συμμετοχές φέτος από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Το «Ποτάμι» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χάρη Ραφτογιάννη σε σενάριο του ίδιου και του Νίκου Λερού και παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου και έχει ήδη συμμετάσχει στο MFI script development 2015, στο Crossroads του Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης 2015 και στο διεθνές Discovery Forum LAGFF 2016 αποσπώντας ειδική μνεία.

The River Carte-Postale

Το 2007, ο Χάρης Ραφτογιάννης είχε συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του Premiers Plans στην Ανζέρ με την ταινία «Στον Πάγκο του Χασάπη». Εκτοτε, σκηνοθέτησε τα μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Σιγή Ιχθύων», «Σπορέας Σπόρων», ενώ το τελευταίο του ντοκιμαντέρ «True Blue» προβλήθηκε στο 18ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «Στον Πάγκο του Χασάπη» του Χάρη Ραφτογιάννη από το 2007: