Buzz

Ο Αρης Σερβετάλης είναι ο Αγιος Νεκτάριος στο «Man of God»

στα 10

Ξεκινάει γυρίσματα σε Αθήνα και Αίγινα η ταινία της Γελένα Πόποβιτς που αφηγείται την ιστορία του Αγίου Νεκταρίου με διεθνές και ελληνικό καστ.

Ο Αρης Σερβετάλης είναι ο Αγιος Νεκτάριος στο «Man of God»

Η ιστορία, ζωή και δράση, του Αγίου Νεκταρίου είναι το θέμα της ταινίας «Man of God» που θα γυρίστει σε Αθήνα και Αίγινα το καλοκαίρι του 2020, σε σκηνοθεσία της ηθοποιού, σκηνοθέτη και παραγωγού Γιελένα Πόποβιτς, συμπαραγωγή των Simeon Entertainment και View Master Films και με τη στήριξη του ΕΚΟΜΕ.

Με πληροφορίες από το Πρακτορείο «Ορθοδοξία», αλλά και δημοσιεύματα στον Τύπο, σκοπός είναι η ταινία να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το Νοέμβριο, στην επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του, το 1920, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Τον Αγιο Νεκτάριο θα υποδυθεί ο Αρης Σερβετάλης.

Σε ομιλία του το Δεκέμβριο του 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ιωνίας στην καθιερωμένη συνάντηση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ με τους νέους και τις νέες της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αρης Σερβετάλης είχε δηλώσει: «Τον Αγιο Νεκτάριο δεν τον υποδύεσαι. Ο Αγιος είναι ζωντανός! Απλά αφήνεσαι…».

Στην ίδια συνάντηση είχε αναφερθεί και στη δική του σχέση με το Θεό και την εκκλησία, μια σχέση που ο ίδιος στηρίζει με σθένος - αποκαλώντας την εκκλησία, ελευθερία, παρά τα επανειλημμένα κηρύγματα μίσους σε όλο το φάσμα της - και που πρόσφατα τον έφερε και ξανά στην επικαιρότητα μετά τις δηλώσεις του για τη θεία κοινωνία και πως ο ίδιος πιστεύει ότι μέσω αυτής δεν μπορείς να κολλήσεις τον Covid-19.

«Η σχέση με το Θεό είναι προσωπική. Ο Θεός σε προσεγγίζει με τα δικά σου δεδομένα, σιγά-σιγά και εκεί έγκειται η απόλυτη ελευθερία. Μόνο ο Θεός μπορεί να δημιουργήσει ένα όν και να το κάνει τόσο ελεύθερο που να μπορεί να Τον αρνηθεί. Είναι πράγμα μοναδικό και μεγαλειώδες και εκεί αντιλαμβάνεσαι τι θα πει «ελευθερία». Δεν έχουμε γνωρίσει ακόμη οι άνθρωποι τι σημαίνει "Ορθοδοξία". Οι περισσότεροι νομίζουν ότι η Εκκλησία είναι συντηρητισμός. Η Ορθοδοξία είναι τόσο ανατρεπτική που δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Η Εκκλησία είναι "ελευθερία".»

Αρης Ο Αρης Σερβετάλης μεταμορφώνεται σε Αγιο Νεκτάριο, στη φωτό με τη σκηνοθέτη της ταινίας, Γελένα Πόποβιτς (πηγή: Πρακτορείο Ορθοδοξία)

Μαζί με τον Αρη Σερβετάλη στην ταινία πρωταγωνιστεί και ο Μικι Ρουρκ, στο ρόλο του παράλυτου στον οποίο έγινε και το πρώτο θαύμα του Αγίου μετά την κοίμησή του στο νοσοκομείο Αιγινήτειο.

Στην ταινία θα παίζουν ακόμη από την πλευρά της Ελλάδας οι Νικήτας Τσακίρογλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς, Γιάννης Αναστασάκης, Μιχάλης Οικονόμου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Παύλος Κουρτίδης.

Δείτε παρακάτω μια συνέντευξη της Γελένα Πόποβιτς στο Πρακτορείο Ορθοδοξία. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει πως η καθυστέρηση των γυρισμάτων λόγω κορωνοϊού - ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον Απρίλιο - «είναι ακόμη ένας πειρασμός… ένα εμπόδιο από τα πολλά που είχε ο Αγιος στη ζωή του, αλλά και όλοι μας κατά τη διάρκεια του βίου μας.»