Ενημέρωση

Flix 2020 | Ο The Boy εύχεται η ζωή να σταματήσει να θυμίζει βιβλίο του Κάφκα και να μοιάζει με τραγούδι του Prince!

στα 10

Κάθε μέρα ένα κινηματογραφικό πρόσωπο του 2020, κάνει την ανασκόπησή του στο Flix!

Flix Team
Flix 2020 | Ο The Boy εύχεται η ζωή να σταματήσει να θυμίζει βιβλίο του Κάφκα και να μοιάζει με τραγούδι του Prince!

Φέτος, κανείς μας δε θέλει ακριβώς να κοιτάξει πίσω. Στη συλλογική συνείδηση, το 2020 ήταν μία δύσκολη κι απαιτητική χρονιά, που έχει αφήσει τραύμα. Με τα σινεμά κλειστά, τις περισσότερες παραγωγές σε pause και τόσους ανθρώπους του χώρου σε αβεβαιότητα, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αισιόδοξος.

Ομως αποφασίσαμε να αντισταθούμε. Γιατί το ελληνικό σινεμά συνέχισε μέσα κι από αυτές τις συνθήκες να προσφέρει το δικό του βλέμμα. Κάποιες ταινίες κυκλοφόρησαν, κάποιες συνάντησαν το κοινό τους on line, άλλες διαγωνίστηκαν σε φεστιβάλ, πολλές γνώρισαν επιτυχία.

Ακόμα κι αν ο κινηματογραφικός προτζέκτορας παραμένει ακόμα κλειστός, το Flix ρίχνει τον δικό του προβολέα σε σκηνοθέτες, πρωταγωνιστές, συντελεστές του ελληνικού σινεμά που είχαν την μικρή ή την μεγάλη τους στιγμή μέσα στο 2020. Με την ευχή ότι, πολύ σύντομα, θα συναντηθούμε όλοι μαζί σε μια σκοτεινή αίθουσα και θα (ξανα)δούμε τις ταινίες τους, όπως τους αξίζει: σε μεγάλη οθόνη, με μεγάλη συγκίνηση.


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020


Αλέξανδρος Βούλγαρης Winona 607

The Boy, σκηνοθέτης, μουσικός | «Winona», «Γυμναστήριο», «Αντιλόπη»

Ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), σκηνοθέτης («Κλαις;», «Ροζ», «Νήμα», «Higuita») και μουσικός, είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της γενιάς μας - πραγματικά ανήσυχος και πολυπράγμων.

Το 2020 τον βρήκε υποψήφιο για 5 Βραβεία Ιρις με την «Winona» (με την ταινία να κερδίζει δύο - μουσικής και μοντάζ), να κάνει πρεμιέρα το «Γυμναστήριο» του στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στην Αγορά του ίδιου φεστιβάλ να κερδίζει το νέο Βραβείο της Finos Film με το πρότζεκτ του «Βγαίνουν Μέσα Απ' τη Μάργκο», ενώ την άνοιξη ηχογραφεί την «Αντιλόπη», το άλμπουμ που κυκλοφόρησε ελεύθερα για τις μέρες της καραντίνας.

Γιατί το σινεμά δεν θα είναι ίδιο μετά το 2020; Γιατί θα είναι καλύτερο, πιο ουσιαστικό, πιο δυναμικό, πιο πολιτικό.»

Αλέξανδρος Βούλγαρης 607

Η καλύτερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Λεωφόρος Αλεξάνδρας τη μέρα της καταδίκης της Χρυσης Αυγής. Eνα απόγευμα στην πρώτη καραντίνα που είδα το “In a Lonely Place”. Η βόλτα με το αμάξι Νίκαια-Κερατσίνι-Κορυδαλλό, λίγο πριν την 2η καραντίνα. Το πηγαινέλα στα άδεια Ιλίσια-Εξάρχεια στην ηχογράφηση της «Αντιλόπης». Οι προβολές της «Winona» στο Αστορ.Το γράψιμο και το γύρισμα-ποταμός για το «Γυμναστήριο» με τους μαθητές μου. Ενα ταξίδι στις Βρυξέλλες αρχές Μαρτίου. Οταν βγήκε η πίτσα μαργαρίτα από τον πέτρινο φούρνο στην Ανδρο τον Αύγουστο. Οι μικρές συναντήσεις με την οικογένεια στα πάρκα. Η παρέα που μαζευτήκαμε στου Παπάγου αρχές Σεπτέμβρη. Το μυστικό της Στοάς Ορφανίδου.

Η χειρότερη στιγμή του 2020 για μένα ήταν: Ο θάνατος της Ιουλίας και της Ειρήνης. Οι άνθρωποι μας δεν είναι αριθμοί. Ε και ο Σκορσέζε να χάνει το Όσκαρ για τον Ιρλανδό.

Τι μου έλειψε περισσότερο μέσα στην καραντίνα: Οι οικογένειες μου.

Γιατί το σινεμά δεν θα είναι ίδιο μετά το 2020: Γιατί θα είναι καλύτερο, πιο ουσιαστικό, πιο δυναμικό, πιο πολιτικό.

Τι εύχομαι για το 2021: Να σταματήσει για ένα δυο χρόνια η ζωή μας να μοιάζει με βιβλίο του Κάφκα και να μοιάζει με τραγούδι του Prince. Και φυσικά υγεία, ψυχραιμία, παιδεία.

Περισσότερα κινηματογραφικά πρόσωπα κάνουν την #Flix2020 ανασκόπησή τους:


Flix Best of 2020: Η χρονιά (που δεν ήταν μόνο) covid. Διαβάστε, δείτε, χαζέψτε, θυμηθείτε, με τον απολογισμό του Flix για το 2020