Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ξένες ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2022

στα 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ξένες ταινίες του νέου έτους.

Flix Team
Αυτές είναι οι ξένες ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2022

Η δεύτερη χρονιά της πανδημίας είδε τις κινηματογραφικές αίθουσες να κλείνουν (και να ανοίγουν) ξανά, μεγάλες ταινίες να αλλάζουν και πάλι τις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους στις αίθουσες, ενώ κάποια μεγάλα στούντιο αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν αρκετές από αυτές και σε streaming, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στις αίθουσες.

Μπορεί το 2021 να τελειώνει με μια (χμ...) αισιόδοξη ματιά για το «πανδημικό» box office, το 2022, ωστόσο, παρά το τελευταίο σαρωτικό κύμα της πανδημίας, μοιάζει να είναι μια καλύτερη χρονιά για την βιομηχανία με το σινεμά να ετοιμάζεται για την αναγέννησή του, καθώς αρκετές ταινίες ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά και μόνο στις αίθουσες.

Οι ημερομηνίες εξόδου όπου συνοδεύουν έναν τίτλο αφορούν το αμερικανικό ημερολόγιο ή την προγραμματισμένη παγκόσμια έξοδο μιας ταινίας. Η εξοδος στις πλατφόρμες είναι η ίδια για όσες πλατφόρμες είναι διαθέσιμες και στην Ελλάδα. Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα δεδομένα στη διανομή και την προβολή των ταινιών.


Η ψηφοφορία των αναγνωστών: Εσύ ψήφισες για την καλύτερη ταινία του 2021;


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Licorice pizza 4

Πίτσα Γλυκόριζα (Licorice Pizza) του Πολ Τόμας Αντερσον

Ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει αυτό το μήνα με μια coming of age ταινία, το «Licorice Pizza». Η ταινία, η οποία διαδραματίζεται στην δεκαετία του ’70 στο Σαν Φερνάντο, πρωταγωνιστεί ο Κούπερ Χόφμαν, ο γιος του Φίλιπ Σίμουρ Χόμφαμ, και πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης όπου μιλά για την ζωή ενός μαθητή γυμνασίου ο οποίος είναι επίσης και ηθοποιός. Τα γυρίσματα έγιναν τον περασμένο φθινόπωρο μέσα στην πανδημία και μαζί με τον Χόφμαν πρωταγωνιστεί και οι Μπράντλεϊ Κούπερ, Αλάνα Χάιμ (το ένα τρίτο του συγκροτήματος HAIM, του οποίου ο Αντερσον σκηνοθετεί video clips εδώ και χρόνια) και Μπένι Σάφντι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Ιανουαρίου.

The 355

The 355 του Σάιμον Κίνμπεργκ

Τζέσικα Τσαστέιν, Λουπίτα Νιόνγκ'ο, Πενέλοπε Κρουζ, Νταϊάν Κρούγκερ και η Μπινγκμπίνγκ Φαν είναι γυναίκες κατάσκοποι στη νέα ταινία του Σάιμον Κίνμπεργκ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Ιανουαρίου.

scream

Scream των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Ζιλέτ

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το σενάριο πέρα του ότι οι Νιβ Κάμπελ, Ντέιβιντ Αρκέτ, Κόρτνεϊ Κοξ επιστρέφουν στους ρόλους των Σίντνεϊ Πρέσκοτ, Σερίφη Ντιούι και Γκέιλ Γουέδερς αντίστοιχα, ενώ μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Μάρλεϊ Σέλτον, Τζούντι Χικς από το «Scream 4», με το νέο καστ να αποτελείται από τους Ντίλαν Μινέτ, Τζένα Ορτέγκα και Τζακ Κουέιντ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 13 Ιανουαρίου.

nightmare alley

Το Μονοπάτι των Ψυχών (Nightmare Alley) του Γκιγιερμο Ντελ Τόρο

O Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιστρέφει με τη νέα του ταινία με τίτλο «Nightmare Alley», κάτι «τελείως διαφορετικό» από τις ταινίες που μας έχει συνηθίσει έως τώρα σύμφωνα με τον ίδιο, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ, που έχει εμπνεύσει ήδη μια εξαιρετική κινηματογραφική διασκευή: το «Nightmare Alley» (1947) του Εντμουντ Γκούλντινγκ. Ο Μπράντλεϊ Κούπε πρωταγωνιστεί στον ρόλο που είχε ερμηνεύσει πρώτος ο Τάιρον Πάουερ, έναν απατεώνα που αποφασίζει να πιάσει δουλειά σε ένα περιοδεύον τσίρκο και μπλέκει στις απάτες ενός μέντιουμ και του αλκοολικού συζύγου της. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Γουίλεμ Νταφόε, Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνεϊ Μάρα και Τόνι Κολέτ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 20 Ιανουαρίου.

Belfast

Belfast του Κένεθ Μπράνα

Το χαμηλότονο «Belfast», στροφή από τα blockbusters (βλ. «Thor») και τις μεγάλες παραγωγές (βλ. «Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές») που σκηνοθετεί τον τελευταίο καιρό ο Κένεθ Μπράνα, αφηγείται την ενηλικίωση ενός παιδιού στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας τη δεκαετία του '60 κι αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τελιουράιντ χαιρετίστηκε ως το «Roma» του Κένεθ Μπράνα, όχι μόνο για την ασπρόμαυρη φωτογραφία του αλλά και για την έντονα προσωπική ιστορία που ο δημιουργός του δεν αρνείται ότι αφηγείται, ακριβώς όπως είχε κάνει και ο Αλφόνσο Κουαρόν στη δική του πολυβραβευμένη εκδοχή της ταινίας ενηλικίωσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 27 Ιανουαρίου.

bergman island 607

Το Νησί του Μπέργκμαν της Μία Χάνσεν Λαβ

Στην αυτοβιογραφική αυτή ταινία της Γαλλίδας Μία Χάνσεν Λαβ, έναζευγάρι Αμερικανών σκηνοθετών ταξιδεύουν στο νησάκι Φόρε τηςΣουηδίας, εκεί όπου ο Μπέργκμαν έζησε για χρόνια και γύρισε τιςπερισσότερες ταινίες του. Οι δυο τους σκοπεύουν να περάσουν στονησί το καλοκαίρι και να δουλέψουν τα σενάρια των επόμενωνταινιών τους, αναζητώντας την έμπνευση στο άγριο και υποβλητικότοπίο του Φόρε. Όμως στην πορεία το νησί μοιάζει να λειτουργεί καταλυτικά καιστους δυο τους... Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2021. Πρωταγωνιστούν οι Τιμ Ροθ, Βίκυ Κριπς, Μία Γουασικόφσκα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Ιανουάριο.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

cyrano

Cyrano του Τζο Ράιτ

Βασισμένη στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ της Ερικα Σμιντ, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Ντίνκλατζ στον ρόλο του Σιρανό ντε Μπερζεράκ, το οποίο με την σειρά του βασίζεται στο κλασσικό θεατρικό έργο του 1897 του Εντμόν Ροστάν, μιλά για το ερωτικό τρίγωνο ενός Γάλλου αξιωματικού του στρατού, τον Σιρανό, της Ρωξάνης και ενός όμορφου νεαρού δόκιμου του Κρίστιαν. Ο Σιρανό είναι τρελά ερωτευμένος με την Ρωξάνη αλλά πιστεύει πως δεν θα τον αγαπούσε ποτέ λόγω της εμφάνισής του. Οταν εκείνη του εξομολογείτε τον έρωτά της για τον Κρίστιαν, εκείνος τον βοηθάει να γράψει ερωτικά γράμματα για να τις τα στείλει. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 3 Φεβρουαρίου.

moonfall

Moonfall του Ρόλαντ Εμεριχ

O Ρόναλντ Εμεριχ επιστρέφει για να καταστρέψει την Γη για ακόμα μια φορά, ρίχνοντας το φεγγάρι κυριολεχτικά πάνω της.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 3 Φεβρουαρίου.

kimi

KIMI του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ για το HBO Max πρωταγωνιστεί η Ζόι Κράβιτς ως μία αγοραφοβική πωλήτρια σε κατάστημα τεχνολογίας που ανακαλύπτει κατά λάθος στοιχεία ενός βίαιου εγκλήματος καθώς εξετάζει μια ροή δεδομένων.

Η ταινία αναμένεται στις 10 Φεβρουαρίου.

death on the nile 607

Death on the Nile του Κένεθ Μπράνα

Ναι το «Εγκλημα στο Νείλο** θα κυκλοφορήσει επιτέλους στις αίθουσες όπου βασίζεται στο όμοτιτλο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι στο οποίο η Λινέτ (Γκαλ Γκαντότ) και ο Σάιμον Ντόιλ (Αρμι Χάμερ) είναι ένα ζευγάρι όμορφων, σέξι, σούπερ-χοτ νεονύμφων που κάνουν το ταξίδι του μέλιτος σε μια κρουαζιέρα στον Νείλο. Οι διακοπές τους με τους φίλους τους και τους άλλους επιβάτες θα μετατραπούν γρήγορα σ ένα ερωτικό τρίγωνο κι ένα φόνο που, όπως ο Πουαρό ομολογεί, είναι πιο ειδεχθής απ' όσους έχει ως τώρα συναντήσει. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να λύσει το μυστήριο και ν' αποκαλύψει τον δολοφόνο, ταυτόχρονα βγάζοντας στη φόρα όλα τ' άπλυτα των σε γενικές γραμμές μεγαλοαστών ταξιδιωτών. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Φεβρουαρίου.

King Richard

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς (King Richard) του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν

Μια ματιά στις ζωές των Βένους και Σερένα Γουίλιαμς και για το πως έγιναν δυο από τις πιο διάσημες τενίστριες όλων των εποχών, υπό την καθοδήγηση και την προπόνηση του πατέρα τους Ρίτσαρντ Γουίλιαμς. Στον ρόλο του τελευταίου ο Γουιλ Σμιθ, με οσκαρικές βλέψεις για την πεντάδα του Α' Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Φεβρουαρίου.

ambulnance

Ambulance του Μάικλ Μπέι

Ο Μάικλ Μπέι επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, μια ακόμα ταινία δράσης γεμάτη εκρήξεις.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Φεβρουαρίου.

channing tatum dog

Dog των Τσάνινγκ Τέιτουμ και Ριντ Κάρολιν

Η ταινία η οποία σηματοδοτεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τέιτουμ αλλά και την επιστροφή του μπροστά από τις κάμερες μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Πρόκειται για μια ταινία στην οποία ένας στρατιώτης ταξιδεύει με το σκύλο του στο μήκος των ακτών του Ειρηνικού Ωκεανού για να πάει στην κηδεία ενός πολύ καλού του φίλου.

H ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Φεβρουαρίου.

uncharted 607

Uncharted του Ρούμπεν Φλάισερ

Βασισμένη στην ομότιτλη σειρά video gamew του PlayStation, στη ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Χόλαντ ως ο ήρωας των παιχνιδιών, Νέιθαν Ντρέικ, ένας τυχοδιώχτης, ο οποίος λέγεται πως είναι απόγονος του θαλασσοπόρου Σερ Φράνσις Ντρέικ, και ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές του κόσμου ψάχνοντας χαμένους θησαυρούς, όπως στη χαμένη πόλη του Ελ Ντοράντο ή στην αναζήτηση για το χρυσάφι του πειρατή Χένρι Αβερι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Φεβρουαρίου.

bigbug

Bigbug του Ζαν-Πιέρ Ζενέ

Μια ομάδα κατοίκων προαστίων, οι οποίοι δεν σταματούν να μαλώνουν μεταξύ τους για το παραμικρό, βρίσκονται παγιδευμένοι μαζί όταν ξεκινά η επανάσταση των ανδροειδών και τα ρομπότ τους τους κλείνουν μέσα για την δική τους ασφάλεια. Η ταινία αναμένεται να βγει στο Netflix το Φεβρουάριο του 2022.


ΜΑΡΤΙΟΣ

the batman

The Batman του Ματ Ριβς

Η ταινία ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της τον Μάρτιο, μετά από αρκετές αναβολές λόγω της πανδημία με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του Batman. Μαζί του πρωταγωνιστούν και οι Ζόι Κράβιτς στον ρόλο της Catwoman, Τζέφρι Ράιτ στον ρόλο του Επιθεωρητή Γκόρντον, Πολ Ντέινο στον ρόλο του Riddler, Κόλιν Φάρελ στο ρόλο του Πιγκουίνου, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζέιμι Λόσον και Αντι Σέρκις. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 4 Μαρτίου.

turning red

Turning Red της Ντόμι Σι

H νέα ταινία της Pixar για μια κοπέλα η οποία μεταμορφώνεται σε ένα κόκκινο πάντα όταν αγχώνεται.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Μαρτίου.

Operation Fortune: Ruse De Guerre

Operation Fortune: Ruse De Guerre του Γκάι Ρίτσι

O Τζέισον Στέιθαμ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι ο οποίος πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση ενός θανατηφόρου όπλου νέας τεχνολογίας.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 18 Μαρτίου.

The Lost City

The Lost City των Αάρον και Ανταμ Νι

H Σάντρα Μπούλοκ είναι μια συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ το μοντέλο που πρωταγωνιστεί στα εξώφυλλα των βιβλίων της. Οταν ο Ντάνιελ Ράντκλιφ απαγάγει την Μπούλοκ πιστεύοντας πως μπορεί να τον οδηγήσει στο μυθικό νησί που γράφει στο βιβλίο της, ο Τέιτουμ πάει να την σώσει.

Η ταινία αναμένεται στις 25 Μαρτίου.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

morbius main

Morbius του Ντάνιελ Εσπινόζα

Ο Τζάρεντ Λέτο πρωταγωνιστεί στη δεύτερη live action ταινία που έρχεται από το Spider-Verse ως ο Δρ. Μάικλ Μόρμπιους, ενός επιστήμονα που προσπαθεί να γιατρέψει τον εαυτό του από μια σπάνιο αιμοφιλική αρρώστια και καταλήγει όμως να μεταμορφωθεί σε βρικόλακα, μαζί με υπεράνθρωπη δύναμη, κυνόδοντες και φυσικά την δίψα για αίμα. Ο Μόρμπιους ξεκίνησε ως ένας από τους αντιπάλους του Spider-Man, αλλά γρήγορα κατάφερε να ανέβει στο στάτους του ήρωα μιας και προσπαθεί να πολεμήσει το τέρας που κρύβει μέσα του. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες την 1η Απριλίου (από τις 27 Ιανουαρίου που ήταν για φέτος προγραμματισμένη).

the secrets of dumbledore

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore του Ντέιβιντ Γέιτς

Η ταινία, η οποία για άλλη μια φορά είναι σκηνοθετημένη από τον Ντέιβιντ Γέιτς, χτυπά στη νοσταλγία και μας μεταφέρει πίσω στο Χόγκουαρτς καθώς ο Νιουτ Σκαμάντερ και ο Ντάμπλντορ ετοιμάζουν να μαζέψουν μια ομάδα για να αντιμετωπίσουν τον Γκρίντελβαλντ και τους μάγους τους. Στο τρέιλερ βλέπουμε ξανά αγαπημένες τοποθεσίες αλλά και για πρώτη φορά τον Μαντς Μίκελσεν, που αντικατέστησε τον Τζόνι Ντεπ, στον ρόλο του Γκρίντελβαλντ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Απριλίου.

sonic 2

Sonic the Hedgehog 2 του Τζεφ Φάουλερ

Ο πιο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει για μια νέα περιπέτεια. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, τον Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

_ Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Απριλίου._

Bullet Train

Bullet Train του Ντέιβιντ Λέιτς

Ενα blockbuster με ένα δυνατό all star καστ όπως τους Μπραντ Πιτ, Σάντρα Μπούλοκ, Ααρον Τέιλορ Τζόνσον, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Αντριου Κότζι, Ζαζί Μπιτζ, Μάσι Οκα, Μάικλ Σάνον και άλλους, στην ιστορία πέντε πληρωμένων δολοφόνων εγκλωβισμένων σε μια υπερταχεία όπου οι αποστολές τους φαίνεται πως συνδέονται μεταξύ τους.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Απριλίου.

The Unbearable Weight of Massive Talent

The Unbearable Weight of Massive Talent του Τομ Γκόρμικαν

Στην πιο meta ταινία που έχει πρωταγωνιστήσει ποτέ ο Νίκολας Κέιτζ παίζει μια υπερεαλιστική εκδοχή του εαυτού του, όπου σαν απένταρος ηθοποιός δέχεται ένα εκατομμύριο δολάρια για να παραβρεθεί στο πάρτι ενός μαφιόζου, ο οποίος είναι και μεγάλος φαν του, τον οποίο ερμηνεύει ο Πέδρο Πασκάλ.Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Απριλίου.

the northman

The Northman του Ρόμπερτ Εγκερς

Γραμμένο από τον Εγκερς και τον Ισλανδό συγγραφέα και ποιητή (και στενό συνεργάτη της Μπιορκ), Σιόν, το «The Northman» θα είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα δράμα στον κόσμο των Βίκινγκ, στην Ισλανδία του 10ου αιώνα, η ιστορία ενός πρίγκιπα που ζητά εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του πίσω στον δέκατο αιώνα - την ιδέα, άλλωστε, έφερε στον σκηνοθέτη ο νεο-Βίκινγκ Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ που θα υποδύεται τον κεντρικό ήρωα, με τη Νικόλ Κίντμαν, «σύζυγό του» στο «Big Little Lies», να ενσαρκώνει, εδώ, τη μητέρα του. Το ζηλευτό καστ συμπληρώνουν οι Γουίλεμ Νταφόε, Μπιορκ, Ιθαν Χοκ, Κλες Μπανγκ και Ανια Τέιλορ-Τζόι. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Απριλίου.

downton abbey 2

Downton Abbey: A New Era του Σάιμον Κέρτις

Λίγα πράγματα γνωρίζουμε για την πλοκή της, πέραν του ότι ο Λόρδος Γκράνθαμ και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Βασιλιά στην οικεία τους. Παρόλο το στρες που μπορεί να προκαλέσει όλο αυτό στον καθένα, οι συντελεστές της ταινίας διαβεβαίωσαν πως πρόκειται για μια «αδιαμφισβήτητα feel good ταινία». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 29 Απριλίου.


ΜΑΪΟΣ

doctor strange in the multiverse of madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Σάμ Ράιμι

Το Πολυσύμπαν της Marvel επεκτείνεται και αυτή την φορά ο Dr. Strange θα γνωρίσει από πρώτο χέρι τον τρόμο που κρύβει.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 6 Μαΐου.

DC League Of Super-Pets

DC League Of Super-Pets του Τζάρεντ Στερν

Το «Black Adam» δεν είναι η μόνη ταινία DC στην οποία ο Ντουέιν Τζόνσον πρωταγωνιστεί. Δανείζει και την φωνή του στον Κρίπτο, το σκυλί του Superman, στη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων μαζί με άλλα ζωάκια υπερηρών όπως το καγκουρό Τζούμπα της Wonder Woman, το σκύλο Ace the Bat-Hound του Batman, και την γάτα Streaky the Supercat της Supergirl.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 20 Μαΐου.

Top Gun Maverick

Top Gun: Maverick του Τζόζεφ Κοζίνσκι

Τριαντατρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία τα αεροπλάνα έχουν εξελιχθεί, αλλά ο Τομ Κρουζ μετά βίας έχει αποκτήσει μερικές ρυτίδες κι ο χαρακτήρας που υποδύεται όχι μόνο είναι ζωντανός, αλλά πετάει ακόμη. Κι εκπαιδεύει μια νέα γενιά πιλότων ανάμεσα στους οποίους κι ο γιος του Γκουζ, τον οποίο υποδύεται ο Μάιλς Τέλερ. Ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, η Τζένιφερ Κόνελι συμπρωταγωνιστούν, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως Αϊσμαν. Σκηνοθετεί ο Τζόζεφ Κοζίνσκι του «Oblivion» και του «Tron: Legacy». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

H ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 27 Μαΐου.


ΙΟΥΝΙΟΣ

jurassic world dominion

Jurassic World: Dominion

Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν σε σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου και σενάριο του ίδιου και της Εμιλι Κάρμαϊκλ, το «Jurassic World: Dominion» (που ο Σαμ Νιλ χαρακτηρίζει «την καλύτερη ταινία όλων!») συνδυάζει την παλιά με τη νέα γενιά των ταινιών της σειράς: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, αλλά και Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ και Τζεφ Γκόλντμπλαμ. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 10 Ιουνίου.

Where the Crawdads Sing

Where the Crawdads Sing της Ολίβια Νιούμαν

Βασισμένη στο best seller της Ντίλια Οουενς όπου για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Αντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου; Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ' τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ' όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Οταν δύο νεαροί απ' το χωριό γοητεύονται απ' την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο. Μια ωδή στο φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πως τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ' τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 24 Ιουνίου.

elvis

Elvis του Μπαζ Λούρμαν

Το πολυαναμενόμενο biopic του Ελβις Πρίσλεϊ έρχεται από τον Μπαζ Λούρμαν με πρωταγωνιστή τον Οστιν Μπάτλερ (ο Τεξ Γουάτσον της οικογένειας του Μάνσον στο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο). Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 24 Ιουνίου.

the black phone

The Black Phone του Σκοτ Ντέρικσον

O Ντέρικσον συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τον σεναριογράφο Σι Ρόμπερτ Κάργκιλ για να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη την ιστορία τρόμου του Τζο Χιλ, γιου του Στίβεν Κινγκ, «The Black Phone», η οποία είναι μέρος της ανθολογίας του συγγραφέα, «20th Century Ghosts». Πρόκειται για μια αρκετά σκοτεινή ιστορία στην οποία ένα μικρό παιδί έχει απαχθεί από έναν άγνωστο και βρίσκεται κλειδωμένο σε ένα σκοτεινό υπόγειο, γεμάτο από το αίμα δολοφονημένων μικρών παιδιών. Εκεί υπάρχει ένα χαλασμένο μαύρο τηλέφωνο το οποίο, ξαφνικά, αρχίζει να χτυπάει. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ένας αρκετά ανατριχιαστικό Ιθαν Χοκ στον ρόλο του δολοφόνου των παιδιών με την διαβολική μάσκα και τα μαύρα μπαλόνια με την ταινία να φαίνεται να έχει αρκετά vibes από την ταινία «Αυτό».Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 24 Ιουνίου.


ΙΟΥΛΙΟΣ

Thor: Love and Thunder

Thor: Love and Thunder του Τάικα Γουατίτι

Η Νάταλι Πόρτμαν επιστρέφει στο MCU αυτή την φορά για να γίνει η θηλυκή Thor και μαζί με τον Κρις Χέμσγουορθ θα αντιμετωπίσουν τον Gorr τον Σφαγέα των Θεών, όπως τον υποδύεται ο Κρίστιαν Μπέιλ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 8 Ιουλίου.

lightyear

Lightyear του Ανγκους Μακλέιν

O Μπαζ Λάιτγιαρ αποκτά την δική του όριτζιν ταινία, με μια ιστορία πίσω από το παιχνίδι και τον Κρις Εβανς να δανείζει την φωνή του στον χαρακτήρα του Μπαζ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου.

Nope

Nope του Τζόρνταν Πιλ

Ο σκηνοθέτης του «Τρέξε» και του «Us» επιστρέφει με μια ταινία - μυστήριο που ονομάζεται «Nope» και στην οποία μπορούμε μόνο να μαντέψουμε ότι συμβαίνει κάτι περίεργο. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Ντάνιελ Καλούγια (στην πρώτη συνεργασία του με τον Πιλ μετά το «Τρέξε» και την υποψηφιότητα για Οσκαρ που είχε κερδίσει) και μαζί του οι Κέκε Πάλμερ, Στίβεν Γιέον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Ιουλίου.

black adam

Black Adam του Χάουμε Κολέτ-Σέρα

Ο Ντουέιν Τζόνσον συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Χάουμε Κολέτ-Σέρα του «Περιπέτεια στη Ζούγκλα» για να φέρει στη μεγάλη οθόνη το νέο υπερήρωα της DC.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 29 Ιουλίου.

the lost daughter

The Lost Daughter της Μάγκι Τζίλενχαλ

Η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της. Αυτή είναι η ιστορία της «Χαμένης Κόρης» (The Lost Daughter) της Ελενα Φεράντε, όπως τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη η Μάγκι Τζίλενχαλ στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. Γυρισμένο στις Σπέτσες, στο φιλμ πρωταγωνιστούν η Ολιβια Κόλμαν και η Ντακότα Φάνινγκ. Η ταινία θα βγει μέσα στο καλοκαίρι από τη Σπέντζος Φιλμ, η οποία εξασφάλισε τη διανομή της για την Ελλάδα πολύ πριν το Netflix γίνει ο διεθνής διανομέας της.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

bros

Bros του Νίκολας Στόλερ

Σε παραγωγή του Τζαντ Απατόου η rom-com bromance ταινία, στην οποία πρωταγωνιστούν μόνο ΛΟΑΤΚΙ ηθοποιοί, μιλάει για δυο γκέι φίλους (τους Μπίλι Αϊσνερ και Λουκ Μακφάρλαν) οι οποίοι ίσως, μπορεί, πιθανών να αρχίζουν να ερωτεύονται.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Αυγούστου.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

dark harvest

Dark Harvest του Ντέιβιντ Σλέιντ

Βασισμένη στο βιβλίο του Νόρμαν Πάρτριτζ μιλάει για μικρή πόλη στα μεσοδυτικά της Αμερικής όπου κάθε φθινόπωρο ένα φάντασμα με το όνομα Sawtooth Jack έρχεται και σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 9 Σεπτεμβρίου.

woman king

The Woman King της Τζίνα Πρινς-Μπάιθγουντ

Στην ταινία, η οποία βασίζεται στα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Βασίλειο της Δαχομέης της Αφρικής στον 18ο και 19ο αιώνα, πρωταγωνιστεί η Βαϊόλα Ντέιβις ως μια πολεμίστρια και στρατηγός του συγκεκριμένου βασιλείου.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Don’t Worry Darling

Don’t Worry Darling της Ολίβια Γουάιλντ

Η δεύτερη ταινία της Γουάιλντ, μετά το «Booksmart» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο μια δυστυχισμένη νοικοκυρά στα 50s ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό του άντρα της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Φλόρενς Πιου και Χάρι Στάιλς.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Σεπτεμβρίου.

Mission Impossible 7

Mission: Impossible 7 του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι

O Τομ Κρουζ επιστρέφει για άλλη μια επικίνδυνη αποστολή με την πλοκή της ταινία παραμένει άγνωστη.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) των Χοακίμ Ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς και Τζάστιν Κ. Τόμσον

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε και πολλά για την ταινία πέρα από το γεγονός ότι οι Σαμέικ Μουρ και Χέιλι Στάινφελντ επιστρέφουν στους ρόλους των Μάιλς Μοράλες και Γκουέν Στέισι αντίστοιχα με τον Οσκαρ Αϊζακς να δανείζει την φωνή του στον Spider-Man 2099, ενώ δεν θα λείπει και ο Ιάπωνας Spider-Man, o «Supaidaman». Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου.

tar

TAR του Τοντ Φιλντ

Μέχρι στιγμής η πλοκή της νέας ταινίας του σκηνοθέτη των «In the Bedroom» και «Little Children» παραμένει άγνωστη, αλλά σε αυτή θα πρωταγωνιστούν οι Κέιτ Μπλάνσετ, Νίνα Χος και Μαρκ Στρονγκ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 7 Οκτωβρίου.

halloween

Halloween Ends του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Η τριλογία του «Halloween» του Γκόρντον Γκριν έρχεται στο τέλος της τον Οκτώβριο.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

the flash

The Flash του Αντι Μουσιετι

H πρώτη ταινία του Flash με πρωταγωνιστή τον Εζρα Μίλερ και σε σκηνοθεσία του Αντι Μουσιέτι, μας εισάγει στο multiverse της DC αλλά και μας παρουσιάζει έναν Batman από ένα άλλο σύμπαν.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 4 Νοεμβρίου.

Black Panther: Wakanda Forever

Black Panther: Wakanda Forever του Ράιαν Κούγκλερ

Μέχρι στιγμής η πλοκή της ταινίας παραμένει άγνωστη αλλά θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε πως θα προσεγγίσει η Marvel τον τραγικό θάνατο του Τσάντγουικ Μπόουζμαν μετά και την απόφαση της να μην κάνει recast τον ρόλο του.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου.

she said

She Said της Μαρία Σρέιντερ

Οι Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ζόι Καζάν πρωταγωνιστούν ως τις δυο δημοσιογράφου του Times που έφεραν στο φως τις κατηγορίες γυναικών προς τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση που οδήγησε τελικά στην πτώση και φυλάκιση του.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 11 Νοεμεβρίου.

The Fabelmans

The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Στη νέα ημιαυτοβιογραφική ταινία του Σπίλμπεργκ, της οποία γράφει και το σενάριο, για πρώτη φορά μετά το 2001 και το «Α.Ι.», πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Γουίλιαμς, Σεθ Ρόγκεν και Πολ Ντέινο. Σίγουρα η πιο προσωπική ταινία του Σπίλμπεργκ μέχρι σήμερα.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman and the Lost Kingdom του Τζέιμς Γουάν

Το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινία της DC με τον Τζέισον Μομόα. Η πλοκή της ταινίας παραμένει ακόμα άγνωστη.

Η ταινία αναμένεται στις 16 Δεκεμβρίου.

avatar

Avatar 2 του Τζέιμς Κάμερον

Το πολυαναμενόμενο σίκουλ έρχεται σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη ταινία. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την πλοκή της ταινίας μέχρι στιγμής. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου.

mario bros

Super Mario Bros. των Αάρον Χόρβαθ και Μάικλ Τζέλενικ

H Nintendo είχε ανακοινώσει πως ο αγαπημένος σε όλους μας Ιταλός υδραυλικός της, ο Μάριο, θα αποκτήσει την δική του animated ταινία με τίτλο «Super Mario Bros.» σε παραγωγή του στούντιο Illumination, το στούντιο που μας έδωσε και τα «Minions», και μάλιστα με τον Κρις Πρατ να δανείζει την φωνή του στον πρωταγωνιστή. Στην ταινία μαζί με τον Πρατ πρωταγωνιστούν και οι Ανια Τέιλορ-Τζόι στον ρόλο της Πριγκίπισσας Πιτς, Τσάρλι Ντέι στον ρόλο του Λουίτζι, Τζακ Μπλακ στον ρόλο του Μπάουζερ, Σεθ Ρόγκεν στον ρόλο του Ντόνκεϊ Κονγκ και ο Κίγκαν-Μάικλ Κέι στον ρόλο του Τόουντ. Διαβάστε εδώ περισσότερα

H ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου.

I Wanna Dance With Somebody

I Wanna Dance With Somebody της Κάσι Λέμονς

Η βιογραφική ταινία για την ζωή της Γουίτνεϊ Χιούστον με πρωταγωνίστρια την Ναόμι Ακι και με τους Αστον Σάντερς στον ρόλο του Μπόμπι Μπράουν και τον Στάνλεϊ Τούτσι στον ρόλο Κλάιβ Ντέιβις.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου.

Brad Pitt Emma Stone Babylon

Babylon του Ντάμιεν Σαζέλ

Δεν υπάρχουν ακόμα πολλές πληροφορίες για το τι διαπραγματεύεται η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «La La Land», εκτός από το ότι θα στρέφει τον καθρέφτη στην ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία, μία πραγματική «Βαβυλώνα», με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι και Τόμπι Μαγκουάιρ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου.


TBA

l evenement the happening

Το Γεγονός (L'événement) της Οντρέ Ντιγουάν

Μια συγκλονιστική καταγραφή της εποχής τηςαπαγόρευσης των αμβλώσεων στη Γαλλία, βασισμένηστο αυτοβιογραφικό μπεστ-σέλερ της Ανί Ενρό.Η απίστευτη οδύσσεια μιας γυναίκας που έπαιξε«κορώνα-γράμματα» τη ζωή της, πληρώνοντας το τίμηματου συντηρητισμού και της σκληρότητας του νόμου. Η ταινία της Οντρέ Ντιγουάν που κέρδισε θριαμβευτικά το Χρυσό Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2021.

Spencer

Spencer του Πάμπλο Λαραΐν

Η ταινία του Πάμπλο Λαραΐν με την Κρίστεν Στιούαρτ στο ρόλο της Πριγκίπισσας Νταιάνα, ακριβώς στη στιγμή που συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα γάμο και ένα πρωτόκολλο μέσα στα οποία ασφυκτιά.

Compartment No 6

Βαγόνι Αριθμός 6 (Hytti nro 6) του Γιούχο Κουοσμάνεν

Καθώς ένα τρένο προχωράει προς τον Aρκτικό Kύκλο, δύο ξένοι θα μοιραστούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη ζωή. Μια νέα γυναίκα από τη Φινλανδία φεύγει από μια αινιγματική ερωτική σχέση στη Μόσχα παίρνοντας το τρένο για το αρκτικό λιμάνι του Μουρμάνσκ. Στη διαδρομή θ’ αναγκαστεί να μοιραστεί το μακρύ ταξίδι και το μικρό κουπέ μ’ έναν Ρώσο μεταλλωρύχο. H αταίριαστη συνάντηση οδηγεί τους επιβάτες του βαγονιού να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη τους για ανθρώπινη επαφή. Η νέα ταινία του Φινλανδού Γιούχο Κουοσμάνεν («Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα του Ολι Μάκι»), στη βραχεία λίστα για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

a hero

Ενας Ηρωας (A Herο) του Ασγκάρ Φαραντί

Με διήμερη άδεια από τη φυλακή στην οποία βρίσκεται για ανεξόφλητα χρέη, ένας άντρας προσπαθεί να ξεπληρώσει εγκαίρως τον δανειστή του. Μια απερίσκεπτη κίνησή του θα προκαλέσει, ωστόσο, μια χιονοστιβάδα γεγονότων που θα κλονίσουν το στενότερο περιβάλλον του. Μεγάλη κινηματογραφική επιστροφή για τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ δημιουργό του «Ένας Χωρισμός» και του «Εμποράκου», αυτό το υπόδειγμα σεναριακής και σκηνοθετικής γραφής, με σασπένς γνήσιου θρίλερ, αποτελεί μια πικρή παραβολή για ένα σύγχρονο κόσμο όπου κάθε πράξη επιφέρει απροσδόκητες συνέπειες και η ηθική παραμένει μια εύθραυστη έννοια. Μεγάλο Βραβείο του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

Natural Light 607

Φυσικό Φως (Természets Fény) του Ντένεζ Νάζι

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, κατεχόμενη Σοβιετική Ένωση. Ο Ίστβαν Σεμέτκα είναι ένας απλός Ούγγρος αγρότης ο οποίος υπηρετεί ως δεκανέας σε μια ειδική μονάδα που αναζητά άτομα για αντιστασιακές ομάδες. Στο δρόμο τους προς ένα απομονωμένο χωριό, η ομάδα του δέχεται πυρά από τον εχθρό. Όταν δολοφονείται ο ταγματάρχης, ο Σεμέτκα καλείται να ξεπεράσει τους φόβους του και να αναλάβει τη διοίκηση της μονάδας καθώς παρασύρεται σε ένα χάος που δεν μπορεί να ελέγξει. Αργυρή Αρκτος Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

mungiu

R.M.N. του Κριστιάν Μουντζίου

Τίποτα δεν είναι γνωστό για τη νέα ταινία του Ρουμάνου που υπήρξε ο επικεφαλής της ρουμάνικης επανάστασης με το «4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες» το 2007 και έχει να κάνει ταινία από το «Graduation» του 2016. Ανυπομονούμε.

eiffell

Αϊφελ (Εiffel) του Μαρτάν Μπουρμπουλόν

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τη συμμετοχή του στηνανέγερση του Αγάλματος της Ελευθερίας, ο διάσημοςμηχανικός Γκιστάβ Άιφελ βρίσκεται στην κορυφήτου κόσμου.Ενώ η γαλλική κυβέρνηση τον πιέζει να δημιουργήσει κάτιθεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι,ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης.Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Άιφελ συναντά μιαμυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν.Το απαγορευμένο πάθος τους, θα ξυπνήσει ξανά και θα τονεμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον παριζιάνικο ουρανό. Πρωταγωνιστούν ο Ρομέν Ντουρίς και η Εμα Μάκι του «Sex Education».

Pinocchio

Pinocchio του Ρομπερτ Ζεμέκις

Η live action μεταφορά της animated ταινίας της Disney με τον Τομ Χανκς στον ρόλο του Τζεπέτο. Μαζί του και οι Σίνθια Ερίβο, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Λορέιν Μπράκο και Μπέντζαμιν Εβαν Εϊνσγουόρθ. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ερίβο θα παίξει τον ρόλο της μπλε νεράιδας, ο Γκόρντον-Λέβιτ θα δανείσει την φωνή του στον Τζίμινι Κρίκετ, ο Κι θα παίξει τον Τζον την Αλεπού, η Μπράκο θα δανείσει την φωνή της στην Σοφία τον γλάρο, ένα νέος χαρακτήρας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ταινία, ενώ ο Εϊνσγουορθ θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Πινόκιο.

guillermo del toro pinocchio

Pinocchio του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Stop-motion εκδοχή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο που διαδραματίζεται στη φασιστική Ιταλία. Τις φωνές τους δανείζουν οι Ρον Πέρλμαν, Κρίστοφ Βαλτζ, Τίλντα Σουίντον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

the haunted mansion

The Haunted Mansion του Τζάστιν Σίμιεν

Αλλη μια ακόμα προσπάθεια της Disney να φέρει ένα από τα πιο διάσημα rides των θεματικών της πάρκων στη μεγάλη οθόνη. Αυτή την φορά με πρωταγωνιστές τους Τίφανι Χέιντις και Ντάνι ΝτεΒίτο.

prey

Prey του Νταν Τράτστενμπεργκ

Το «Predator» του 1987 αποκτά μια ταινία prequel σε σκηνοθεσία του Νταν Τράτστενμπεργκ, η οποία ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της φέτος τον Σεπτέμβριο και έρχεται στο Disney+ το καλοκαίρι του 2022.

batgirl

Batgirl των Αντίλ Ελ Αρμπι και Μπιλάλ Φαλάχ

H πρώτη ταινία της Batgirl είναι γεγονός και έρχεται στο HBO Max σε σκηνοθεσία των Αντίλ Ελ Αρμπι και Μπιλάλ Φαλάχ, σενάριο της Κριστίνα Χόντσον του «Birds of Prey» με την Λέσλι Γκρέις στον ρόλο της Μπάρμπαρα Γκόρντον/Batgirl. Η ταινία είναι ακόμα στα αρχικά στάδια παραγωγής της.

Argylle

Argylle του Μάθιου Βον

Ο Μάθιου Βον συνεχίζει να σκηνοθετεί κατασκοπικές ταινίες, αυτή την φορά βασισμένη στο βιβλίο της Ελι Κόνγουεϊ με πρωταγωνιστές τους Χένρι Κάβιλ, Τζον Σένα και Ντούα Λίπα για το Apple TV+.

The Good Nurse

The Good Nurse του Τομπάιας Λίντχολμ

Η ταινία του Netflix μιλάει για τον κατά συρροή δολοφόνο Τσαρλς Κούλεν (Εντι Ρεντμέιν) ο οποίος σκότωσε ίσως πάνω από 300 άτομα όσο δούλευε ως νοσοκόμος σε νοσοκομείο του Νιού Τζέρσεϊ.

Kitbag

Kitbag του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το «Kitbag» θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Μέγα Ναπολέοντα πριν τις μάχες που του χάρισαν τον χαρακτηρισμό «μέγας», αλλά και στην γεμάτη εντάσεις σχέση του με την γυναίκα του Ζοζεφίνα. Διαβάστε εδώ περισσότερα

deep water 607

Deep Water του Αντριαν Λάιν

Βασισμένο στο βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ένας άντρας, ο οποίος αφήνει την γυναίκα του να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις για να αποφύγει το διαζύγιο, γίνεται ύποπτος για την εξαφάνιση των εραστών της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπεν Αφλεκ και η σύντροφός του Ανα ντε Αρμας.

bubble

Bubble του Τζαντ Απατοου

Ισως η πιο meta ταινία του Απατοου για το Netflix η οποία μιλάει για την παραγωγή μιας ταινίας στην περίοδο της πανδημίας του covid 19.

dual

Dual του Ράιλι Στερνς

Η νέα ταινία του Στερνς μιλάει για μια γυναίκα που λαμβάνει μια τρομερή ιατρική διάγνωση και στη συνέχεια κλωνοποιεί τον εαυτό της, μια διαδικασία που καταλήγει να έχει απροσδόκητες, περίεργες συνέπειες.

bee gees

Ατιτλοφόρητη βιογραφική ταινία για τους Bee Gees του Κένεθ Μπράνα

O Γκράχαμ Κινγκ παραγωγός του «Bohemian Rhapsody πήρε το πράσινο φως και η ταινία ετοιμάζεται για γυρίσματα αφού ο σκηνοθέτης της βρέθηκε στο πρόσωπο του Κένεθ Μπράνα. Διαβάστε εδώ περισσότερα

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Βασισμένη στο βιβλίο Τζάροσλαβ Καλφάρ «Spaceman of Bohemia» η ταινία του Netflix μιλάει για την ιστορία του πρώτου αστροναύτη της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιάκουμπ Προτσάζκα ο οποίος στέλνεται σε μια σόλο αποστολή σε ένα κοσμικό σύννεφο «διαγαλαξιακής σκόνης». Αφήνοντας την γυναίκα του στον κοντινό πλανήτη Αφροδίτη ο Γιάκουμπ γίνεται φίλος με έναν γιγάντιο εξωγήινο αραχνοειδές που ονομάζεται Χανούς σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το παρελθόν του. Πρωταγωνιστεί ο Ανταμ Σάντλερ.

aubrey plaza

Hope των Τζάκι Βαν Μπικ και Μαντελέιν Σάμι

Στην ταινία του Netflix σε παραγωγή του Τάικα Γουατίτι πρωταγωνιστεί η Ομπρεϊ Πλάζα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα καμία πληροφορία για την πλοκή της.

Apollo 10 ½

Apollo 10 ½ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Η νέα animation ταινία του Λινκλέιτερ για το Netflix, με την ίδια τεχνική του rotoscoping animation του «Waking Life», διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της προσεδάφισης του 1969 στη Σελήνη, αλλά ακολουθεί τις φαντασιώσεις των παιδιών που επιστρέφουν στη Γη καθώς το γεγονός εκτυλίσσεται.

cat person

Cat Person της Σουζάνα Φόγκελ

Η νέα ταινία της Φόγκελ βασίζεται στην ομότιτλη ιστορία του New Yorker με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Μπράουν («Succession») ο οποίος υποδύεται τον Ρόμπερτ, έναν άντρα που ξεκινά μια σχέση με τη Μάργκοτ (Εμιλία Τζόουνς), μια νεότερη, 20χρονη φοιτήτρια, που επισκέπτεται συχνά τον κινηματογράφο που εργάζεται.

rustin

Rustin του Τζορτζ Σι Γουλφ

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Ma Rainey's Black Bottom» για το Netflix είναι μια βιογραφική ταινία του ομοφυλόφιλου, ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Μπέιγιαρντ Ράστιν, ο οποίος οργάνωσε την Πορεία του 1963 στην Ουάσιγκτον.

infinity pool

Infinity Pool του Μπράντον Κρόνενμπεργκ

Η νέα του ταινία επικεντρώνεται στην all-inclusive βιομηχανία διακοπών και μιλά για ένα θανατηφόρο ατύχημα που εκθέτει τη διεστραμμένη υποκουλτούρα ενός θέρετρου του ηδονιστικού τουρισμού, της απερίσκεπτης βίας και της σουρεαλιστικής φρίκης.

i came by

I Came By του Μπαμπάκ Ανβάρι

Ενα νέο-νουάρ θρίλερ του Netflix όπου ακολουθεί ένα νεαρό καλλιτέχνη γκράφιτι που στοχεύει τα σπίτια της πλούσιας ελίτ αλλά ανακαλύπτει ένα συγκλονιστικό μυστικό που τον οδηγεί σε ένα ταξίδι θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του και τα πιο κοντινά του πρόσωπα.

fire island

Fire Island του Αντριου Αν

Ενα spin-off του «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Οστεν η ταινία του Hulu ακολουθεί δύο καλύτερους φίλους που ξεκινούν για μια εβδομαδιαία απόδραση σε έναν διάσημο γκέι προορισμό διακοπών στη νότια ακτή του Λονγκ Αϊλαντ.

havoc

Havoc του Γκάρεθ Εβανς

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «The Raid» για το Netflix με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι όπου όταν μια διαπραγμάτευση ναρκωτικών που πάει στραβά, ένας ντετέκτιβ πρέπει να παλέψει μέσα στον εγκληματικό υπόκοσμο καθώς προσπαθεί να διαλευκάνει τον σκοτεινό ιστό της συνωμοσίας και της διαφθοράς της πόλης του.

my policeman

My Policeman του Μάικλ Γκράντεϊτζ

Βασισμένη στο βιβλίο του Μπέθαν Ρόμπερτς ο Χάρι Στάιλς πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός γκέι αστυνομικού παντρεύεται μια δασκάλα (Εμα Κόριν) για να κρύψει την σεξουαλικότητά του από την κοινωνία του ’50 αλλά μπαίνει και σε μια παράλληλη σχέση με έναν επιμελητή μουσείου (Ντείβιντ Ντόουσον).

rebel ridge

Rebel Ridge του Τζέρεμι Σολνιέρ

Η νέα ταινία του Σολνιέρ πρόκειται να εξερευνήσει τις συστημικές αμερικανικές αδικίες μέσα από εκρηκτικές σεκάνς δράσης, σασπένς και σκοτεινό χιούμορ.

Everything Everywhere All At Once

Everything Everywhere All At Once των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ (Daniels)

H Μισέλ Γεο ζει το δικό της Πολυσύμπαν στην ταινία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ.

the brutalist

The Brutalist του Μπρέιντι Κόρμπετ

Οι Βανέσα Κίρμπι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σεμπάστιαν Σταν και Τζόελ Ετζερτον πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Vox Lux» για μια αρχιτέκτονα η οποία ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη το 1947 και από τότε ξοδεύει τρεις δεκαετίες για να δημιουργήσει το αριστούργημά της.

peter pan and wendy

Peter Pan & Wendy του Ντέιβιντ Λόουερι

H live action μεταφορά του Πίτερ Παν έρχεται στο Disney+ σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λόουερι.

the listener

The Listener του Στιβ Μπουσέμι

Η νέα ταινία του Μπουσέμι περιγράφεται ως μια ταινία με έναν και μοναδικό ρόλο, εκείνον της Τέσα Τόμσον όπου παίζει τον ρόλο μιας εθελόντριας σε γραμμή βοήθειας.

The Pale Blue Eye

The Pale Blue Eye του Σκοτ Κούπερ

Το γοτθικό αυτό θρίλερ του Netflix, το οποίο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Λουίς Μπαγιάρντ, ο οποίος έχει γράψει το σενάριο μαζί με τον Κούπερ, μιλάει για μια σειρά από δολοφονίες που έγιναν στην Στρατιωτική Ακαδημία West Point της Αμερικής το 1830. Ο Μπέιλ θα παίξει έναν ντεντέκτιβ ο οποίος ερευνά την υπόθεση, ενώ ο Χάρι Μέλινγκ θα παίξει τον ρόλο του νεαρού δόκιμου Εντγκαρ Αλαν Πόε, ο οποίος αργότερα θα γίνει ο γνωστός σε όλους μας συγγραφέας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the gray man

The Gray Man των αδερφών Ρούσο

Η ταινία του Netflix θα ακολουθεί την ιστορία του Κορτ Γκέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), ενός πρώην πράκτορα της CIA γνωστός κι ως Grey Man, ο οποίος τον κυνηγά ένας πρώην συνάδελφός του, ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Εβανς), ενώ φαίνεται πως θα είναι η πρώτη από μια σειρά franchise τύπου Τζέιμς Μποντ/Τζέισον Μπορν με τον Γκόσλινγκ να επιστρέφει και στις συνέχειές.Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the son

The Son του Φλόριαν Ζέλερ

Μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας του «Ο Πατέρας», ο Ζέλερ ετοιμάζεται να μεταφέρει στο σινεμά άλλο ένα του θεατρικό έργο, αυτή την φορά με πρωταγωνιστές τους Χιου Τζάκμαν, Λόρα Ντερν, Βανέσα Κίρμπι και Αντονι Χόπκινς. Δεν πρόκειται όμως για κάποιο σίκουελ, απλά για ένα ακόμα οικογενειακό δράμα.

God’s Creatures

God’s Creatures των Ανα Ρόουζ Χόλμερ και Σαέλα Ντέιβις

Πρόκειται για μια ταινία η οποία διαδραματίζεται σε ένα ιρλανδικό ψαροχώρι και μιλάει για μια μητέρα που λέει ψέματα για να προστατεύσει τον γιο της και τον καταστροφικό αντίκτυπο που έχει αυτή η επιλογή στην κοινότητά της, την οικογένειά της και τον εαυτό της. Πρωταγωνιστεί η Εμιλι Γουάτσον.

Landscape With Invisible Hand

Landscape With Invisible Hand του Κόρι Φίνλεϊ

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μ.Τ. Αντερσον η ταινία ακολουθεί έναν καλλιτέχνη που ζει σε ένα μέλλον όπου ένα είδος που ονομάζεται Vuvv προσφέρει φιλανθρωπία στην ανθρώπινη φυλή με προηγμένες τεχνολογίες και θεραπείες για τελικές ασθένειες.

Ryan Gosling MAIN

The Actor του Ντιούκ Τζόνσον

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντόναλντ Γουέστλεϊκ «Memory» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ όπου παίζει τον Πολ Κόουλ έναν άντρα που παλεύει με την απώλεια μνήμης του και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του στο Οχάιο της δεκαετίας του 1950, αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου αφέθηκε για νεκρός.

Beth & Don

Beth & Don της Νικόλ Χόλοφσερ

Η Τζούλια Λούις-Ντρέιφους πρωταγωνιστεί ως μια μυθιστοριογράφος της οποίας ο γάμος αρχίζει να επιδεινώνεται αφού κρυφακούει τον σύζυγό της να προσφέρει μια ειλικρινή αξιολόγηση του έργου της.

the end

The End του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Ο σκηνοθέτης των πετυχημένων ντοκιμαντέρ «Η Πράξη του Φόνου» και «Η Οψη της Σιωπής» Τζόσουα Οπενχάιμερ αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί με κάτι τελείως διαφορετικό στην καριέρα του. Περνάει στη μυθοπλασία με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

The Sky is Everywhere

The Sky is Everywhere της Τζόζεφιν Ντέκερ

Η Ντέκερ μεταφέρει ένα ακόμα βιβλίο στο σινεμά, αυτή την φορά της Τζάντι Νέλσον για μια μαθήτρια γυμνασίου που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό θάνατο της μεγαλύτερης αδερφής της.

The Banshees of Inisheer

The Banshees of Inisheer του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Ο σκηνοθέτης του «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» επιστρέφει με μια νέα ταινία όπου επικεντρώνεται σε δυο κολλητούς φίλους σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ιρλανδίας που βρίσκονται σε μια δύσκολη στιγμή στη σχέση τους, όταν ένας από αυτούς δεν θέλει πλέον να είναι φίλοι.

Triangle of Sadness

Triangle of Sadness του Ρούμπεν Εστλουντ

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη των «Force Majeure» και «The Square» επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι μοντέλων που βρίσκονται σε σταυροδρόμι στην καριέρα τους. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Ελλάδα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

The Wonder

The Wonder του Σεμπάστιαν Λέλιο

Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Εμα Ντόναχιου για το Netflix με πρωταγωνίστρια την Φλορενς Πιου ακολουθεί μια Αγγλίδα νοσοκόμα που καλείται να δει ένα ιρλανδικό θαύμα με τη μορφή μιας ιατρικής ανωμαλίας.

maestro

Maestro του Μπράντλεϊ Κούπερ

O Μπράντλεϊ Κούπερ πήρε το επόμενο σκηνοθετικό του πρότζεκτ από το χολιγουντιανό στούντιο και το πήγε στο Netflix. Παραγωγοί του εκεί; Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τοντ Φίλιπς και πρόκειται για την βιογραφία του συνθέτη Λέοναρντ Μπέρνστιν. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the whale

The Whale του Ντάρεν Αρονόφσκι

Η πρώτη ταινία του Αρονόφσκι μετά το «mother!» του 2017 είναι ένα ψυχολογικό δράμα, βασισμένο σε ένα θεατρικό έργο, στο οποίο ένας μεσήλικας άντρας 270 κιλών προσπαθεί να τα ξαναβρεί με την 17χρονη κόρη του. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος μάλλον θα είναι αγνώριστος από τα πολλά προσθετικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Η νέα ταινία του Γκάρλαντ, στην οποία υπογράφει και το σενάριο, ακολουθεί την ιστορία μίας γυναίκας που αποφασίζει να πάει μόνη της διακοπές στην αγγλική επαρχία, μετά το θάνατο του πρώην συζύγου της. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέσι Μπάκλεϊ και Ρόρι Κινίαρ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Emancipation

Emancipation του Αντουάν Φουκουά

Ο Γουίλ Σμιθ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Φουκουά η οποία θα μιλάει για την ιστορία του Πίτερ Γκόρντον, ενός σκλάβου που δραπέτευσε από τον Νότο, εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου, και βρέθηκε στον Βορρά όπου και πολέμησε μαζί με τον στρατό εκεί. Ο ίδιος έγινε διάσημος όταν φωτογραφίες του που έδειχναν την βαριά πληγωμένη του πλάτη από τα μαστιγώματα κυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποδεικνύοντας έτσι την βάναυση συμπεριφορά των Νοτιών προς τους σκλάβους, αναγκάζοντας έτσι πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν με τον στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου. Διαβάστε εδώ περισσότερα

fire

Fire της Κλερ Ντενί

Το «Feu!» όπως ήταν γνωστό ή «Αvec Αmour et Αcharnement» όπως το αναφέρει τώρα το Les Inrockuptibles σε ένα ρεπορτάζ από τα γυρίσματα, είναι η ιστορία του Ζαν και της Σάρα, ενός αγαπημένου ζευγαριού που ζουν μαζί εδώ και δέκα χρόνια. Οταν γνωρίστηκαν, η Σάρα ζούσε με τον Φρανσουά τον καλύτερο φίλου του Ζαν. Ξαφνικά χρόνια μετα όταν η Σάρα θα δει τον Φρανσουά στον δρόμο, θα νιώσει πως η ζωή της ετοιμαζεται να αλλάξει. Εκείνος δεν θα την προσέξει, αλλά σύντομα ο Ζαν κι ο Φρανσουά θα έρθουν ξανά κοντά και θα αρχίσουν να δουλεύουν μαζί. Από εκείνη την στιγμή τα πράγματα θα ξεφύγουν από κάθε έλεγχο. Η Ζιλιέτ Μπινός ο βενσάν Λιντόν κι ο Γκρεγκουάρ Κολίν συνθέτουν το άκρως γοητευτικό ερωτικό τρίγωνο σε αυτή την ταινία της Ντενί που συναντά ξανά την Ζιλιέτ Μπινός μετά το «Η Λιακάδα Μέσα μου» και τον Βενσάν Λιντόν μετά το «Bastards», δίνοντάς τους την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν για πρώτη φορά μαζί, στην ίδια ταινία. Διαβάστε εδώ περισσότερα

the last planet 607

The Way of the Wind του Τέρενς Μάλικ

Το «The Way of the Wind», απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι μια ταινία που αναπαριστά κεφάλαια από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, ωστόσο, ανέλαβε την... αποκάλυψη, σε συνέντευξη που έδωσε ως προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πρωταγωνιστές του Τέρενς Μάλικ θα είναι ο Γκέζα Ρέριγκ στο ρόλο του Ιησού (ο Ούγγρος ποιητής που πρωταγωνίστησε συγκλονιστικά στον «Γιο του Σαούλ», ο Ματίας Σχούναρτς στο ρόλο του Αγίου Πέτρου (ο Βέλγος ηθοποιός κρατά ένα ρόλο και στο «A Hidden Life») και ο Μαρκ Ράιλανς, φυσικά, που υποδύεται τον Διάβολο, όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ενσαρκώσεις του! Διαβάστε εδώ περισσότερα

asteroid city

Asteroid City του Γουές Αντερσον

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τη νέα ταινία του Γουές Αντερσον, αλλά ο ίδιος έχει ολοκληρώσει ήδη τα γυρίσματά της στην Ισπανία και θα πρωταγωνιστούν οι Τομ Χανκς, Μάργκο Ρόμπι, Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Εντριαν Μπρόντι και άλλοι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

jonathan glazer 607

Zone of Interest του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Under the Skin», η οποία θα εξελίσσεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα έχει να κάνει μάλλον με έναν αξιωματικό των Ναζί ο οποίο ερωτεύεται την γυναίκα του διοικητή του στρατοπέδου.

Red, White and Water

Red, White and Water της Λίλα Νόιγκεμπαουερ

Η Τζένιφερ Λόρενς πρωταγωνιστεί ως μια στρατιώτης των ΗΠΑ η οποία επιστρέφει στην πατρίδα της μετά από ένα εγκεφαλικό τραύμα ενώ πολεμούσε στο Αφγανιστάν και αγωνίζεται να προσαρμοστεί στη ζωή πίσω στο σπίτι.

crimes of the future main

Crimes of the Future του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

H ταινία είναι το remake της ομότιτλης ωριαίας ταινίας που γύρισε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Κρόνενμεργκ την δεκαετία του ’70, για έναν διευθυντή μιας δερματολογικής κλινικής ο οποίος ψάχνει τον μέντορά του κατά την διάρκεια μιας πανδημίας η οποία έχει σκοτώσει όλες τις γυναίκες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Λεά Σεντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Σκοτ Σπίντμαν, Γουελκέτ Μπουνγκουέ, Ντον ΜακΚέλαρ, και Λίχι Κορνόφσκι. Από την Ελλάδα, όπου έγιναν και τα γυρίσματα συμμετέχουν ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Διαβάστε εδώ περισσότερα

creed main

Creed III του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν

Το «Creed III» βρίσκεται σε προετοιμασία και, μάλιστα, ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν όχι απλώς θα πρωταγωνιστεί ως Αντόνις Κριντ αλλά, αυτή τη φορά, θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία. Ωστόσο, ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν θα επιστρέψει αυτή την φορά. Μέχρις στιγμής οι λεπτομέρειες της πλοκής παραμένουν άγνωστες.

david o russell 607

Ατιτλοφόρητη ταινία του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δεν είναι γνωστά πολλά για την επερχόμενη ταινία του David O. Russell («Οδηγός Αισιοδοξίας», «American Hustle»), εκτός από το ότι φημολογείται ότι θα εξελίσσεται στην εποχή της οικονομικής ύφεσης του 1929, και θα μιλάει για έναν γιατρό και έναν δικηγόρο που σχηματίζουν μια απίθανη συνεργασία. Θα πρωταγωνιστούν οι Μάργκο Ρόμπι, Κρίστιαν Μπέιλ και Μάικλ Μπ. Τζόρνταν. Διαβάστε εδώ περισσότερα

decision to leave 607

Decision to Leave του Παρκ Τσαν-γουκ

O Παρκ Τσαν-γουκ επιστρέφει με μια ταινία η οποία παίζει με φιλμ νουάρ ανατροπές και δυνατές χιτσοκικές πινελιές, της οποίας το σενάριο έχει γράψει μαζί με τον χρόνια συνεργάτη του Τσανγκ Σέο-κιούνγκ, και θα μιλάει για έναν ντεντέκτιβ (τον Παρκ) μια υπόθεση πιθανής δολοφονίας σε μια ορεινή περιοχή. Εκεί αρχίζει να υποψιάζεται την χήρα του άντρα (την Τανγκ), για την οποία αρχίζει όμως να την βλέπει και ερωτικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα

Three Thousand Years of Longing 607

Three Thousand Years of Longing του Τζορτζ Μίλερ

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του δεν θα έχει καμία σχέση με το σύμπαν του Mad Max. Αντιθέτως, αποκάλυψε πως το επόμενο κινηματογραφικό του σχέδιο θα είναι ένα επικό ρομάντζο φαντασίας με τον τίτλο «Three Thousand Years of Longing». Ο ίδιος ο Μίλερ υπογράφει το πρωτότυπο σενάριο της ταινίας, για την υπόθεση της οποίας τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό, πέρα από το ότι θα περιστρέφεται γύρω από ένα… τζίνι με πρωταγωνιστές την Τίλντα Σουίντον και τον Ιντρις Ελμπα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Showing Up

Showing Up της Κέλι Ράιχαρντ

Η νέα ταινία της Ράιχαρντ μετά το «First Cow» πρόκειται για μια ιστορία για μια καλλιτέχνη λίγο πριν μια έκθεση που θα σταθεί αιτία για να την κάνει να αποφασίσει να αλλάξει καριέρα. Πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Γουίλιαμς, Χονγκ Τσάου, Τζαντ Χιρτς, Αμάντα Πλάμερ, Τζον Μαγκάρο και άλλοι.

Armageddon Time

Armageddon Time του Τζέιμς Γκρέι

Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο καλύτερους φίλους, στο Κουίνς την δεκαετία του ’80, που σύντομα χωρίζονται από την τάξη, το προνόμιο και τον δείκτη του μαθήματος κατάδυσης όταν κάποιος μετακομίζει στο ιδιωτικό σχολικό σύστημα. Πρωταγωνιστούν οι Αν Χάθαγουεϊ, Τζέρεμι Στρονγκ και Αντονι Χόπκινς.

The Eternal Daughter

The Eternal Daughter της Τζοάνα Χογκ

Στο νέο φιλμ της Χογκ («Souvenir»), στην οποία πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον, Τζόζεφ Μάιντελ, Κάρλι-Σοφία Ντέιβις και Αλφι Σάνκι-Γκριν και μετρά ανάμεσα στους παραγωγούς του τον Μάρτιν Σκορσέζε, ακολουθεί την ιστορία μιας μεσήλικης γυναίκας και της ηλικιωμένης μητέρας της που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος τους, όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους, που υπήρξε κάποτε ένα μεγαλόπρεπο αρχοντικό και τώρα είναι ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο. Διαβάστε εδώ περισσότερα

knives out 2

Knives Out 2 του Ράιαν Τζόνσον

Το «Στα Μαχαίρια» του Ράιαν Τζόνσον, υπήρξε μια από τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του σινεμά πριν ο κόσμος αλλάξει για πάντα και δεν υπήρχε καμμιά αμφιβολία ότι ο ιδιοφυής ντετέκτιβ Μπενουά Μπλάνκ του Ντάνιελ Κρεγκ θα αποτελούσε τον πρωταγωνιστή μιας σειράς ταινιών τα επόμενα χρόνια. Το τέλος της πανδημίας βρήκε το «Knives Out» κερδισμένο: το Netflix -ενώ τα διεκδικούσαν τόσο η Apple όσο και η Amazon- χρηματοδότησε τα 2 sequel της ταινίας για το αστρονομικό ποσό των 450 εκατομμυρίων δολαρίων με τον Ντάνιελ Κρεγκ να επιστρέφει φυσικά στο ρόλο ενός πολυ πιο κουλ Ηρακλή Πουαρό. Το ensemble cast είναι εντυπωσιακό: Πρώτος πρώτος ανακοινώθηκε ο Ντέιβ Μπαουτίστα για να τον ακολουθήσει λίγες μέρες μετά ο Εντουαρντ Νόρτόν. Παίζουν ακόμη η Τζανέλ Μονέ («The Glorias», «Antebellum: Η Εκλεκτή») και η Κάθριν Χαν («WandaVision», , «Mrs. Fletcher», «Captain Fantastic»), αλλά και οι Λέσλι Οντομ Τζούνιορ, η Κέιτ Χάντσον, η Μάντελιν Κλάιν και η Τζέσικα Χέργουικ. Διαβάστε εδώ περισσότερα

white noise

White Noise του Νόα Μπόμπακ

Ο Μπόμπακ συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το Netflix για να μεταφέρει το βιβλίο του Ντον Ντελίλο το οποίο μιλάει για ένα κατακλυσμικό αερομεταφερόμενο τοξικό συμβάν και την οικογένεια που πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ και Γκρέτα Γκέργουικ.

eureka

Eureka του Λισάντρο Αλόνζο

Ο Αργεντίνος σκηνοθέτης, αγαπημένος των φεστιβάλ, επιστρέφει με την πιο φιλόδοξη ταινία του. Χωρισμένη σε τέσσερα μέρη, ταξιδεύει στο χρόνο, από τα σύνορα Μεξικο - Ηνωμένων Πολιτειών το 1870 μέχρι τη Νότια Ντακότα του σήμερα και βαθιά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου, Πρωταγωνιστούν ο Βίγκο Μόρτενσεν, η Κιάρα Μαστρογιάννι και η Μαρία ντε Μεντέιρος.

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Αυτή είναι η κινηματογραφική μεταφορά του «Poor Things» του Σκοτζέζου Αλισντέρ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη, απ' όπου και αντιγράφουμε την επίσημη περίληψη, που δίνει έμφαση στην αντήχηση του μυθιστορήματος με το «Φράνκενστάιν» της Μέρι Σέλεϊ αλλά και με άλλα αριστούργηματα του γοτθικού τρόμου. Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλευ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Εμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μάρκ Ράφαλο και άλλοι.

Disappointment Blvd.

Disappointment Blvd. του Αρι Αστερ

Η νέα ταινία του Αρι Αστερ («Hereditary») θα έχει τίτλο «Disappointment Blvd» και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο Οσκαρούχος Χοακίν Φίνιξ, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά αρκετά για το σενάριο της, πέρα του ότι πρόκειται «για ένα οικείο δεκαετιών πορτραίτο ενός από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

blonde

Blonde του Αντριου Ντόμινικ

Ο Αντριου Ντόμινικ, ο σκηνοθέτης του «The Assassination of Jessie James» και «Killing them Softly», θα γυρίσει την δική του βιογραφική ταινία βασισμένη στην ζωή της Μέριλιν Μονρό με τίτλο «Blonde» για το Netflix, με πρωταγωνίστρια την Ανα ντε Αρμας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

bardo

Bardo (Or False Chronicle Of A Handful Of Truths) του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

Κατά την αφαιρετική σύνοψη της ταινίας, πρόκειται για ένα χρονικό αβεβαιοτήτων, όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας αναγνωρισμένος Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, επιστρέφει στην πατρίδα του για να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, τις οικογενειακές σχέσεις, την τρέλα των αναμνήσεών του, αλλά και το παρελθόν και τη νέα πραγματικότητα της χώρας του. Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο - που γνωρίσαμε στο «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ και είδαμε φέτος στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, δίπλα στην Τίλντα Σουίντον - και η Γκριζέλντα Σιτσιλιάνι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

bones and all 607

Bones and All του Λούκα Γκουαντανίνο

Στην ταινία, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο εφηβικό βιβλίο της Καμίλ ΝτεΑντζέλις, πρωταγωνιστεί η Τέιλορ Ράσελ στον ρόλο μιας ηρωίδας η οποία προσπαθεί να καταλάβει γιατί έχει την επιθυμία να... τρώει τους ανθρώπους που την αγαπούν. Ξεκινά λοιπόν ένα road trip μέσα στις ΗΠΑ με σκοπό ψάξει τον πατέρα που δεν γνώρισε ποτέ, αναζητώντας τη ρίζα του κακού. Τότε θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί έναν νεαρό τυχοδιώκτη, τον οποίο ερμηνεύει ο Τίμοθι Σαλαμέ, που κι εκείνος ψάχνει τον εαυτό του στους δρόμους μιας χαμένης Αμερικής. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

women talking

Women Talking της Σάρα Πόλεϊ

Στη νέα ταινία της Σάρα Πόλεϊ («Stories We Tell», «Take this Waltz») πρωταγωνιστούν οι Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Κλερ Φόι, Ρούνεϊ Μάρα, Τζέσι Μπάκλεϊ και Μπεν Γουίσο. Το φιλμ επικεντρώνεται σε μια απομονωμένη θρησκευτική αποικία Μενονιτών στη Βολιβία, καθώς αγωνίζονται να συμφιλιώσουν την πίστη τους με μια σειρά από σεξουαλικές επιθέσεις που διαπράττονται από τους άνδρες της αποικίας.

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon», αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση. Διαβάστε εδώ περισσότερα

campillo

École de l’air του Ρομπίν Καμπιγιό

Τοποθετημένο στη Μαδαγασκάρη των τελών της δεκαετίας του '60, το νέο φιλμ του Ρομπίν Καμπιγιο («120 Χτύποι το Λεπτό») αφηγείται την ιστοίρα του Τομά, ένα αγόρι εθισμένο στο κόμικ Fantômette που συστήνει την πρώτη γυναίκα υπερηρωίδα στην ιστορία της γαλλικής λογοτεχνίας. Μεγαλώνοντας σε μια γαλλική στρατιωτική βάση, θα ξεκινήσει να φτιάχνει τη δική του κοσμοθεωρία γύρω από την αποικιοκρατία.

the killer

The Killer του Ντέιβιντ Φίντσερ

Βασισμένη στο ομότιτλο νουάρ graphic novel του Αλέξις Νόλεντ, η νέα ταινία του Ντείβιντ Φίντσερ μετά το «Mank», ακολουθεί έναν ψυχρό, μεθοδικό και αμετανόητο δολοφόνο ο οποίος παθαίνει έναν νευρικό κλονισμό και αρχίζει να έχει ηθικούς ενδοιασμούς για το επάγγελμα που έχει επιλέξει, ακριβώς την στιγμή που οι υπηρεσίες του, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Τη σεναριακή διασκευή του «The Killer» υπογράφει ο Αντριου Κέβιν Γουόκερ, ο σεναριογράφος του «Se7en» και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας αλλά ελπίζουμε πως θα είναι έτοιμο για την οσκαρική περίοδο του χρόνου, πάντα σε παραγωγή του Netflix. Πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ και Τίλντα Σουίντον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

master

Master Gardener του Πολ Σρέιντερ

Η ιστορία ενός φυτοκόμου που ερωτεύεται δύο γυναίκες: μια που θα μπορούσε να είναι η μητέρα του μία που θα μπορούσε να είναι η κόρη του. Πρωταγωνιστούν ο Τζόελ Ετζερτον και η Σιγκούρνι Γουίβερ.

Dardenne

Tori and Lokita των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν

Οι αδελφοί Νταρντέν επιστρέφουν με την ιστορία ενός νεαρού αγοριού και μιας έφηβης κοπέλας που ταξιδεύουν ο καθένας μόνος του από την Αφρική στο Βέλγιο.

Don juan

Don Juan του Σερζ Μποζόν

Εγκαταλελειμμένος από την αρραβωνιαστικιά του την ημέρα του γάμου τους, ένας ηθοποιός που παίζει στο θεατρικό «Δον Ζουάν» προσπαθεί να αποπλανήσει στην πραγματικότητα όποια γυναίκα βρίσκει μπροστά του. Οταν όμως η πρωταγωνίστρια του έργου παραιτείται, η παραγωγή φέρνει την πρώην αρραβωνιαστικιά του για να την αντικαταστήσει. Μιούζικαλ με τον Ταχάρ Ραχίμ και την Βιρζινί Εφιρά.

borderlands 607

Borderlands του Ιλάι Ροθ

Το σενάριο την ταινίας έγραψε ο Κρεγκ Μέιζιν (ο οποίος πρόσφατα μας έδωσε το αριστουργηματικό «Chernobyl», αλλά και παλιότερα τον «Κυνηγό: Η Μάχη του Χειμώνα» και κάποια από τα «Scary Movies») για λογαριασμό της Lionsgate. Το πρώτο όμοτιτλο video game της σειράς κυκλοφόρησε το 2009 και απέκτησε τρία σίκουελς, το «Borderlands 2» το 2012, το «Borderlands: The Pre-Sequel» το 2014 και το «Borderlands 3» το 2019. Το πρώτο παιχνίδι εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν τον έλεγχο διαφόρων πλανητών για να δημιουργήσουν αποικίες και να εξορίσουν τον ορυκτό τους πλούτο και τους πόρους τους. Οταν μια από αυτές τις μεγαλοεταιρείες, η Atlas Corporation, ανακαλύπτει μια τεράστια κρύπτη στον πλανήτη Παντόρα (όχι αυτό με τα μπλε πλάσματα), στέλνει μια ομάδα ατόμων οι οποίοι καταλήγουν να βρεθούν σε πόλεμο με τους κατοίκους και τα εξωγήινα ζώα που βρίσκονται εκεί, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να εμποδίσουν μια άλλη εταιρεία να φτάσει πρώτη στην κρύπτη.

hocus pocus 2

Hocus Pocus 2

Οι αδερφές Σάντερσον επιστρέφουν στο σίκουελ της ταινίας «Hocus Pocus», το οποίο αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2022 στο Disney+. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Disenchanted

Disenchanted

Το σίκουελ του «Enchanted» με την Είμι Ανταμς έρχεται στο Disney+ το φθινόπωρο του 2022.


Ο κινηματογραφικός οδηγός του Flix | Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, ταινίες που συνεχίζονται και αίθουσες σε όλη την Ελλάδα με αναλυτικό πρόγραμμα και ώρες προβολών | Επιλογές από ταινίες σε streaming για την οικιακή σας διασκέδαση.