Buzz

Ο Γουίλ Σμιθ θα πρωταγωνιστεί σε ταινία ως σκλάβος την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου

στα 10

Η ταινία, η οποία εμπνέεται από την πραγματική ιστορία ενός σκλάβου που το έσκασε από το Νότο για να πολεμήσει με τους Βόρειους, θα έχει τίτλο «Emancipation» και η σκηνοθεσία θα είναι του Αντουάν Φουκουά.

Ο Γουίλ Σμιθ θα πρωταγωνιστεί σε ταινία ως σκλάβος την περίοδο του Αμερικανικού Εμφυλίου

Οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και η συνεχής άνοδος του κινήματος του #BlackLivesMatter, έχουν κάνει το Χόλιγουντ να πάρει σημαντικές αποφάσεις όσο αφορά την ποικιλομορφία των ταινιών τους έτσι ώστε να είναι πιο περιεκτικές, κάνοντας απλά θέμα χρόνου για πολλές από αυτές, οι οποίες αναφέρονται στο θέμα του ρατσισμού, να πάρουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν την παραγωγή τους.

Μια από αυτές είναι και το θρίλερ με τίτλο «Emancipation» με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ και σε σκηνοθεσία του Αντουάν Φουκουά, η οποία θα μιλάει για την ιστορία του Πίτερ Γκόρντον, ενός σκλάβου που δραπέτευσε από τον Νότο, εν μέσω του Αμερικανικού Εμφυλίου, και βρέθηκε στον Βορρά όπου και πολέμησε μαζί με τον στρατό εκεί. Ο ίδιος έγινε διάσημος όταν φωτογραφίες του που έδειχναν την βαριά πληγωμένη του πλάτη από τα μαστιγώματα κυκλοφόρησαν στην Αμερική, αποδεικνύοντας έτσι την βάναυση συμπεριφορά των Νοτιών προς τους σκλάβους, αναγκάζοντας έτσι πολλούς ελεύθερους μαύρους να καταταγούν με τον στρατό του Βορρά και να πολεμήσουν εναντίον του Νότου.

Διαβάστε ακόμα: Ολοένα και περισσότεροι ζητούν από το Netflix να κατεβάσει τις «Υπηρέτριες» από την βιβλιοθήκη του

peter gordon 607

O Πίτερ Γκόρντον.

Τόσο ο Σμιθ όσο και ο Φουκουά βρίσκονταν ήδη στα μέσα γυρισμάτων όταν ξέσπασε η πανδημία, με τον Σμιθ να πρωταγωνιστεί στην ταινία «King Richard», μια βιογραφία των θρύλων του τένις Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς, ενώ ο Φουκουά βρισκόταν στα τελειώματα του νέου του θρίλερ «Infinite». Και καθώς τα γυρίσματα ξεκινούν δειλά δειλά μετά και την άρση της καραντίνας στο Χόλιγουντ, οι ταινίες αυτές ετοιμάζονται να ολοκληρωθούν, η παραγωγή του «Emancipation» μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και στις αρχές του 2021.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ σε μία «άβολη συζήτηση με έναν μαύρο άντρα»