Buzz

Ολοένα και περισσότεροι ζητούν από το Netflix να κατεβάσει τις «Υπηρέτριες» από την βιβλιοθήκη του

στα 10

Η ταινία ανέβηκε στο τοπ 10 του Netflix λόγω επικαιρότητας, αναγκάζοντας πολλούς να την αποκηρύξουν όπως έχει κάνει ήδη και η Βαϊόλα Ντέιβις.

Ολοένα και περισσότεροι ζητούν από το Netflix να κατεβάσει τις «Υπηρέτριες» από την βιβλιοθήκη του

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, πέρα από τις έντονες αντιδράσεις από καλλιτέχνες αλλά και τις διαδηλώσεις που γίνονται όλες αυτές τις μέρες σε ολόκληρο τον κόσμο, έκανε και αρκετούς να (ξανα)δουν μερικές από τις ταινίες οι οποίες μιλάνε για τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στην Αμερική. Ομως τις τελευταίες μέρες πολλοί είναι εκείνοι που αντιδρούν επειδή η ταινία του Τέιτ Τέιλορ «The Help» («Οι Υπηρέτριες» στα ελληνικά) έχει ανέβει στο τοπ 10 των ταινιών του Netflix στην Αμερική.

Η συγκεκριμένη ταινία ανέβηκε σε δημοτικότητα τις τελευταίες μέρες στην πιο δημοφιλή διαδικτυακή πλατφόρμα της Αμερικής, κάνοντας αρκετούς να πιστεύουν πως οι Αμερικάνοι στρέφονται σε αυτήν για να μάθουν κάποια πράγματα για τον ρατσισμό που μοιάζει βαθιά ριζωμένος στη χώρα. Και φυσικά έχουν να προτείνουν πολύ καλύτερες ταινίες από αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: Οι 6 φορές όπου το σινεμά αντιστάθηκε στην αστυνομική βία

the help 607

Η κύρια κριτική όσων είναι εναντίον της ταινίας, όπως και όσων απορρίπτουν το «Πράσινο Βιβλίο», το οποίο μάλιστα πήρε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 2019, είναι πως έγιναν από λευκούς σκηνοθέτες οι οποίοι προσπάθησαν να δώσουν την δική τους εκδοχή για τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι μαύροι στην Αμερική, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στο θέμα. Με αυτόν τον τρόπο διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ρίχνοντας μια πιο ευγενή ματιά στον ρατσισμό, βάζοντας μάλιστα και ένα χαρούμενο φινάλε (το κερασάκι στην τούρτα), αποτυγχάνοντας έτσι να μιλήσουν για ένα τόσο μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Ακόμα και η Βαϊόλα Ντέιβις μετάνιωσε που έπαιξε στις «Υπηρέτριες».

Ανάμεσα στις ταινίες που προτείνουν είναι και το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της Εϊβα ΝτιΒερνέ «13th» στο Netflix, το «Just Mercy», το οποίο μάλιστα οι συντελεστές του το προσφέρουν δωρεάν, αλλά και το «Selma», άλλη μια ταινία η οποία προσφέρθηκε πρόσφατα δωρεάν σε όλους. Διαβάστε εδώ μερικές από τις αντιδράσεις παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: Ο Στιβ ΜακΚουίν μετατρέπει το «Small Axe» σε 5 ταινίες αφιερωμένες στον Τζορτζ Φλόιντ