Industry

Το «Spider-Man: No Way Home» είναι η πρώτη ταινία που ξεπερνά φέτος το 1 δις στο παγκόσμιο box office

στα 10

Και η εκπληκτική πορεία συνεχίζεται με το ένα «πανδημικό» ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο.

Το «Spider-Man: No Way Home» είναι η πρώτη ταινία που ξεπερνά φέτος το 1 δις στο παγκόσμιο box office

Από ό,τι φαίνεται τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία του «Spider-Man: No Way Home» στο παγκόσμιο box office. Ούτε η καν μια πανδημία.

Διαβάστε ακόμα: To πρώτο τρέιλερ του «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» είναι μέσα στην τρέλα και στον κοσμικό τρόμο

spider-man tom holland

Σύμφωνα και με τους τελευταίους υπολογισμούς, η τελευταία περιπέτεια του Τομ Χόλαντ στον ρόλο του φιλικού Spider-Man της γειτονιάς είναι η πρώτη ταινία που κατάφερε εν μέσω πανδημίας να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office. Η ταινία κατάφερε να κερδίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων 81.5 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική, πέφτοντας 57% από το επίσης εντυπωσιακό άνοιγμα των 253 εκατομμυρίων του πρώτου Σαββατοκύριακου, και 121.4 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο, φτάνοντας έτσι στα 467.3 και 587.1 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα, ξεπερνώντας έτσι το φράγμα του ενός δις μέσα σε δέκα μέρες. Εντυπωσιακό όπως και να το δει κάποιος, με ή χωρίς την πανδημία.

Επίσης, όσο αφορά το box office της Αμερικής, το «Τραγούδα! 2» άνοιξε δεύτερο και πολύ πίσω με 23.7 εκατομμύρια δολάρια ενώ το «The Matrix Resurrections» άνοιξε στην τρίτη θέση με μόλις 12 εκατομμύρια. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η ταινία προβάλλεται και στο HBO Max χωρίς καμία παραπάνω χρέωση. Ετσι για την σύγκριση το «The Matrix» άνοιξε με 27.7 εκ. δολάρια το «The Matrix Reloaded» με 91.7 εκ. δολάρια και το «The Matrix Revolutions» με 48.4 εκ. δολάρια.