Industry

Ενα αστέρι γεννήθηκε και τώρα... Netflix: ο Μπράντλεϊ Κούπερ φεύγει από την Paramount

στα 10

O Μπράντλεϊ Κούπερ πήρε το επόμενο σκηνοθετικό του πρότζεκτ από το χολιγουντιανό στούντιο και το πήγε στο Netflix. Παραγωγοί του εκεί; Μάρτιν Σκορσέζε, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Τοντ Φίλιπς. Το παιχνίδι χοντραίνει.

Ενα αστέρι γεννήθηκε και τώρα... Netflix: ο Μπράντλεϊ Κούπερ φεύγει από την Paramount

Τον Μάιο του 2018 -πολύ πριν το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, το «Ενα Αστέρι Γεννιέται», κάνει πρεμιέρα και διθυραμβική πορεία σε φεστιβάλ, βραβεία, κοινό, κριτικούς- ο Μπράντλεϊ Κούπερ είχε ανακοινώσει το επόμενο σκηνοθετικό του πρότζεκτ.

Αυτό θα είναι η κινηματογραφική βιογραφία του Λέοναρντ Μπέρνστιν, του θρυλικού συνθέτη του «West Side Story». Η ταινία του Κούπερ θα φέρει τον τίτλο «Bernstein», με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του θρυλικού συνθέτη, να σκηνοθετεί, αλλά και να συνυπογράφει το σενάριο, μαζί με τον βραβευμένο με Οσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ («Spotlight», «The Post», «First Man»).

Κι αν όλα αυτά τα ξέραμε, σήμερα έσκασε μία άλλη βόμβα: το πρότζεκτ φεύγει από την Paramount και πηγαίνει στο Netflix. Αν έχετε μία έντονη αίσθηση déjà vu, είναι γιατί αυτό ακριβώς είχε συμβεί με τον «Ιρλανδό». Θυμηθείτε πώς έγιναν όλα: η Paramount αποχώρησε και το Netflix στήριξε την ταινία.

Bradley Cooper Netflix 607

Και τώρα, ω τι ειρωνία, την παραγωγή του «Bernstein» υπογράφει ο ίδιος ο Μάρτιν Σκορσέζε, μαζί με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ (λόγω «West Side Story»;) και ο Τοντ Φίλιπς («Joker»).

Το «Bernstein» θα αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε.

Ο Κούπερ διεκδίκησε και εξασφάλισε τα δικαιώματα της ιστορίας από τους κληρονόμους του Μπέρνστιν (Bernstein Estate) και στο πρότζεκτ συνεργάζονται, εδώ και δύο χρόνια, και τα παιδιά του συνθέτη - Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα. Να θυμήσουμε ότι ο Κάρι Φουκουνάγκα ετοίμαζε επίσης μια ταινία με τίτλο «The American», με το ίδιο ακριβώς θέμα και πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Αλλά το πρότζεκτ του Κούπερ πήγε πίσω και αυτή την παραγωγή.

H πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται για το 2021.

Διαβάστε περισσότερα: