Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον ανησυχεί πως τα επόμενα «Avatar» δεν θα έχουν την ίδια επιτυχία στο box office όπως το πρώτο

στα 10

Τα τέσσερα σίκουελ που ετοιμάζει ο Κάμερον χρειάζονται δισεκατομμύρια δολάρια για να γυριστούν οπότε, όπως είναι φυσικό, αναρωτιέται αν, μετά από μια πανδημία, οι ταινίες αυτές καταφέρουν να φτάσουν και πάλι στην κορυφή του παγκόσμιου box office.

Ο Τζέιμς Κάμερον ανησυχεί πως τα επόμενα «Avatar» δεν θα έχουν την ίδια επιτυχία στο box office όπως το πρώτο

To «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον ήταν για χρόνια ο κυρίαρχος του παγκόσμιου box office, μέχρι που έχασε την κορυφή από την ταινία «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» για να την ανακτήσει και πάλι μετά και την κυκλοφορία της ταινίας πρόσφατα στην Κίνα, φτάνοντας συνολικά τα 2.73 δισεκατομμύρια δολάρια. Και όπως είναι φυσικό πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν οι τέσσερις ακόμα ταινίες που ετοιμάζονται θα μπορέσουν να αναπαράγουν την επιτυχία της πρώτης.

Ο Κάμερον μίλησε πρόσφατα στο Entertainment Weekly για τις τέσσερις αυτές ταινίες, οι οποίες γράφτηκαν ταυτόχρονα πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματά τους. «Ακούγεται τρελό, όλη αυτή η διαδικασία. Θέλω να πω, αν το "Avatar" δεν είχε βγάλει τόσα πολλά χρήματα, δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό - γιατί είναι κάπως τρελό», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον περιγράφει την δική του ταινία «Spider-Man» που δεν έγινε ποτέ

avatar

Ο Κάμερον πρόσθεσε ότι ακόμη και ο ίδιος ανησυχεί για το πώς η τρέχουσα κατάσταση του box office θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες κερδών ή την ικανότητα των σίκουελ να ξεπεράσουν την πρωτότυπη ταινία. «Το μεγάλο ζήτημα είναι: θα βγάλουμε καθόλου χρήματα; Οι μεγάλες, ακριβές ταινίες πρέπει να μπορούν να αποφέρουν πολλά χρήματα. Βρισκόμαστε σε ένα νέο κόσμο μετά τον COVID, και το streaming. Ισως αυτοί οι αριθμοί [στα ταμεία] δεν θα φανούν ποτέ ξανά. Ποιος ξέρει; Ολα είναι τυχερά».

Η Disney σκοπεύει να κυκλοφορήσει το «Avatar 2» στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

avatar