Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον περιγράφει την δική του ταινία «Spider-Man» που δεν έγινε ποτέ

στα 10

Μια πιο σκληρή ταινία, η οποία θα έμοιαζε περισσότερα με τον «Εξολοθρευτή» και τα «Aliens».

Ο Τζέιμς Κάμερον περιγράφει την δική του ταινία «Spider-Man» που δεν έγινε ποτέ

Πολλά χρόνια πριν δούμε τον Spider-Man να κάνει την εμφάνισή του στο MCU, και ακόμα πριν καλά καλά ο Σαμ Ράιμι μας δείξει την δική του υπέροχη εκδοχή του πολυαγαπημένου ήρωα της Marvel, o Τζέιμς Κάμερον ήταν ένας από τους πρώτους σκηνοθέτες που έδειξε ενδιαφέρον για να μεταφέρει τις περιπέτειες του Πίτερ Πάρκερ στη μεγάλη οθόνη. Και σύμφωνα με τον ίδιον αυτό θα ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό από ό,τι θα είχαμε διαβάσει στα κόμικς ή θα είχαμε δει ως τότε στην τηλεόραση.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Κάμερον προσπάθησε να κάνει μια δική του ταινία με τον Spider-Man αλλά ποτέ δεν κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα και όλο αυτό κατέληξε σε μια παραγωγική κόλαση όπου στο τέλος απλά μπήκε στο ράφι. Ομως, μιλώντας στο Screen Crush, ο Κάμερον έδωσε μια ιδέα για το πως θα ήταν αυτή η ταινία. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν είναι ο Spider-Man. Εχει το όνομα του Spider-Man, αλλά δεν είναι ο Spider-Man. Είναι ο Spider-Kid. Είναι Spider-Γυμνασιόπαιδο-Kid. Είναι κάπως geeky, και κανείς δεν τον προσέχει, και είναι κοινωνικά αντιδημοφιλής και όλα αυτά».

Διαβάστε ακόμα: O Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως είχε πάρει ecstasy όταν έγραψε το σενάριο του «Εξολοθρευτή 2»

spider-man

Ο Κάμερον συνέχισε λέγοντας ότι η ιδέα της εστίασης σε έναν έφηβο Spider-Man δημιούργησε τη μεταφορά με τις υπερδυνάμεις του να αντιπροσωπεύουν «αυτή την αναξιοποίητη δεξαμενή δυνατοτήτων που έχουν οι άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν στον εαυτό τους. Και ήταν επίσης στο μυαλό μου μια μεταφορά για την εφηβεία και όλες τις αλλαγές στο σώμα σου, τις αγωνίες σου για την κοινωνία, τις προσδοκίες της κοινωνίας, τις σχέσεις σου με το φύλο της επιλογής σου που σε ελκύει, όλα αυτά τα πράγματα.»

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές με τα κόμικς ήταν πως ο Κάμερον ήθελε να κάνει τον Πάρκερ να ρίχνει ιστούς από τα χέρια του κι όχι από κάποιο μηχάνημα λέγοντας πως «το να προσεγγίσω την ιδέα με τους βιολογικούς σκοπευτές ιστών ως μέρος της βιολογικής προσαρμογής του στο δάγκωμα της ραδιενεργής αράχνης,, μου έβγαζε περισσότερο νόημα».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον ελπίζει ο κόσμος να βαρεθεί επιτέλους τους «Εκδικητές»

James Cameron main

«Ηθελα να φτιάξω κάτι που να έχει ένα είδος σκληρής πραγματικότητας. Οι υπερήρωες γενικά πάντα μου φαινόταν φανταστικοί και ήθελα να κάνω κάτι που θα ήταν περισσότερο στο πνεύμα του “Terminator” και του “Aliens”, που θα πιστεύατε αυτή την πραγματικότητα αμέσως. Αρα βρίσκεστε σε έναν πραγματικό κόσμο, δεν βρίσκεστε σε κάποια μυθική πόλη όπως η Gotham. Ή ο Superman και η Daily Planet και όλα αυτά, όπου πάντα το ένιωθα πολύ μεταφορικό και παραμυθένιο. Ηθελα να είναι: Είναι η Νέα Υόρκη. Χιονίζει. Ενας άντρας δαγκώνεται από μια αράχνη. Μετατρέπεται σε αυτό το παιδί με αυτές τις δυνάμεις, και έχει αυτή τη φαντασίωση να είναι ο Spider-Man, και φτιάχνει αυτό το κοστούμι, και είναι τρομερό, και μετά πρέπει να βελτιώσει το κοστούμι, και το μεγάλο του πρόβλημα είναι το καταραμένο κοστούμι. Τέτοια πράγματα. Ηθελα να το γειώσω στην πραγματικότητα και στην παγκόσμια ανθρώπινη εμπειρία. Νομίζω ότι θα ήταν μια διασκεδαστική ταινία αν γινόταν ποτέ», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ομως το ότι τελικά δεν κατάφερε να κάνει αυτή την ταινία του έμαθε κάποια πράγματα. «Πήρα μια απόφαση μετά τον “Τιτανικό” να προχωρήσω και να κάνω τα δικά μου πράγματα και να μην ασχολούμαι με τα franchises άλλων. Οπότε νομίζω ότι [το «Spider-Man» που δεν έγινε] ήταν πιθανώς το χτύπημα που χρειαζόμουν για να πάω να φτιάξω τα δικά μου πράγματα».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Τζέιμς Κάμερον εδώ.