Buzz

O Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως είχε πάρει ecstasy όταν έγραψε το σενάριο του «Εξολοθρευτή 2»

στα 10

Για να γιορτάσει την πρόσφατη επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, ο Κάμερον αποκάλυψε μυστικά από την διαδικασία σύλληψης του σεναρίου αλλά και τα βραβευμένα με Οσκαρ ειδικά εφέ της.

O Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως είχε πάρει ecstasy όταν έγραψε το σενάριο του «Εξολοθρευτή 2»

Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Ο Εξολοθρευτής 2: Ημέρα της Κρίσης» θεωρείται από αρκετούς μια από τις καλύτερες ταινίες του σκηνοθέτη, και σίγουρα μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκαν ποτέ.

Πριν λίγες μέρες η ταινία έκλεισε 30 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στις αίθουσες και ο Κάμερον, για να το γιορτάσει, μίλησε στο site The Ringer, για την διαδικασία που ακολούθησε για να γράψει το σενάριο, η οποία περιλάμβανε αρκετό ecstasy και… Sting και το τραγούδι του «Russians», το οποίο του κόλλησε στο μυαλό και του έδωσε την ιδιά να παρουσιάσει έναν νεαρό Τζον Κόνορ.

«Θυμάμαι να κάθομαι μια μέρα, μαστουρωμένος [από ecstasy] γράφοντας σημειώσεις για το “Terminator” όταν άκουσα το τραγούδι του Sting “Russians”, και τον στίχο “ελπίζω πως και οι Ρώσοι αγαπούν τα παιδιά τους”. Και σκέφτηκα “ξέρεις τι; Η ιδέα για έναν πυρηνικό πόλεμο τόσο αυθεντική όσο η ίδια η ζωή. Από εκεί ήρθε η ιδέα του παιδιού», αποκάλυψε ο Κάμερον στην συνέντευξη.

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι του Sting «Russians» που ενέπνευσε τον Κάμερον για το σενάριο.


Επίσης δεν έκρυψε πως η ταινία αυτή ήθελε να ήταν η δική του εκδοχή του «Μάγου του Οζ» όπου ο αναπρογραμματισμένος Τ-800 του Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ θα ήταν ο Τενεκεδένιος Ανθρωπος ο οποίος θέλει την καρδιά του (σε αυτή την περίπτωση να μάθει να είναι πιο ανθρώπινος). «Θα υπήρχαν μεγάλες επικές σκηνές δράσης, αλλά η καρδιά της ταινίας θα ήταν για τις σχέσεις. Πάντα αγαπούσα τον “Μάγο του Οζ”. Κι αυτή η ταινία είναι για το Τενεκεδένιο Ανθρωπο να αποκτά την καρδιά του.»

Οσο αφορά για τα πρωτοποριακά εφέ της ταινίας, ο Κάμερον είπε πως η ταινία του «Η Αβυσσος» ήταν ένα πείραμα ειδικών εφέ 60 εκατομμυρίων για το εφέ του υγρού μετάλλου του Τ-1000, τον οποίο ενσάρκωσε ο Ρόμπερτ Πάτρικ.

«Ο Τομ Σέρακ έτρεχε όλες τις διανομές ταινιών για την Fox για πολλά χρόνια. Ποιος θα το περίμενε ότι είχαν κάνει μια ταινία 60 εκατομμυρίων η οποία ήταν ένα τεστ για τον “Εξολοθρευτή 2”;»

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του Τζέιμς Κάμερον εδώ.