Buzz

Νέες, ειδικές κάμερες έπρεπε να κατασκευαστούν για τις αερομαχίες του «Top Gun: Maverick»

στα 10

Ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Κοσίνσκι εξηγεί πώς συνεργάστηκε με την ομάδα του διευθυντή φωτογραφίας του και τη Sony για να χωρέσουν 6 κάμερες στα πιλοτήρια.

Νέες, ειδικές κάμερες έπρεπε να κατασκευαστούν για τις αερομαχίες του «Top Gun: Maverick»

Covid επιτρέποντας και 35 χρόνια μετά το πρώτο «Top Gun», θα δούμε επιτέλους τον Νοέμβριο την πρεμιέρα του «Top Gun: Maverick» του Τζόζεφ Κοσίνσκι, του πολυαναμενόμενου σίκουελ που θέλει τον Τομ Κρουζ να επιστρέφει ως «Μάβερικ» - εκπαιδευτής πλέον της νέας γενιάς μάχημων πιλότων της αεροπορίας.

Ξαναδείτε το εδώ: Ο Τομ Κρουζ αψηφά και τους αιθέρες (και το χρόνο) στο νέο τρέιλερ του «Top Gun: Maverick»

Να θυμίσουμε ότι και ο Τομ Κρουζ ο Κρουζ (διαβόητος κι επίμονος κασκαντέρ του εαυτού του), αλλά και όλοι οι υπόλοποι πρωταγωνιστές, πιλοτάρισαν κανονικά στις σκηνές του, μαζί με την ακαδημία των top πιλότων που είχαν επιστρετευθεί για τα γυρίσματα. Γιατί, όλα αυτά τα πλάνα αερομαχιών γυρίστηκαν πραγματικά. «Δεν μπορείς να αποτυπώσεις τις σκηνές αυτές, αν δεν τις γυρίσεις κανονικά, live» είχε δηλώσει ο Κρουζ. «Δεν γίνεται, πρέπει να είσαι εσύ ο ίδιος. Ακόμα και η αλλοίωση του προσώπου από την ταχύτητα, είναι κάτι που πρέπει να είναι αυθεντικό».

Σήμερα διαβάζουμε από μία συνέντευξη του έδωσε ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Κοσίνσκι ότι αυτό δεν ήταν πρόκληση μόνο για τους ηθοποιούς. Αλλά και για τον ίδιο και τον διευθυντή φωτογραφίας του Κλαούντιο Μιράντα.

Χρειάστηκε να κατασκευάσουν κάμερες νέας τεχνολογίας, σε συνεργασία με τη Sony.

«Με τον DP μου, Κλαούντιο Μιράντα, μελετήσαμε πολύ τις ανάγκες ενός τέτοιου γυρίσματα. Σε συνεργασία με τη Sony κατασκευάσαμε, τεστάραμε και καταλήξαμε σε ένα νέο σύστημα κινηματογράφησης με νέας τεχνολογίας κάμερες - τις «Rialto», που στην ουσία είναι μικρογραφίες των «Venice»...»

Θυμηθείτε κι αυτό: «Top Gun: Maverick»: Δείτε τα γυρίσματα και τα κασκαντεριλίκια του Τομ Κρουζ

Top Gun Maverick Featurette 607 2

«Ετσι, καταφέραμε και τοποθετήσαμε 6 κάμερες στο πιλοτήριο του κάθε αεροσκάφους: 4 να κοιτούν τον ηθοποιό από διάφορες γωνίες και 2 μπροστά.»

Τα αληθινά γυρίσματα, αποτυπωμένα από τις 6 Rialto, μετατρέπουν την ταινία, όπως λέει κι ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ «σει μία ερωτική επιστολή στην αεροπορία και το στοίχημα να σας δείξουμε τι σημαίνει να είσαι top gun πιλότος».

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πλαισιώνουν τον Κρουζ, ο Μάιλς Τέλερ, ο οποίος ερμηνεύει τον γιο του Γκουζ, ο Εντ Χάρις, ο Τζον Χαμ, ο Γκλεν Πάουελ, κι η Τζένιφερ Κόνελι, ενώ ο Βαλ Κίλμερ επιστρέφει ως «Αϊσμαν».

Top Gun Maverick poster 607 2