Buzz

Το «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα εξελίσσεται στην εποχή της ανόδου του Μουσολίνι

στα 10

Για άλλη μια φορά το θέμα πίσω από το παραμύθι που ετοιμάζει ο Ντελ Τόρο θα είναι πιο σκοτεινό απ' όσο φανταζόμασταν.

Το «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα εξελίσσεται στην εποχή της ανόδου του Μουσολίνι

Από τον εμφύλιο πόλεμο και την εποχή της δικτατορίας του Φράνκο στον «Λαβύρινθο του Πάνα» μέχρι και την εποχή του Ψυχρού Πολέμου στην Αμερική στην πιο πρόσφατή του ταινία «Nightmare Alley», ο Ντελ Τόρο δεν αφήνει ποτέ ανεκμετάλλευτη την εποχή μέσα στην οποία διαδραματίζονται οι ιστορίες του.

Διαβάστε ακόμα: O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ θα είναι ο Τζίμινι Κρίκετ στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

pinocchio 607

Ετσι και στη νέα του ταινία, το «Πινόκιο», μια ταινία stop motion animation την οποία ετοιμάζει εδώ και χρόνια και η οποία θα μεταφερθεί κατευθείαν στο Netflix, το γνωστό σε όλους παραμύθι θα διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στην φασιστική Ιταλία. Αυτό αποκάλυψε το Rotten Tomatoes στην σελίδα του στο twitter όπου έχει ένα μικρό βίντεο από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του σκοτεινού αυτού μιούζικαλ του Ντελ Τόρο.

O ίδιος εξηγεί: «[Το “Nightmare Alley” και ο “Πινόκιο”] έχουν όντως παραλληλισμούς. Προφανώς, το «Πινόκιο» έχει ένα μεγάλο τμήμα σε ένα καρναβάλι, και υπάρχουν παράξενοι μικροί απόηχοι μεταξύ των δύο. Και ο «Πινόκιο» πραγματεύεται μια διαφορετική θεματική. Εχει να κάνει με το τι κάνει έναν άνθρωπο άνθρωπο και τι κάνει έναν άνθρωπο μαριονέτα ή μια μαριονέτα άνθρωπο. Διαδραματίζεται κατά την άνοδο του Μουσολίνι στη φασιστική Ιταλία, επομένως είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα άσκηση πάνω σε αυτή τη θεματική».

Διαβάστε ακόμα: Ισως τελικά βρεθούμε «Στα Βουνά της Τρέλας» παρέα με τον Γκιγιέρμο Ντε Τόρο

Οσον αφορά την ιστορία; Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο συνέχισε να λέει πως «στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ηθελα να κάνω την ταινία αυτή πάντα. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters” είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για τη μαριονέτα που έγινε παιδί.»

Ο Ντελ Τόρο θα συνσκηνοθετήσει την ταινία με τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή του animation στο «Fantastic Mr. Fox» του Γουες Αντερσον, μεταφέροντας την ιστορία στην Ιταλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες, εκτός από τις μαριονέτες».

Το σενάριο υπογράφει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ, γνωστός για τη σειρά «Adventure Time» αλλά και το «Over the Garden Wall». Μεγάλα ονόματα δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του κλασικού παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι, όπως οι Ρον Πέρλμαν, Κρίστοφ Βαλτζ, Τίλντα Σουίντον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.