Buzz

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ θα είναι ο Τζίμινι Κρίκετ στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

στα 10

Μπορεί η stop motion animated ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για λογαριασμό του Netflix να αργεί πολύ ακόμα για να ολοκληρωθεί, απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η παραγωγή του προχωράει ομαλά.

O Γιούαν ΜακΓκρέγκορ θα είναι ο Τζίμινι Κρίκετ στον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζαμε πως ο «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, μια ταινία stop motion animation την οποία ετοιμάζει εδώ και χρόνια, θα μεταφερθεί κατευθείαν στο Netflix με μεγάλα ονόματα να δανείζουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες του κλασικού παραμυθιού του Κάρλο Κολόντι, όπως οι Ρον Πέρλμαν, Κρίστοφ Βαλτζ, Τίλντα Σουίντον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Ντέιβιντ Μπράντλεϊ. Και μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα ποιος ηθοποιός ερμηνεύει ποιον χαρακτήρα, αλλά τουλάχιστον πρόσφατα μάθαμε κάτι για έναν από αυτούς.

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ σε μια πρόσφατη συνέντευξή του με το ACE Comic-Con ανακοίνωσε πως δανείζει τη φωνή του στον Τζίμινι Κρίκετ, που αποτελεί τη φωνή της λογικής αλλά και της συνείδησης του Πινόκιο σε όλο το ταξίδι του, και πως μάλιστα έχει ολοκληρώσει ήδη ένα μεγάλο μέρος από τις ηχογραφήσεις πριν η πανδημία κλείσει τα πάντα. «Παίζω τον Τζίμινι Κρίκετ στον “Πινόκιο” του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Είχα ξεκινήσει να δουλεύω πάνω σε αυτό πριν φύγω για τη Νέα Υόρκη, οπότε έχω κάνει κάποιες ηχογραφήσεις. Και φυσικά πρόκειται για μια stop motion animated ταινία οπότε θα τους πάρει πολύ καιρό μέχρι να ολοκληρωθεί. Αλλά το δικό μου πρώτο μέρος, που είναι να ηχογραφήσω του διαλόγους μου, έχει σχεδόν τελειώσει. Μπορεί ή όχι να υπάρχει και ένα τραγούδι που να χρειαστεί να ηχογραφηθεί. Δεν είμαι σίγουρος πως μπορώ να μιλήσω για αυτό», δήλωσε ο ΜακΓκρέγκορ.

Διαβάστε ακόμα: Τι θα λέγατε για ένα γουέστερν με λυκάνθρωπους σε παραγωγή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο;

pinocchio 607

Οσον αφορά την ιστορία; Ο ντελ Τόρο συνέχισε να λέει πως «στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ηθελα να κάνω την ταινία αυτή πάντα. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters” είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για τη μαριονέτα που έγινε παιδί.»

Ο ντελ Τόρο θα συνσκηνοθετήσει την ταινία με τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή του animation στο «Fantastic Mr. Fox» του Γουες Αντερσον, μεταφέροντας την ιστορία στην Ιταλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες, εκτός από τις μαριονέτες». Το σενάριο υπογράφει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ, γνωστός για τη σειρά «Adventure Time» αλλά και το «Over the Garden Wall».

Απ' ό,τι φαίνεται πάντως θα αργήσουμε πολύ ακόμα μέχρι να δούμε την ταινία στις οθόνες μας, μιας και ο ντελ Τόρο αυτή την περίοδο δουλεύει πάνω στη live action ταινία του «Nightmare Alley» και μάλλον θα χρειαστεί να την ολοκληρώσει πριν δώσει όλη του την ενέργεια σε μια stop motion animated ταινία. Υπομονή. Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ που έδωσε στο ACE Comic-Con.