Buzz

O «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ζωντανεύει στο Netflix

στα 10

Χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια για να γίνει επιτέλους το πολύπαθο εγχείρημα του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο πραγματικότητα.

O «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ζωντανεύει στο Netflix

Εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μια ταινία με θέμα τον «Πινόκιο», σε μορφή stop motion animation. Αν και ο Ντελ Τόρο φαίνεται πως είχε ξεκινήσει να δουλεύει στο συγκεκριμένο πρότζεκτ από το 2008, ποτέ δεν κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.

Κι αυτό μέχρι και σήμερα, που επιτέλους ο Ντελ Τόρο ανακοίνωσε πως ο «Πινόκιό» του θα γίνει πραγματικό παιδί… Με τη βοήθεια του Netflix. Ο Τελ Τόρο θα συνσκηνοθετήσει την ταινία μαζί με τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή του animation στο «Fantastic Mr. Fox» του Γουες Αντερσον, μεταφέροντας την ιστορία στην Ιταλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες, εκτός από τις μαριονέτες». Το σενάριο θα το γράψει ο Πάτρικ ΜακΧέιλ, γνωστός για την σειρά «Adventure Time» αλλά και το «Over the Garden Wall».

Το πασίγνωστο ιταλικό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι έχει επηρεάσει αρκετά τον Ντελ Τόρο ο οποίος δήλωσε πως «καμιά άλλη μορφή τέχνης δεν έχει επηρεάσει την ζωή μου και την καριέρα από το animation, και κανένας χαρακτήρας στην ιστορία δεν έχει δεθεί με μένα τόσο βαθιά και προσωπικά όσο ο Πινόκιο.»

Διαβάστε ακόμα: O «Δράκουλας» του Μπραμ Στόκερ γίνεται σειρά για το Netflix

pinocchio del toro 607

pinocchio del toro 607 Προσχέδια για τον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.

Οσο αφορά για την ιστορία; Ο Ντελ Τόρο συνέχισε να λέει πως «στην ιστορία μας ο Πινόκιο είναι μια αθώα ψυχή με έναν απαθή πατέρα ο οποίος χάνεται σε έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει. Ξεκινά ένα απίστευτο ταξίδι το οποίο τον αφήνει με μια βαθιά κατανόηση για τον πατέρα του και τον κόσμο γενικά. Ηθελα να κάνω την ταινία αυτή από πάντα. Μετά την τέλεια εμπειρία που είχαμε με το “Trollhunters” είμαι ευγνώμων που η ταλαντούχα ομάδα του Netflix μου δίνει την δυνατότητα να παρουσιάσω στο κοινό την εκδοχή μου για την μαριονέτα που έγινε παιδί.»

Εξάλλου δεν είναι και η πρώτη συνεργασία του Ντελ Τόρο με το Netflix. O ίδιος έκανε την παραγωγή του εξαιρετικού «Tales of Arcadia: Trollhunters», το οποίο διήρκεσε για τρεις ολόκληρες σεζόν, ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε μερικά επεισόδια, και τώρα ετοιμάζει και το «Tales of Arcadia: 3Below» το οποίο θα κάνει την πρεμιέρα του τον Δεκέμβριο.

Παλιότερα είχε ανακοινωθεί πως τη μουσική θα υπογράφει ο Νικ Κέιβ και για τις φωνές ακούγονταν τα ονόματα του Ντόναλντ Σάδερλαντ και του Τομ Γουέιτς. Τίποτα από αυτά όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί αν θα ισχύουν και τώρα. Η παραγωγή της ταινίας του «Πινόκιο», το οποίο θα έχει τη μορφή μιούζικαλ και θα εξελίσσεται την δεκαετία του '30, θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες.

Διαβάστε ακόμα:

pinocchio del toro 607