Buzz

Ποιον «Πινόκιο» προτιμάτε: του Τιμ Μπάρτον ή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο;

στα 10

Τώρα μπορείτε να έχετε και τους δυο, αφού τόσο ο Τιμ Μπάρτον όσο και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο θα μεταφέρουν το διάσημο παραμύθι, ο πρώτος σε live action με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ και ο δεύτερος σε stop motion animation. Δεν σας λέμε ψέματα!

Ποιον «Πινόκιο» προτιμάτε: του Τιμ Μπάρτον ή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο;
Προσχέδια για τον «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο!

Ο Τιμ Μπάρτον βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να φέρει στη ζωή τον «Πινόκιο» με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ στο ρόλο του Τζεπέτο, πράγμα που συζητείται εδώ και καιρό ως πιθανότητα, αλλά χωρίς ακόμη να έχει πέσει ούτε η παραμικρή υπογραφή (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Τίποτα όμως δεν θα εμποδίσει την Warner Bros. να αναζητήσει άλλο σκηνοθέτη αν ο Μπάρτον αποφασίσει να προχωρήσει με κάποιο άλλο από τα επικείμενα πρότζεκτς του, όπως για παράδειγμα το «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children» ή το «Τhe Night of the Living».

Ο stop motion animation «Πινόκιο» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ωστόσο, βρίσκεται σε πιο προχωρημένη φάση παραγωγής, αφού με προσωρινό τίτλο «Guillermo del Toro's Pinocchio», το πρότζεκτ θα παρουσιαστεί στην Αγορά του 65ου Φεστιβάλ Καννών προκειμένου να κινήσει το ενδιαφέρον των διεθνών διανομέων .

Ο Ντελ Τόρο θα συνσκηνοθετήσει τον «Πινόκιο», μαζί με τον Μαρκ Γκούσταφσον, διευθυντή του animation στο «Fantastic Mr. Fox» του Γουες Αντερσον, μεταφέροντας την ιστορία στην Ιταλία μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου «όλοι συμπεριφέρονται σαν μαριονέτες, εκτός από τις μαριονέτες», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ντελ Τόρο.

Ο Ντελ Τόρο δουλεύει στον «Πινόκιο» ήδη από το 2008, ενώ τη μουσική θα υπογράφει ο Νικ Κέιβ και για τις φωνές συζητιούνται ήδη τα ονόματα του Ντόναλντ Σάδερλαντ και του Τομ Γουέιτς. (Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες στο gallery).

Για την ώρα ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο βρίσκεται στα γυρίσματα του «Pacific Rim» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Και επειδή, όταν ξεσπάει μια μανία στη διεθνή κινηματογραφία, τίποτα δεν μπορεί να τελειώσει σε δύο μόνο ταινίες (ειδικά όταν μιλάμε για ένα από τα διασημότερα παραμύθια στην ιστορία), ένα ακόμη πρότζεκτ ετοιμάζεται με σκηνοθέτη τον Σον Λέβι («Real Steel»), ο οποίος έχει αναλάβει το πρίκουελ του «Πινόκιο» με τίτλο «The Three Misfortunes of Geppetto» και αφηγείται την ερωτική ιστορία του Τζεπέτο με τη γυναίκα που αγαπάει.

Τώρα ξέρετε: για του χρόνου θα φορεθεί πολύ μύτη που μεγαλώνει από τα ψέματα!