Buzz

Ο Τιμ Μπάρτον σκηνοθετεί «Πινόκιο», ο Ρόμπερτ Ντάουνι πρωταγωνιστεί;

στα 10

Η Warner Bros φαίνεται ότι έδωσε το πράσινο φως στο μεγάλο όνειρο του Τιμ Μπάρτον: την live action κινηματογραφική μεταφορά του «Πινόκιο». Και ο Μπάρτον δεν επιλέγει Τζόνι Ντεπ, αλλά Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. για το ρόλο του Τζεπέτο.

Ο Τιμ Μπάρτον σκηνοθετεί «Πινόκιο», ο Ρόμπερτ Ντάουνι πρωταγωνιστεί;

Αν το σκεφτεί κανείς, αυτό το παραμύθι ταιριάζει απόλυτα στο Τιμ-Μπαρτονικό σύμπαν: η ιστορία του μικρού Πινόκιο, της ξύλινης μαριονέτας που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι, θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική αλληγορία για ένα ακόμα μπαρτονικό «τέρας».

Το αυθεντικό ιταλικό παραμύθι έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στην μικρή και την μεγάλη οθόνη, με πιο διάσημη την animated διασκευή της Disney το 1940.

Η Warner Bros έδωσε το πράσινο φως στον Μπάρτον κι έχει επίσης αναθέσει το σενάριο στον Μπράιν Φούλερ (δημιουργό της πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς «Pushing Daisies»). Ο Φούλερ ετοιμάζει την ιστορία όπου ο Τζεπέτο (ο ξυλογλύπτης δημιουργός και «πατέρας» του Πινόκιο) ξεκινά το ταξίδι αναζήτησης της χαμένης του μαριονέτας.

Κι ο Μπάρτον φαίνεται ότι έχει αποφασίσει ποιον ηθοποιό θέλει να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του Τζεπέτο και αυτός δεν είναι ο Τζόνι Ντεπ! Πρώτη επιλογή του ιδιοσυγκρασιακού παραμυθά για αυτή την ιστορία είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.

Υπάρχει όμως και μία ανατροπή σ' αυτή την είδηση: από όσα διαβάζουμε δεν έχει μπει καμία υπογραφή. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μπάρτον έχει δεσμευτεί με μία σειρά από ταινίες τελευταία και ποια τελικά θα αποτελέσει το αμέσως επόμενο πρότζεκτ του είναι πραγματική σπαζοκεφαλιά. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για το στούντιο που θέλει να προχωρήσει άμεσα με τον «Πινόκιο» - αν ο Μπάρτον δεν μπορέσει να αποδεσμεύσει το πρόγραμμά του μπορεί να χάσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό του!

Να σημειώσουμε πάντως ότι υπάρχουν διάφορες εκδοχές του «Πινόκιο» που ετοιμάζονται για την μεγάλη οθόνη, καμία όμως από αυτές δεν είναι live action. Η πιο ενδιαφέρουσα κι αναμενόμενη είναι το stop-animation πρότζεκτ του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.