Buzz

Και Πινόκιο και Τζεπέτο: ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε διπλό ρόλο!

στα 10

Η Warner Bros ετοιμάζει την live action κινηματογραφική μεταφορά του «Πινόκιο». Ο Τιμ Μπάρτον όμως αποσύρεται κι ο πρωταγωνιστής Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. φέρνει το δικό του σκηνοθέτη και αναλαμβάνει... διπλό ρόλο!

Και Πινόκιο και Τζεπέτο: ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ σε διπλό ρόλο!

Ο «Πινόκιο», το κλασικό ιταλικό παραμύθι έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στην μικρή και την μεγάλη οθόνη, με πιο διάσημη την animated διασκευή της Disney το 1940.

Εδώ και μερικούς μήνες η Warner Bros έχει δώσει το πράσινο φως για την μεταφορά του «Πινόκιο» σεναρίου του Μπράιν Φούλερ (δημιουργού της πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς «Pushing Daisies») στην μεγάλη οθόνη. Ο Φούλερ ετοιμάζει την ιστορία όπου ο Τζεπέτο (ο ξυλογλύπτης δημιουργός και «πατέρας» του Πινόκιο) ξεκινά το ταξίδι αναζήτησης της χαμένης του μαριονέτας.

Πρωταγωνιστής, στο ρόλο το Τζεπέτο, επιλέχθηκε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ, ενώ στη σκηνοθετική καρέκλα είχε επιλεχθεί το βαρύ πυροβολικό: ο Τιμ Μπάρτον.

Μόνο που ο Μπάρτον έχει δεσμευτεί με μία σειρά από ταινίες τελευταία και ποια τελικά θα είναι το αμέσως επόμενο πρότζεκτ του αποτέλεσε μία πραγματική σπαζοκεφαλιά για το στούντιο που θέλει να προχωρήσει άμεσα με τον «Πινόκιο».

Κάπως έτσι ο Τιμ Μπάρτον αποχώρησε και ακολούθησαν ακόμα περισσότερες ενδιαφέρουσες εξελίξεις: ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ φέρνει στο πρότζεκτ τον φίλο και σκηνοθέτη του στην «Τροπική Καταιγίδα», Μπεν Στίλερ.

Και τα νέα δεν σταματούν εδώ. Το σενάριο επαναπροσαρμόζεται ώστε να διευκολυνθεί μία νέα ιδέα: τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να αναλαμβάνει και τους δύο ρόλους. Η ιδέα είναι ακόμα ακατέργαστη και κανείς δε γνωρίζει περισσότερα. Παραδείγματος χάρη, δεν έχει γίνει γνωστό αν ως Πινόκιο ο ηθοποιός θα δανείσει μόνο τη φωνή του ή θα γυρίσει το χαρακτήρα με την τεχνική του stop motion animation. Ούτε γνωρίζουμε αν ο Τζεπέτο έχει γραφτεί ως νεότερος ήρωας ή ο Ιronman θα γλιστρήσει κάτω από ένα πιο γερασμένο δέρμα.

Ενα είναι σίγουρο: ο Μπεν Στίλερ μάλλον αισθάνεται το βάρος του ανταγωνισμού. Οχι μόνο από την σύγκριση με το φάντασμα του Μπάρτον, αλλά και με όλες τις κινηματογραφικές μεταφορές του παραμυθιού που (συμπτωματικά;) ετοιμάζονται αυτή την εποχή.

Η πιο ενδιαφέρουσα κι αναμενόμενη είναι η stop-animation Πινόκιο εκδοχή του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο.