Buzz

Ισως τελικά βρεθούμε «Στα Βουνά της Τρέλας» παρέα με τον Γκιγιέρμο Ντε Τόρο

στα 10

Ενα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά όνειρα του Ντελ Τόρο ίσως γίνει πραγματικότητα με την βοήθεια του Netflix.

Ισως τελικά βρεθούμε «Στα Βουνά της Τρέλας» παρέα με τον Γκιγιέρμο Ντε Τόρο

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο πάντα δήλωνε μεγάλος φαν των έργων του Χ. Φ. Λάβκραφτ και πολλές φορές είχε αναφέρει πως θα ήθελε να μεταφέρει στο σινεμά μια από τις διάσημες ιστορίες του «Στα Βουνά της Τρέλας». Πριν δέκα χρόνια μάλιστα ένα μεγάλο στούντιο είχε δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, θέλοντας να το γυρίσει ως μια μεγάλη blockbuster ταινία, αλλά δυστυχώς όμως το συγκεκριμένο πρότζεκτ ποτέ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα αρχικά στάδια παραγωγής.

Ομως, ακόμα και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει ακόμα ελπίδα να δούμε την ταινία αυτή του Ντελ Τόρο, ειδικά μάλιστα αν το Netflix δείξει ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

Διαβάστε ακόμα: Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ζωντανεύει νουάρ εφιάλτες στο τελευταίο τρέιλερ του «Nightmare Alley»

Guillermo del Toro 607

Μιλώντας στο Kingcast ο Ντελ Τόρο ρωτήθηκε να θα γύριζε «Στα Βουνά της Τρέλας» αν του δίνονταν η ευκαιρία να το κάνει και αποκάλυψε πως ίσως το Netflix του δώσει το πράσινο φως ίσως μάλιστα και με ένα πολύ μικρότερο budget από εκείνο των 150 εκατομμυρίων δολαρίων που ήθελε αρχικά για να το κάνει. «Το θέμα με τα “Βουνά” είναι ότι το σενάριο που έγραψα μαζί πριν από δεκαπέντε χρόνια δεν είναι το σενάριο που θα έκανα τώρα, οπότε πρέπει να ξαναγράψω. Οχι μόνο για να το μειώσω με κάποιο τρόπο, αλλά γιατί τότε προσπαθούσα να γεφυρώσω την κλίμακά του με στοιχεία που θα το έκαναν να περάσει από την επιτροπή των στούντιο», δήλωσε ο Ντελ Τόρο.

Αλλά αν τελικά το δεχθεί το Netflix ο Ντελ Τόρο θα έχει την ελευθερία να το γυρίσει όπως θέλει. «Μπορώ να πάω σε μια πολύ πιο απόκρυφη, πιο περίεργη, μικρότερη εκδοχή της [ταινίας]. Ξέρετε, πού μπορώ να επιστρέψω σε μερικές από τις σκηνές που έμειναν έξω. Μερικά από τα μεγάλα σκηνικά που σχεδίασα, για παράδειγμα, δεν έχω όρεξη γι’ αυτά πλέον. Τα έχω ήδη κάνει αυτά τα γιγάντια σετ. Νιώθω ότι θέλω να πάω σε μια πιο περίεργη κατεύθυνση. Ξέρω ότι το τέλος που έχουμε είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, περίεργα, ανησυχητικά φινάλε για μένα. Υπάρχουν περίπου τέσσερα σκηνικά τρόμου που μου αρέσουν στο αρχικό σενάριο. Αυτά είναι η ελπίδα μου».

Διαβάστε ακόμα: Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

mountains of madness

Αρχικά ο Ντελ Τόρο ήθελε τον Τομ Κρουζ να πρωταγωνιστήσει στην ταινία του αλλά έχει μεγαλώσει αρκετά για τον συγκεκριμένο ρόλο. Ας ελπίσουμε πως το Netflix θα του δώσει το πράσινο φως για να κάνει την ταινία που πάντα ονειρεύονταν και ίσως έτσι να δούμε να αποδίδεται (κινηματογραφική) δικαιοσύνη σε έργο του Λάβκραφτ.

Για την ώρα όμως ετοιμαζόμαστε να απολαύσουμε τη νέα ταινία του Ντελ Τόρο «Nightmare Alley» σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες.