Buzz

To «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι «μια ταινία που θα αφήσει εποχή»

στα 10

Ετσι δήλωσε ο οσκαρικός σεναριογράφος Ερικ Ροθ. Και τον πιστεύουμε.

To «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε θα είναι «μια ταινία που θα αφήσει εποχή»

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon», αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Ετσι κι αλλιώς, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε θα ήταν μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες για το 2022 (τα γυρίσματα ξεκινούν σε δύο εβδομάδες). Οι περιπέτειες με το λαμπερό καστ της όμως ανέβασαν τη θερμοκρασία στο ενδιαφέρον και τις προσδοκίες μας: οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές των ταινιών του Σκορσέζε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα αποτελούσαν και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι στο «Killers of the Flower Moon». Με πρωτοβουλία του ίδιου του Ντι Κάπριο όμως, ο Σκορσέζε μεταπείστηκε κι ο ρόλος ξαναγράφτηκε και δόθηκε στον Τζέσι Πλέμονς («I'm Thinking of Ending Things»), o οποίος έχει ξανασυναντηθεί με τον Ντε Νίρο σε ταινία του Σκορσέζε: έπαιζε το γιο του Τζίμι Χόφα στον «Ιρλανδό».

Διαβάστε περισσότερα: O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε

Killers of the Flower Moon 607 1

Φαίνεται όμως πως όλες αυτές οι αλλαγές, η προσέγγιση στην ιστορία και τους χαρακτήρες, γίνονται γιατί ο Σκορσέζε «θα φτιάξει μία ταινία που θα αφήσει εποχή».

Αυτό δηλώνει με σιγουριά ο οσκαρικός σεναριογράφος Ερικ Ροθ («Dune», «A Star is Born», «The Curious Case of Benjamin Button», «Forrest Gump») που ανέλαβε την μεταφορά του βιβλίου του Γκραν στην μεγάλη οθόνη.

Ο Μάρτι προσέγγισε την ιστορία με τη διάθεση να γυρίσει "ένα γουέστερν που θα βάλει τέλος σε όλα τα γουέστερν". Κάτι πολύ διαφορετικό, κάτι με κοινωνική συνείδηση και σχόλιο πάνω στην Ιστορία, τη βία και τη χρονική περίοδο που έμπαιναν οι βάσεις για να χτιστεί η σημερινή Αμερική. Θα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Αυτή η ταινία θα είναι ταινία που θα αφήσει εποχή....»

Killers of the Flower Moon 607 2

Τι εννοεί με αυτό; Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της ποτοαπαγόρευσης και λίγο πριν το Μεγάλο Κραχ του '29. Δεν είναι εποχή «Φαρ Ουέστ».

«Ναι πράγματι, βρισκόμαστε στο 1921 - αυτό θα είναι το περιβάλλον, τα σκηνικά, τα κουστούμια. Ομως το ήθος της ταινίας θυμίζει πολύ γουέστερν. Γιατί έχει τη λογική της Γουέστερν Δικαιοσύνης: δεν μπορείς να βρεις 12 λευκούς ενόρκους που θα καταδίκαζαν έναν λευκό που σκότωσε έναν ιθαγενή Ινδιάνο. Θα είχες καλύτερη τύχη να τον καταδικάσεις γιατί κλώτσησε έναν σκύλο. Και μέσα σε όλη αυτή την ιστορία εμπλέκεται μία ισχυρή φεουδαρχική οικογένεια. Κι απέναντί τους ένας ηθικός άνθρωπος, μόνος εναντίον όλων (ο «Τομ Γουάιτ», πρώην ρόλος του Ντι Κάπριο και νυν του Τζέσι Πλέμονς). Η φόμα, η ηθικής τάξης σύγκρουση είναι εντελώς γουέστερν...»

Αν ζούσε ο Μοντγκόμερι Κλιφτ, αυτό τον ρόλο θα έπαιζε!»

Πώς είδε εκείνος την αλλαγή ρόλων του Ντι Κάπριο; Ο Ντι Κάπριο επέλεξε να παίζει έναν β' ρόλο: τον «Ερνεστ Μπέρκχαρτ», ανηψιό του πλούσιου ραντσέρη κι ανταγωνιστή του Γουάιτ (τον οποίο ερμηνεύει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο).

«Δε θα έλεγα ότι είναι β' ρόλος. Εχει την ίδια βαρύτητα και έκθεση με αυτή του «Τομ Γουάιτ». Ομως ο χαρακτήρας που επέλεξε ο Λίο είναι πολύ σύνθετος και ενδιαφέρον. Μία πολύ έξυπνη επιλογή για έναν ηθοποιό. Αν ζούσε ο Μοντγκόμερι Κλιφτ, αυτό τον ρόλο θα έπαιζε!»

Το «Killers of the Flower Moon» θα ξεκινήσει γυρίσματα αρχές Μαϊου, που θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουλίου. θα κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια και την παραγωγή αρχικά ανέλαβε η Paramount, που όμως αποχώρησε με την Apple να αγοράζει τα δικαιώματα. Αναμένεται στις αίθουσες το 2022.

Διαβάστε περισσότερα: