Buzz

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε

στα 10

Ο Τζέσι Πλέμονς παίρνει τη θέση του για να συμπρωταγωνιστήσει με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Η έκπληξη: ο Ντι Κάπριο παραμένει, αλλά σε μικρότερο ρόλο!

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο δε θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε

Ηταν η είδηση της περσινής χρονιάς: οι δυο αγαπημένοι πρωταγωνιστές του Σκορσέζε, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο, θα συμπρωταγωνιστούσαν μαζί στην επόμενη ταινία του, «Killers of the Flower Moon».

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, το «Killers of the Flower Moon» αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Το φιλμ ειναι τοποθετημενο στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της, την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και ο χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Killers of the Flower Moon 607

Irishman 607 1

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο κλασικός clean-cut σταρ, είχει κληθεί να παίξει τον Τομ Γουάιτ, έναν φιλόδοξο πράκτορα του FBI που ηγείται της έρευνας για τις δολοφονίες. Με πρωτοβουλία του ίδιου του Ντι Κάπριο όμως, ο Σκορσέζε μεταπείστηκε κι ο ρόλος ξαναγράφτηκε και δόθηκε στον Τζέσι Πλέμονς («I'm Thinking of Ending Things»), o οποίος έχει ξανασυναντηθεί με τον Ντε Νίρο σε ταινία του Σκορσέζε: έπαιζε το γιο του Τζίμι Χόφα στον «Ιρλανδό».

Σε μία ακόμα πιο απρόβλεπτη κίνηση, ο Ντι Κάπριο επέλεξε να παίζει έναν β' ρόλο: τον «Ερνεστ Μπέρκχαρτ», ανηψιό του πλούσιου ραντσέρη κι ανταγωνιστή του Γουάιτ (τον οποίο ερμηνεύει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο).

Αυτές οι αλλαγές είχαν σημαντική επίδραση στην ατμόσφαιρα της ταινίας: την έκαναν πιο σκοτεινή, ιδιαίτερη και... σίγουρα πιο αντιεμπορική. Για αυτό και η Paramount αποχώρησε (ω, τι έκπληξη) και τα δικαιώματα αγόρασε η Apple.

Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν να ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2021, αλλά τώρα η παραγωγή έχει σπρωχθεί για τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα: