Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή των New York Dolls

στα 10

Γνωστός λάτρης της ροκ σκηνής, και ειδικά της Νέας Υόρκης, ο Σκορσέζε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για έναν ακόμα θρύλο.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον τραγουδιστή των New York Dolls

Ο Μάρτιν Σκορσέζε αγαπά το σινεμά και τη μουσική. Και μέσα σε μισό αιώνα καριέρας, έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάσει τις μεγάλες του αγάπες με μία σειρά από μουσικά ντοκιμαντέρ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία: από το «Last Waltz» μέχρι το «No Direction Home», κι από το «Shine a Light» μέχρι το «George Harrison: Living in the Material World» και το περσινό «Rolling Thunder Revue».

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Σκορσέζε αναλαμβάνει να ρίξει φως στη ζωή και το έργο ενός ακόμα θρυλικού μουσικού - του frontman των New York Dolls, Ντέιβιντ Γιόχανσεν.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μάρτιν Σκορσέζε γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή της Νέα Υόρκης των '70ς

Martin Scorsese 607 1

Ο Σκορσέζε, θα συνσκηνοθετήσει το πρότζεκτ μαζί με τον Ντέιβιντ Τεντέσκι (μαζί έκαναν και τα «No Direction Home» και «Shine a Light»). Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να αφηγηθεί την ιστορία του Γιόχανσεν από τα παιδικά του χρόνια στο Staten Island και την άφιξή του ως έφηβος μουσικός στις σκηνές του 60ς East Village, μέχρι την επιτυχία που σημείωσαν και την ιστορία που έγραψαν οι New York Dolls (αλλά και την 80ς καριέρα του με το alter-ego ψευδώνυμο Buster Poindexter, και τις 90ς δουλειές του με τους Harry Smiths).

Δείτε κι αυτό: Ο Μάρτιν Σκορσέζε προλογίζει το «συγκλονιστικό» Midsommar του Αρι Αστερ

Martin Scorsese 607

«Ξέρω τον Ντέβιντ Γιόχανσεν πάρα πολλά χρόνια, δεκαετίες. Η μουσική του είναι για μένα σταθμός στη ζωή μου, καθώς άκουγα τους Dolls όταν γύριζα τους "Κακόφημους Δρόμους"» δήλωσε ο Σκορσέζε.

«Πάντα ο Ντέιβιντ έγραφε μουσική που έπιανε την ενέργεια, τον παλμό και τον ενθουσιασμό της Νέας Υόρκης. Συχνά βλέπω live του και μέσα στα χρόνια έμαθα σε βάθος τις μουσικές του επιρροές. Οταν τον είδα ένα σόου του πέρσι στο Café Carlyle, κατάλαβα ότι πρέπει να τον κινηματογραφήσω, γιατί φάνηκε τόσο έντονα σ' έναν τόσο μικρό, οικείο χώρο, η εξέλιξή του - τόσο ως μουσικός, όσο κι ως άνθρωπος. Για μένα αυτό το σόου έπιασε ακριβώς τον τόνο του πόσο συναισθηματική μπορεί να είναι μία συναυλία...»

Ο Σκορσέζε για άλλη μία φορά θα υπογράψει και την παραγωγή με τους Ρον Χάουαρντ και Μπράιαν Γκρέιζερ.

Πότε θα βρει χρόνο για όλα αυτά είναι άλλο ζήτημα.

Γιατί, πάνω από όλα, περιμένουμε με ανυπομονησία το «Killers of the Flower Moon» και τη συνάντηση γιγάντων (Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Λεονάρντο Ντι Κάπριο)

Διαβάστε περισσότερα: