Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή της Νέα Υόρκης των '70ς

στα 10

Για όσους αγαπήσαμε το «Vinyl» και μάς τράβηξαν την πρίζα απότομα: ο Μάρτι επιστρέφει!

Ο Μάρτιν Σκορσέζε γυρίζει ντοκιμαντέρ για τη μουσική σκηνή της Νέα Υόρκης των '70ς

Ακόμα είναι νωρίς: «Ο Ιρλανδός» του έχει μόλις ξεκινήσει τη διθυραμβική του πορεία. Η οσκαρική κούρσα δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Ακόμα είναι νωρίς.

Ομως, ο Μάρτιν Σκορσέζε βρήκε το επόμενο πρότζεκτ του. Και, λίγους μόνο μήνες μετά το «Rolling Thunder Revue» θα είναι και πάλι μουσικό ντοκιμαντέρ (αν και κατά πόσο το «Rolling Thunder Revue» ήταν καθαρό ντοκιμαντέρ, είναι μία συζήτηση).

Διαβάστε κι αυτό: Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο μιλούν αποκλειστικά στο Flix για τον «Ιρλανδό» του Μάρτιν Σκορσέζε

Martin Scorsese 607 1

Martin Scorsese 607 3

Δεν μπορούσε να το αφήσει έτσι: η απότομη ακύρωση του «Vinyl» (η σειρά που ο Σκορσέζε δημιουργήσε μαζί με τον Μικ Τζάγκερ) από την ΗΒΟ, πρέπει να πόνεσε. Σήμερα όμως είναι έτοιμος για την αντεπίθεση: εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του με την εταιρία παραγωγής Imagine Entertainment, ο Σκορσέζε ανακοινώνει ότι θα γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης στα 70ς - ακριβώς την εποχή που είχε επιλέξει να εξετάσει με το -μουσικά απίστευτα ψαγμένο- ντελιριακό, παραισθησιογόνο και, τέλος πάντων, too good for television «Vinyl».

Το Variety έβγαλε την είδηση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες. Θα είναι άραγε η πραγματική ιστορία του Πίτερ Γκραντ και της Swan Song Records; Ή κάτι εντελώς άλλο;

Μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για την Νεοϋορκέζικη μουσική σκηνή των 70ς: Ο Νίκος Πετρουλάκης μας βάζει στο παρασκήνιο του «Vinyl» και των ηλεκτρισμένων 70ς

Martin Scorsese 607

Πάντως όσοι είμαστε φαν του νεοϋορκέζου σκηνοθέτη, δε χρειαζόμαστε και πάρα πολλές λεπτομέρειες για να ενθουσιαστούμε. Εχουμε όλο το background υλικό για να φτιάξουμε όνειρα: από το «The Last Waltz», μέχρι το «George Harrison: Living in the Material World» κι από το «Shine a Ligth», μέχρι το «Νο Direction Home», ξέρουμε πολύ καλά τι να περιμένουμε.

Διαβάστε περισσότερα: