Buzz

Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου τελείωσε γυρίσματα. Και, φυσικά, έχει τεράστιο τίτλο

στα 10

«Bardo (Or False Chronicle Of A Handful Of Truths)». Γιατί σκέτο «Bardo» δεν φτάνει...

Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Ινιάριτου τελείωσε γυρίσματα. Και, φυσικά, έχει τεράστιο τίτλο

Θυμάστε το «Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)»; Μετά το οσκαρικό «διάλειμμα» του «The Revenant», ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου επιστρέφει στους μεγάλους (ομολογουμένως σοβαροφανείς) τίτλους αλλά και στη γενέτειρά του, με το «Bardo (Or False Chronicle Of A Handful Of Truths)», το οποίο μόλις τελείωσε τα γυρίσματά του στην πόλη του Μεξικού.

Διαβάστε ακόμη: 27 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις στις 27ες Νύχτες Πρεμιέρας

Κατά τηn αφαιρετική σύνοψη της ταινίας, πρόκειται για ένα χρονικό αβεβαιοτήτων, όπου ο κεντρικός ήρωας, ένας αναγνωρισμένος Μεξικανός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας, επιστρέφει στην πατρίδα του για να έρθει αντιμέτωπος με την ταυτότητά του, τις οικογενειακές σχέσεις, την τρέλα των αναμνήσεών του, αλλά και το παρελθόν και τη νέα πραγματικότητα της χώρας του.

αλεχάντρο ινιάριτου 607

Πρωταγωνιστής του φιλμ είναι ο Ντάνιελ Χιμένεθ Κάτσο - που γνωρίσαμε στο «Κακή Εκπαίδευση» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «Zama» της Λουκρέσια Μαρτέλ και είδαμε τώρα στο «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν, δίπλα στην Τίλντα Σουίντον - και η Γκριζέλντα Σιτσιλιάνι. Επιπλέον, τη φωτογραφία της ταινίας δεν υπογράφει κανείς από τους σταθερούς συνεργάτες του Ινιάριτου, δηλαδή ο Ροντρίγκο Πιέτο ή ο Εμάνουελ Λουμπέσκι, αλλά ένας (άλλος) από τους σπουδαιότερους διευθυντές φωτογραφίας της εποχής μας, ο Ντάριους Κόντζι.

Ο Ινιάριτου επιστρέφει στο Μεξικό για (σχεδόν) πρώτη φορά μετά το «Amores Perros» του 2000, με εξαίρεση ένα μικρό μέρος του «Babel» που είχε γυρίσει εκεί. Το «Bardo» θα ξεκινήσει τώρα το post production του, με σκοπό να το συναντήσουμε σε κάποιο από τα μεγάλα φεστιβάλ του 2022.