Buzz

Το best seller «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες» γίνεται ταινία

στα 10

Mε πρωταγωνίστρια την Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς του «Normal People».

Το best seller «Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες» γίνεται ταινία

Για χρόνια, οι φήμες για την Πιτσιρίκα του Βάλτου έδιναν κι έπαιρναν στο Μπάρκλι Κόουβ, ένα ήσυχο ψαροχώρι της Βόρειας Καρολίνας. Ο θάνατος του νεαρού Τσέις Αντριους τις έκανε να φουντώσουν ακόμη περισσότερο. Ποιος θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει, αν όχι εκείνο το αγριοκόριτσο που ζούσε μονάχο του στα βάθη του βάλτου; Αλλά την Κάια δεν την είχαν καταλάβει. Ευαίσθητη και έξυπνη, είχε καταφέρει να επιβιώσει ολομόναχη, εγκαταλελειμμένη απ' τους ανθρώπους, παρέα με τους γλάρους και μ' όσα της δίδαξε η άμμος κι η αρμύρα. Οταν δύο νεαροί απ' το χωριό γοητεύονται απ' την άγρια ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια καινούργια ζωή. Αλλά τότε συμβαίνει το αδιανόητο. Μια ωδή στο φυσικό κόσμο και μια σπαρακτική ιστορία ενηλικίωσης, που μας υπενθυμίζει πως τα παιδικά μας χρόνια μάς καθορίζουν για πάντα και ότι η ανθρώπινη φύση κουβαλά αρχέγονα, βίαια μυστικά, απ' τα οποία κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει.

«Crawdad» είναι η ποταμίσια καραβίδα. Κι η ιστορία αυτού του υπέροχου βιβλίου (συγγραφικού ντεμπούτου της Ντίλια Οουενς) που έγινε το best-seller hit της περσινής χρονιάς, διαδραματίζεται στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας από τη δεκαετία του 1950 και φτάνει… ίσως δεν πρέπει να μαρτυρήσουμε μέχρι πού φτάνει.

Ο τίτλος προκύπτει από τα όρια που έβαζε η μητέρα της Οουενς στην κόρη της, αφήνοντάς τη να παίξει και να εξερευνήσει, αλλά της επιτρεπόταν να πάει μόνο «ως εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες». Τελικά, οι εξερευνήσεις της Οουενς μαζί με τον πρώην σύζυγό της -βιολόγοι και οι δύο- τους οδήγησαν στα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη (σ.σ. το ζευγάρι είναι στην κεντρική φωτογραφία).

Διαβάστε κι αυτό: Δεν της το είχαμε, αλλά το παραδεχόμαστε: Η Ρις Γουίδερσπουν άλλαξε τον τρόπο που κοιτάμε τις γυναίκες στην οθόνη

Daisy Edgar Jones Normal People 607 Πρωταγωνίστρια θα είναι η Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς του «Normal People»

Σήμερα διαβάζουμε ότι η ιστορία ενηλικίωσης της μικρής Κάια, η οποία εγκαταλείπεται από όλους στο άθλιο σπίτι της οικογένειάς της από την ηλικία των 7 ετών και καταφέρνει, σαν άλλο αγρίμι, να επιβιώσει, θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Καμία έκπληξη που το σινεμά θέλει να τη φωτίσει. Ηδη από τις σελίδες του βιβλίου μπορείς να φανταστείς τον κινηματογραφικό προβολέα να ανάβει πίσω σου και να προβάλει εικόνες στον τοίχο.

Πολύ ταιριαστά, τη σεναριακή μεταφορά ανέλαβε η Λούσι Αλιμπαρ, η σεναριογράφος που είχε κερδίσει επάξια οσκαρική υποψηφιότητα με τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου». Στη σκηνοθεσία συναντάμε την Ολίβια Νιούμαν («First Match»), ενώ πίσω από όλο αυτό, στην παραγωγή, κρύβεται η Ρις Γουίδερσπουν (Hello Sunshine productions), που τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει να φωτίσει ενδιαφέρουσες γυναικείες ιστορίες σε μικρή και μεγάλη οθόνη.

Πρωταγωνίστρια, ένα από τα πρόσωπα που έκαναν μπαμ μέσα στο 2020: η Ντέιζι Εντγκαρ-Τζόουνς του «Normal People». Θα την πλαισιώσουν οι Τέιλορ Τζον Σμιθ και Χάρις Ντίκινσον.

Ευχόμαστε η ταινία να δικαιώσει το βιβλίο που οι New York Times βρήκαν «επώδυνα πανέμορφο» (έμεινε 124 εβδομάδες στη New York Times Bestseller List) και οι Times περιέγραψαν ως μία ιστορία ενηλικίωσης που «κόβει την ανάσα».

Διαβάστε περισσότερα:

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες βιβλίο 607