Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2023

of 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ξένες ταινίες του νέου έτους.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2023

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας το 2022 είδε τις κινηματογραφικές αίθουσες να προσπαθούν να ανακάμψουν και τη βιομηχανία να ψάχνει τρόπους να ορθοποδήσει σε μια μεταπανδημική εποχή. Και μπορεί το κοινό να μην έδωσε αμέσως την ψήφο εμπιστοσύνης στις αίθουσες, με το παγκόσμιο box office να φτάνει σε ιστορικά χαμηλά, αλλά αυτό δεν σταμάτησε την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικών ταινιών στις αίθουσες.

Το 2023 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο με το σινεμά να ετοιμάζεται για την πλήρη αναγέννησή του, καθώς αρκετές ταινίες ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν αποκλειστικά και μόνο στις αίθουσες. Σημειώστε ήδη ποιες θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023.


Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2023


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Operation Fortune: Ruse De Guerre

Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη (Operation Fortune: Ruse De Guerre) του Γκάι Ρίτσι

O Τζέισον Στέιθαμ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι στο ρόλο ενός σκληροτράχηλου ο οποίος πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση ενός θανατηφόρου όπλου νέας τεχνολογίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

you people

You People του Κένια Μπάρις

Η σύγχρονη αγάπη και η δυναμική της οικογένειας αντιμετωπίζουν συγκρούσεις ανάμεσα σε κουλτούρες, κοινωνικές προσδοκίες και διαφορές γενεών. Σε μια ταινία του Netflix με πρωταγωνιστές τους Τζόνα Χιλ, Εντι Μέρφι, Τζούλια Λούις-Ντρέιφους, Λόρεν Λόντον, Μόλι Γκόρντον, Νία Λονγκ και άλλους.

the whale

Η Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Η «Φάλαινα» ακολουθεί την ιστορία ενός άντρα που ζει απομονωμένος στο διαμέρισμά του, ναυαγισμένος στον καναπέ του, τρώγοντας μέχρις ότου ο θάνατος τον σταματήσει. Εχοντας φτάσει ήδη τα 270 κιλά, θα δώσει στον εαυτό του μια τελευταία ευκαιρία, δοκιμάζοντας να επανασυνδεθει με την κόρη του που έχει χρόνια να δει. Κι όπως θα ανακαλύψει, εκείνη δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια απόλυτα δυσαρεστημένη από την ζωή της έφηβη που δεν μασάει τα λόγια της και λέει τα πράγματα ακριβώς όπως τα βλέπει. Και με κάποιον τρόπο, η συνάντηση αυτών των δυο ανθρώπων, θα δώσει στον καθένα τους την δυνατότητα να κάνουν μια στροφή και να δούν τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική ματιά. Η νέα ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι με την «οσκαρική» ερμηνεία του Μπρένταν Φρέιζερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

megan

M3GAN του Τζέραρντ Τζόνστοουν

O Τζέιμς Γουάν και ο σεναριογράφος του «Malignant» επιστρέφουν με τη δική τους εκδοχή του Τσάκι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

a man called otto

Ενας Ανθρωπος Που Τον Ελεγαν Οττο (A Man Called Otto) του Μαρκ Φόρστερ

O Oττο Αντερσον είναι ένας γκρινιάρης μεσήλικας που έχει πρόσφατα χηρεύσει. Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Οττο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη κι ακόμη πιο πολύ έγκυο Μαρισόλ κι οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Η αμερικάνικη εκδοχή του «Ενας Ανθρωπος Που Τον Έλεγαν Οβ» όπως το έγραψε ο Φρέντρικ Μπάκμαν και σκηνοοθέτησε ως «Ο Κύριος Οβε» ο Χάνες Χολμ. Με τον Τομ Χανκς. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

babylon

Βαβυλώνα (Babylon) του Ντάμιεν Σαζέλ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Babylon», πρόκειται για μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής. Η ταινία καταγράφει την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλυγουντ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι, Λούκας Χάας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Rheingold

Το Χρυσάφι του Ρήνου (Rheingold) του Φατίχ Ακίν

Συρία, 2010. Ο Τζιγουάρ Χατζάμπι, μετέπειτα διάσημος και ως ράπερ Ξατάρ, υπόκειται σε βασανιστήρια για να αποκαλύψει την τοποθεσία ενός αποθέματος κλεμμένου χρυσού μετά από μια μεγάλη ληστεία. Η παραμονή του στο συνωστισμένο κελί θα τον κάνει να ανατρέξει στη ζωή του, ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία όταν η οικογένειά του χρειάστηκε να διαφύγει από το Ιράν και να καταλήξει τελικά στη Γερμανία. Η απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία του Γκιγουάρ Χατζαμπί (βασισμένη στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «All or nothing: We say the world belongs to you»), η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Γερμανία για τον Φατίχ Ακίν. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

asterix

Αστερίξ και Οβελίξ στο Δρόμο για την Κίνα (Asterix & Obelix: The Middle Kingdom) του Γκιγιόμ Κανέ

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός Φοίνικα εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σασ-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι χάρη στο μαγικό τους φίλτρο διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Ετσι αρχίζει ένα μεγάλο ταξίδι και μια περιπέτεια στο δρόμο προς την Κίνα. Ομως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται επίσης προς το Μέσο Βασίλειο. Παίζουν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Μελανί Τιερί, Γκιγιόμ Κανέ, Χοσέ Γκαρσία, Ζιλ Λελούς και άλλοι.

sharper

Sharper του Μπέντζαμιν Κάρον

Μια κωμωδία/θρίλερ με απάτες και εκατομμυριούχους και πρωταγωνιστές τους Τζούλιαν Μουρ, Σεμπάστιαν Σταν, Τζάστις Σμιθ, Μπριάνα Μίντλτον και Τζον Λίθγκοου η οποία θα κυκλοφορήσει απευθείας στο Apple TV+.

knock at the cabin

Χτύπος στην Καλύβα (Knock at the Cabin) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Πολ Τρεμπλέι «The Cabin at the End of the World», το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, η ταινία ακολουθεί ένα μικρό κορίτσι και τους γκέι μπαμπάδες της που πάνε διακοπές σε μια καμπίνα στη μέση του δάσους. Ομως οι διακοπές τους γρήγορα μετατρέπονται σε εφιάλτης όταν τέσσερις άγνωστοι (κάτι σαν τους Τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης ίσως;) εμφανίζονται ξαφνικά στην πόρτα τους και τους λένε πως είναι εδώ για να σταματήσουν την Αποκάλυψη από το να πραγματοποιηθεί. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζόναθαν Γκροφ και Μπεν Αλντριτζ στους ρόλους του γκέι ζευγαριού και οι Ντέιβ Μπαουτίστα, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Ρούπερτ Γκριντ και Αμπι Κουίν στους ρόλους των τεσσάρων αγνώστων. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

ant-man and the wasp quantumania

Ant-Man And The Wasp: Quantumania του Πέιτον Ριντ

Ο Σκοτ Λανγκ aka Ant-Man (Πολ Ραντ) και η Χόουπ Βαν Ντάιν aka The Wasp (Εβάντζελιν Λίλι) επιστρέφουν για να εξερευνήσουν μαζί με την κόρη του Λάνγκ την Κέισι (Κάθριν Νιούτον) και τους γονείς της Χόουπ, του Χανκ Πάιμ (Μάικλ Ντάγκλας) και Τζάνετ Βαν Ντάιν (Μισέλ Φάιφερ) το Κβαντικό Βασίλειο, να αλληλεπιδρούν με παράξενα νέα πλάσματα και να ξεκινούν μια περιπέτεια που θα τους ωθήσει πέρα από τα όρια αυτού που πίστευαν ότι ήταν δυνατό. Διαβάστε εδώ περισσότερα

tar

Tàr του Τοντ Φιλντ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας το πνευματικό αυτό δράμα αφηγείται την ιστορία της παγκοσμίου φήμης μουσικού Λίντια Ταρ η οποία απέχει μόλις λίγες μέρες από την ηχογράφηση της συμφωνίας που θα την οδηγήσει στα ύψη της ήδη τρομερής καριέρας της. Η εξαιρετικά λαμπερή και γοητευτική εξάχρονη υιοθετημένη κόρη της Λίντια, η Πέτρα, έχει να παίξει βασικό ρόλο εδώ. Και όταν όλα φαίνεται να συνωμοτούν εναντίον της Λίντια, η νεαρή κοπέλα είναι ένα σημαντικό συναισθηματικό στήριγμα για την αγωνιζόμενη μητέρα της. Η νέα ταινία του Τοντ Φιλντ που οδηγεί ολοταχώς την Κέιτ Μπλάνσετ στο τρίτο της Οσκαρ. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

magic mike's last dance

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός (Magic Mike's Last Dance) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Οι περιπέτειες του Magic Mike, του βιοπαλαιστή στρίπερ όπως τον εμπνεύστηκε (και έζησε, στο παρελθόν) ο Τσάνινγκ Τέιτουμ φτάνουν στο τέλος τους. Αλλά πριν από το φινάλε, ο Μάικ θα μας χαρίσει έναν ακόμα, τελευταίο, και ίσως τον πιο αποκαλυπτικό του, χορό. Ο Μάικ συναντά μια πλούσια γυναίκα που του προσφέρει την ευκαιρία να κάνει μια παράσταση στο Λονδίνο, κι όλα αυτά αφότου της δίνει ένα σαγηνευτικό lap dance. Ετσι, ο Μάικ ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου στοχεύει να ανεβάσει μια παράσταση που θα ανεβάσει τη δουλειά του στο επόμενο επίπεδο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

The Banshees Of Inisherin

Τα Πνεύματα του Ινίσεριν (The Banshees of Inisherin) του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Το 1923, σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, δύο καρδιακοί φίλοι, ο Παντράικ και ο Κολμ, βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο Κολμ ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους. Ενας εμβρόντητος Παντράικ, με τη βοήθεια της αδερφής του, της Σιόμπαν, και ενός προβληματικού νεαρού, του Ντομινίκ, προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το «όχι» ως απάντηση. Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Παντράικ το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του, και όταν ο Κολμ του δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες. Η νέα ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα, με τον (βραβευμένο στη Βενετία) Κόλιν Φάρελ και τον Μπρένταν Γκλίσον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

women talking

Women Talking της Σάρα ΠόλεΪ

Οι Ρούνεϊ Μάρα, Κλερ Φόι, Τζέσι Μπάκλεϊ και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Σάρα Πόλεϊ βασισμένη στο βιβλίο της Μίριαμ Τόους για τη ζωή σε ένα χωριό της Βολιβίας όπου οι άντρες βίαζαν επανειλημμένα τις γυναίκες μέχρι που εκείνες αποφάσισαν να μιλήσουν.

cocaine bear

Cocaine Bear της Ελίζαμπεθ Μπανκς

Μαύρη κωμωδία για ένα αληθινό περιστατικό που συνέβη τη δεκαετία του '80, όταν μια αρκούδα έφαγε μια ποσότητα κοκαΐνης. Παίζουν οι Κέρι Ράσελ, Ο' Σι Τζάκσον Τζούνιρο, Αλντεν Ερενράιχ.


ΜΑΡΤΙΟΣ

cinside

Inside του Βασίλη Κατσούπη

Το «Inside», βασισμένο σε μια ιδέα του Βασίλη Κατσούπη και σε σενάριο του Μπεν Χόπκινς, ακολουθεί την περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, του Νίμο, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κλέψει έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε ένα πολυτελές, υψηλής τεχνολογίας ρετιρέ στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα πρέπει να επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες του για να... επιβιώσει. Πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

a good person

A Good Person του Ζακ Μπραφ

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Φλόρενς Πιου ως μια νεαρή γυναίκα που δημιουργεί μια απίθανη σχέση με τον μελλοντικό πεθερό της, χρόνια αφότου η ίδια είχε εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Μαζί της πρωταγωνιστούν και οι Μόργκαν Φρίμαν, Σελέστ Ο’ Κόνορ, Ζόι Λίστερ-Τζόουνς και Μόλι Σάνον.

65

65 των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς

Ο Ανταμ Ντράιβερ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός αστροναύτη ο οποίος προσγειώνεται σε έναν μυστηριώδη πλανήτη και ανακαλύπτει πως δεν είναι μόνος τους σε σενάριο και σκηνοθεσία των σεναριογράφων του «Ενα Ησυχο Μέρος».

heart of a lion

Heart of A Lion του Τζορτζ Τίλμαν

Η ταινία μιλάει για τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού πυγμάχου Τζορτζ Φόρμαν. Πρωταγωνιστούν οι Φόρεστ Γουίτακερ, Κρι Ντέιβις, Σάλιβαν Τζόουνς, Τζον Μαγκάρο, Μάθιου Γκλέιβ.

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves

Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves των Τζον Φράνσις Ντάλεϊ και Τζόναθαν Γκολντστάιν

Σύμφωνα με την σύνοψη της ταινίας ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επική ληστεία για να ανασύρουν ένα χαμένο λείψανο, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με λάθος ανθρώπους. Το καστ περιλαμβάνει τους Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζάστις Σμιθ και τον Ρεγκέ-Ζαν Πέιτζ από το «Bridgerton», Χιού Γκραντ, και Σοφία Λίλις. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

john wick chapter 4

John Wick: Chapter 4 του Τσαντ Σταχέλσκι

Ο Ριβς επιστρέφει ως ο θρυλικός δολοφόνος στο τέταρτο επεισόδιο του franchise, το οποίο βλέπει τον κόσμο του «John Wick» να επεκτείνεται πέρα από τα όρια της Νέα Υόρκη σε ολόκληρο τον κόσμο, με στάσεις όπως στη Γαλλία, στη Γερμανία και την Ιαπωνία. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

scream 6

Scream VI των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Γκίλετ

Το νέο «Scream» κατάφερε να επαναπροσδιορίσει το franchise δημιουργώντας ένα requel γεμάτο αυτοσαρκαστική διάθεση και μπόλικο gore. Και το νέο «Scream», το οποίο αυτή την φορά υιοθετεί τον αριθμό έξι στον τίτλο του, φαίνεται πως θα θέλει να συνεχίσει την παράδοση αυτή αλλά αφήνοντας πίσω το πολύπαθο Γουντσμπόρο και τους κατοίκους του και μεταφέροντας τη δράση, που αλλού, στη Νέα Υόρκη. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

creed iii

Creed III του Μάικλ Μπ. Τζόρνταν

Στο τρίτο μέρος του «Creed», η ζωή έχει προχωρήσει και όλοι είναι μεγαλύτεροι, συμπεριλαμβανομένου του παιδιού του Αντόνις και της Μπιάνκα. Επιπλέον, το «Creed III» συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε το «Creed II», με το τέλος της ιστορίας του Ρόκι Μπαλμπόα και τη συμμετοχή του Σιβλέστερ Σταλόνε ο οποίος άφησε το «Creed» να απογειωθεί ως το δικό του ανεξάρτητο franchise. Στην ταινία πέρα από τον Τζόρνταν πρωταγωνιστεί κι ο Τζόναθαν Μέιτζορς ο οποίος παίζει τον ρόλο ενός παιδικού φίλου του Αντόνις, κι όχι τον γιο του Κλάμπερ Λανγκ (του χαρακτήρα που υποδύθηκε ο Mr. T στο «Rocky 3») όπως αρχικά πίστευαν μερικοί, ο οποίος μόλις βγήκε από την φυλακή και φαίνεται πως ρίχνει το φταίξιμο στον Αντόνις για ό,τι συνέβη. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

shazam! fury of the gods

Shazam! Fury of the Gods του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ζάκαρι Λέβι, Ασερ Εϊντζελ, Τζακ Ντίλαν Γκλέιζερ, Ανταμ Μπρόντι, Φέιθ Χέρμαν, Μέγκαν Γκουντ, Γκρέις Φούλτον, Ρος Μπάτλερ, Τζόβαν Αρμάντ, Κούπερ Αντριους και μαζί τους οι Ελεν Μίρεν στον ρόλο της Εσπέρα, Λούσι Λιού στον ρόλο της Καλίψω και η Ρέιτσελ Ζέγκλερ σε έναν μυστηριώδη ρόλο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

as bestas

As Bestas του Ροντρίγκο Σορογκογιέν

Ένα ζευγάρι Γάλλων μετακομίζει σε ένα τοπικό χωριό, αναζητώντας να συνδεθούν με τη φύση, όπου η παρουσία τους εξάπτει δύο ντόπιους σε σημείο απόλυτης εχθρότητας και συγκλονιστικής βίας.


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

the super mario bros movie

The Super Mario Bros. Movie των Αάρον Χόρβαθ και Μάικλ Τζελένικ

Στην ταινία, η οποία είναι η δεύτερη φορά που το Χόλιγουντ προσπαθεί να μεταφέρει τις περιπέτειες του πολυαγαπημένου ήρωα της Nintendo στη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνιστούν οι Κρις Πρατ στον ρόλο του Μάριο και οι Ανια Τέιλορ-Τζόι στον ρόλο της Πριγκίπισσας Πιτς, Τσάρλι Ντέι στον ρόλο του Λουίτζι, Τζακ Μπλακ στον ρόλο του Μπάουζερ, Σεθ Ρόγκεν στον ρόλο του Ντόνκεϊ Κονγκ και ο Κίγκαν-Μάικλ Κέι στον ρόλο του Τόουντ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Are You There God? It’s Me, Margaret

Are You There God? It’s Me, Margaret της Κέλι Φρεμόν Κρεγκ

Μια ακόμα μεταφορά του κλασικού μυθιστορήματος ενηλικίωσης της Τζούλι Μπλουμ με πρωταγωνιστές του Αμπι Ράιντερ Φόρτσον, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Κάθι Μπέιτς και Μπένι Σάφντι.

renfield

Renfield του Κρις ΜακΚέι

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Χουλτ στον ρόλο του Ρένφιλντ και ο Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του Δράκουλα, και θα πρόκειται για ένα origin story του Ρ. Μ. Ρένφιλντ, του χαρακτήρα που γνωρίσαμε στον «Δράκουλα» ως έγκλειστο σε ψυχιατρικό άσυλο και συνεργάτη του αιμοδιψή βρικόλακα. Το σενάριο το γράφει ο Ράιαν Ρίντλεϊ, ο οποίος έχει γράψει αρκετά επεισόδια της σειράς «Rick & Morty», και από ό,τι φαίνεται θα πρόκειται για μια κωμωδία, που ίσως θα έχει την δυναμική των χαρακτήρων της σειράς με μπόλικο βιτριολικό χιούμορ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Next Goal Wins 607

Next Goal Wins του Τάικα Γουατίτι

Ο Ολλανδός προπονήτης Τόμας Ρόνγκεν προσπαθεί να κερδίσει το ακατόρθωτο στοίχημα να μετατρέψει την Αμερικάνικη Σαμόα ομάδα ποδοσφαίρου από χαμένους σε νικητές. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάικλ Φασμπέντερ, Αρμι Χάμερ και Ελίζαμπεθ Μος.


ΜΑΙΟΣ

the guardians of the galaxy vol 3

The Guardians of the Galaxy Vol. 3 του Τζέιμς Γκαν

Ο Τζέιμς Γκαν αποχαιρετά το MCU και του «Φύλακες του Γαλαξία» με μια τελευταία, αρκετά συναισθηματική, ταινία. Οι Κρις Πρατ, Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβ Μπαουτίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κάρεν Γκίλαν και Πομ Κλεμεντιέφ επιστρέφουν για να μας πουν το δικό τους αντίο παρέα με ένα νέο κι ακαταμάχητο mixtape.

little mermaid main

The Little Mermaid του Ρομπ Μάρσαλ

Πρόκειται για την live action μεταφορά της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney. Την σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Ρομπ Μάρσαλ και στο καστ περιλαμβάνονται οι Τζόνα-Χάουερ Κινγκ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζέικομπ Τρεμπλέι, Νταβίντ Ντιγκς, Ακουαφίνα και η Μελίσα Μακάρθι στον ρόλο της Ούρσουλα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

fast x

Fast X του Λούις Λετεριέρ

Το δέκα το καλό για το franchise που τρέχει και κανείς δεν το σταματάει. Παίζουν ο Βιν Ντίζελ, τρεις καινούριοι (Τζέισον Μομόα, Μπρι Λάρσον, Ρίτα Μορένο) και όλοι οι γνωστοί και άγνωστοι όλων των ταινιών: Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τάιρεζ Γκίμπσον, Τζορντάνα Μπρούστερ, Τζον Σένα, Τζέισον Στέιθαμ, Σαρλίζ Θερόν, Ελεν Μίρεν και άλλοι.


ΙΟΥΝΙΟΣ

the flash

The Flash του Αντι Μουσιέτι

Μια από τις πιο αμφιλεγόμενες κυκλοφορίες της DC, λόγω των όσων έχουν συμβεί με τον Εζρα Μίλερ, κυκλοφορεί φέτος τον Ιούνιο. Η ταινία θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση του DCU αλλά και θα εισήγαγε κάποιους νέους και παλιούς χαρακτήρες σε αυτό. Τελικά, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις, ας κρατάμε καλύτερα μικρό καλάθι. Το μόνο που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι στην ταινία «The Flash», η οποία εμπνεύστηκε το σενάριό της από το κόμικ «Flashpoint», ο Flash πάει πίσω στο παρελθόν για να αλλάξει κάποια γεγονότα με αποτέλεσμα να φέρει το χάος και στο παρόν του DCEU, κάτι που φαίνεται πως θα αλλάξει τον Batman του Μπεν Αφλεκ (ο οποίος εμφανίζεται κι αυτός στην ταινία) με εκείνον του Μάικλ Κίτον, ενώνοντας έτσι τα διάφορα πολυσύμπαντα του DCEU. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

no hard feelings

No Hard Feelings του Τζιν Στουπνίτσκι

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την πλοκή της κωμωδίας αυτής, αλλά γνωρίζουμε πως θα πρωταγωνιστήσουν οι Τζένιφερ Λόρενς, Αντριου Μπαρθ Φέλντμαν, Μάθιου Μπρόντερικ, Λάουρα Μπενάντι, Νάταλι Μοράλες και άλλοι.

elemental

Elemental του Πίτερ Σον

Πληροφορίες σχετικά με την πλοκή της ταινίας παραμένουν ελάχιστες αλλά γνωρίζουμε πως θα ακολουθεί τους Εμπερ και Γουέιντ σε μια πόλη όπου τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, αέρας, γη) ζουν μαζί αρμονικά. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

indiana jones 5

Indiana Jones and the Dial of Destiny του Τζέιμς Μάνγκολντ

Η ταινία, η οποία θα είναι και η τελευταία εμφάνιση του Χάρισον Φορντ στον ρόλο του αγαπημένου μας αρχαιολόγου, θα εξελίσσεται το 1969 κατά την διάρκεια της κούρσας για την κατάκτηση του διαστήματος με τον Ιντι να αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά τους Ναζί, μαθαίνουμε σήμερα πως οι πρώτες σκηνές της ταινίας θα δείχνουν έναν ξανανιωμένο Φορντ, χρησιμοποιώντας τη μαγεία της ψηφιακές τεχνολογίας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Spider-Man: Across the Spider-Verse των Χοακίμ Ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς και Τζάστιν Κ. Τόμσον

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη πρόκειται «μια επική περιπέτεια» η οποία θα βρει τον Μάιλς Μοράλες να «ενώνει τις δυνάμεις του με τη Γκουέν Στέισι και μια νέα ομάδα Spider-Ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν έναν κακό που είναι πιο ισχυρός από οτιδήποτε έχουν συναντήσει ποτέ». Σύμφωνα με την παραγωγό Εϊμι Πασκάλ, η ταινία θα χρησιμεύσει επίσης ως μια «εισαγωγή» για μια άτιτλη spin-off ταινία «Spider-Woman» που βρίσκεται ήδη στα στάδια παραγωγής. Οι Σαμέικ Μουρ και Χέιλι Στάινφελντ επιστρέφουν στους ρόλους των Μάιλς Μοράλες και Γκουέν Στέισι αντίστοιχα, με τον Οσκαρ Αϊζακς θα δανείσει την φωνή του στον Spider-Man 2099, την Ισα Ρέι στον ρόλο της Spider-Woman, τον Ντάνιελ Καλούγια στον ρόλο του Χόμπι Μπράουν και τον Τζέισον Σουόρτσμαν στον ρόλο του κακού The Spot, ενώ δεν θα λείπει και ο Ιάπωνας Spider-Man, o «Supaidaman». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

asteroid city

Asteroid City του Γουές Αντερσον

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψή της το «Asteroid City» είναι ένας ποιητικός διαλογισμός για το νόημα της ζωής. Αφηγείται την ιστορία μιας φανταστικής αμερικανικής πόλης της ερήμου περίπου το 1955 και του Junior Stargazer συνεδρίου, το οποίο συγκεντρώνει μαθητές και γονείς από όλη τη χώρα για ακαδημαϊκούς διαγωνισμούς, ξεκούραση/αναψυχή, κωμωδία, δράμα, ρομάντζο και πολλά άλλα. Οπως κάθε ταινία του Αντερσον, έτσι κι αυτή, έχει ένα εξαιρετικό καστ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Τομ Χανκς, Τζέφρι Ράιτ, Τίλντα Σουίντον, Μπράιαν Κράνστον, Εντ Νόρτον, Εντριαν Μπρόντι, Λιβ Σράιμπερ, Μάργκο Ρόμπι, Χόουπ Ντέιβις, Στίβεν Παρκ, Γουίλεμ Νταφόε, Ματ Ντίλον, Ρούπερτ Φρεντ, Μάγια Χοκ, Στιβ Καρέλ, Χονγκ Τσάου, Τόνι Ρεβολόρι, Τζέικ Ράιαν, Γκρέις Εντουαρτς, Αρίστου Μίχαν, Σοφία Λίλις, Ιθαν Λι, Τζεφ Γκλόλντμπλουμ και Ρίτα Γουίλσον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


ΙΟΥΛΙΟΣ

the marvels

The Marvels της Νία ΝταΚόστα

Η Captain Marvel (Μπρι Λάρσον) επιστρέφει και μαζί της φέρνει τη Ms. Marvel (Ιμάν Βελάνι) και τη Μόνικα Ράμπο (Τεγιόνα Πάρις).

barbie

Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάργκοτ Ρόμπι στον ρόλο της κούκλας Barbie και ο Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Ken. H πλοκή της παραμένει ακόμα επτασφράγιστο μυστικό, αλλά πληροφορίες θέλουν την Barbie και τον Ken να μεταμορφώνονται σε ανθρώπους με την Barbie να έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες μιας πραγματικής γυναίκας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

oppenheimer

Oppenheimer του Κρίστοφερ Νόλαν

Το «Oppenheimer», η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, θα έχει ως επίκεντρό της τον δημιουργό της ατομικής βόμβας Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ και, πιο συγκεκριμένα, το ρόλο που έπαιξε ο Οπενχάιμερ στην κατασκευή της ατομικής βόμβας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην ταινία, πέρα από τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Οπενχάιμερ, πρωταγωνιστούν και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία θα παίξει τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι θα παίξουν τους Λούις Στράους, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και τον Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία θα παίξει τον ρόλο της Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος θα παίξει έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος θα παίξει τον Εντουαρντ Τέλερ έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο ο οποίος θα παίξει τον ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ, ο Τζος Χάρτνετ ο οποίος θα παίξει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς και ο Γκάρι Ολντμαν. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

mission impossible dead reckoning part one

Mission: Impossible: Dead Reckoning Part 1 του Κρίστοφερ ΜακΚουάιρ

Μπορεί να γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την υπόθεση, αλλά αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι στην ταινία, μαζί με τον Τομ Κρουζ, πρωταγωνιστούν οι Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κίρμπι, Χέιλι Άτγουελ, Σέι Γουίγκαμ, Πομ Κλεμεντιέφ, Εσάι Μοράλες, Χένρι Τσέρνι, Ρομπ Ντέλανεϊ, Κάρι Eλγουις, Ιντίρα Βάρμα, Μαρκ Γκάτις, Τσαρλς Παρνέλ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Φρέντερικ Σμιντ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

mascarade

Mascarade του Νικολά Μπεντό

Ο Aντριεν, ένας ελκυστικός χορευτής του οποίου η καριέρα γκρεμίστηκε από ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα, σπαταλά τα νιάτα του στην αδράνεια. Η ζωή του αλλάζει όταν γνωρίζει τη Margot, η οποία ζει από απάτες και ερωτικούς χειρισμούς.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

gran turismo

«Gran Turismo» του Νιλ Μπλόμκαμπ

Βασισμένη στο video game της Polyphony Digital για το PlayStation πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ ως ένας συνταξιοδοτημένος οδηγός αγώνων ταχύτητας ο οποίος θα βοηθήσει ένα παιδί, το οποίο είναι παρά πολύ καλό στο συγκεκριμένο παιχνίδι, να γίνει επαγγελματίας οδηγός. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

meg 2

«The Meg 2: The Trench» του Μπεν Γουίτλεϊ

Για άλλη μια φορά ο Τζέισον Στέιθαμ τα βάζει με τεράστιους καρχαρίες σε ένα σίκουελ που τα πάντα θα είναι μεγαλύτερα από την προηγούμενη φορά.

challengers

Challengers του Λούκα Γκουαντανίνο

Στην πρώτη κωμωδία του Λούκα Γκουαντανίνο πρωταγωνιστεί η Ζεντάγια στον ρόλο της συζύγου ενός πρωταθλητή του τένις, τον οποίο υποδύεται ο Μάικ Φάιστ, ο οποίος περνά μια περίοδο χωρίς καμία νίκη. Το χειρότερο έρχεται όταν ο επόμενός του αντίπαλος είναι ο πρώην της συζύγου του, τον οποίο ερμηνεύει ο Τζος Ο’ Κόνορ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

exorcist

The Exorcist του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες ο Γκριν θα σκηνοθετήσει το reboot της κλασικής ταινίας τρόμου του Γουίλιαμ Φρίντκιν «Ο Εξορκιστής» για το Blumhouse, το στούντιο με το οποίο συνεργάστηκε και για τη νέα τριλογία του «Halloween». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα αρχίσουν τα γυρίσματα ή για το τι ακριβώς πρόκειται. Θα αποτελεί μια συνέχεια των προηγούμενων ταινιών ή θα είναι ένα ακόμα reboot στο οποίο δεν θα λάβουν υπόψιν τα σίκουελς που έχουν βγει ως τώρα, όπως έγινε και με το «Halloween»; Διαβάστε εδώ περισσότερα.

true love

True Love του Τόνι Γκιλρόι

Οι λεπτομέρειες της νέας ταινίας του σκηνοθέτη «Rogue One: A Star Wars Story» παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστες. Πρωταγωνιστούν οι Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Τζέμα Τσαν, Αλιστον Τζένεϊ και Κεν Γουατανάμπε.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

dune part two

Dune: Part Two του Ντενί Βιλνέβ

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει «αυτή η επόμενη ταινία θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Πολ Ατρίδη καθώς ενώνεται με την Τσάνι και τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε έναν πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμετωπίζοντας μια επιλογή μεταξύ της αγάπης της ζωής του και της μοίρας του γνωστού σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει». Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Φέρκγιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τζος Μπρόλιν και μαζί του η Φλόρενς Πιού θα παίξει τον ρόλο της πριγκίπισσας Ιρουλάν, την κόρη του Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου, τον οποίο θα ερμηνεύσει ο Κρίστοφερ Γουόκεν, ο Οστιν Μπάτλερ, ο Ελβις στην ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, θα παίξει τον ρόλο του Φείντ Ράουθα και η Λέα Σεντού τον ρόλο της Λαίδης Μάργκο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

wonka chalamet

Wonka του Πολ Κινγκ

Βασισμένη στους ήρωες του Ρόαλντ Νταλ, η ταινία θα εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Γουίλι Γουόνκα και στις περιπέτειές του πριν ανοίξει το πιο διάσημο εργοστάσιο σοκολάτας του κόσμου. Πρωταγωνιστούν οι Τίμοθι Σαλαμέ, Ρόουαν Ατκινσον, Σάλι Χόκινς, Ολίβια Κόλμαν και Κίγκαν-Μάικλ Κι. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the color purple

The Color Purple του Μπλιτζ Μπάζαγουλ

Το μυθιστόρημα που δημοσίευσε το 1982 η Αλις Γουόκερ, χαρίζοντάς της το Πούλιτζερ λογοτεχνίας μεταφέρεται αυτή την φορά ως μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τους Fantasia, Κόλμαν Ντομίνγκο, Κόρεϊ Χόκινς, Ντάνιελ Μπρουκς, Ταραχί Π. Χένσον, Χέιλ Μπέιλι κ.α. Οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Οπρα Γουίνφρεϊ έχουν αναλάβει την παραγωγή.


ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΟΔΟΥ

woody allen main

H ατιτλοφόρητη 50η ταινία του Γούντι Αλεν

Γυρίστηκε στο Παρίσι, μιλάει εξ ολοκλήρου γαλλικά και σε αυτήν πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε άλλους, η Βαλερί Λεμερσιέ, ο Νιλς Σνάιντερ, η Ελσα Ζιλμπερστάιν και ο Μελβίλ Πουπό.

close

Close του Λούκας Ντοντ

Ο 12χρονος Λεό μεγαλώνει σε μία ευτυχισμένη οικογένεια ανθοκόμων. Οι γονείς, ο μεγάλος αδελφός, αλλά και ο ίδιος καμιά φορά, καλλιεργούν, φροντίζουν, μαζεύουν τα άνθη από τα τριαντάφυλλα, τα χρυσάνθεμα, τις πεόνιες που πακετάρουν και προμηθεύουν τα αρωματοποιία. Ο Λεό έχει κι έναν δεύτερο «αδελφό» - τον Ρεμί. Γείτονας, καλύτερος φίλος, κολλητός, soulmate. Μαζί παίζουν φανταστικούς πολέμους, μαζί τρέχουν ανέμελοι ανάμεσα στα πολύχρωμα χωράφια, μαζί πάνε βόλτες με τα ποδήλατα, μαζί κυλιούνται στα γρασίδια, μαζί γελάνε, μαζί κοιμούνται (καθώς οι γονείς θεωρούν και τα δύο παιδιά «δικά τους» και τα φιλοξενούν), μαζί ονειρεύονται τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν. Μαζί μεγαλώνουν. Μέχρι που η πρώτη μέρα στο γυμνάσιο τα αλλάζει όλα. «Είστε ζευγάρι;» τους ρωτά η παρέα των συμμαθητών. «Δεν το λέμε για κακό, αλλά είστε πάντα τόσο...."κοντά"». Η νέα ταινία του Λούκας Ντοντ («Girl»), βραβευμένη με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών. Επίσημη υποβολη του Βελγίου για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

saint omer

Saint Omer της Αλίς Ντιόπ

Εχοντας ως βάση τα γεγονότα και τα πρακτικά της δίκης στην υπόθεση της ομοεθνούς της Φαμπιέν Καμπού, η οποία το 2013 εγκατέλειψε το μωρό της στην παραλία για να το πνίξει η παλίρροια και μετά παραδέχτηκε στο δικαστήριο την ενοχή της, αλλά ισχυρίστηκε πως έπεσε θύμα μαύρης μαγείας, η Αλίς Ντιόπ αναπλάθει δραματουργικά τα όσα συνέβησαν μέσα στη δικαστική αίθουσα με ελάχιστες αποκλίσεις και εστιάζει με έναν δωρικό και αποδραματοποιημένο τρόπο στα πρόσωπα των βασικών συντελεστών της δίκης, αναζητώντας με έναν υβριδικό συνδυασμό σινεμά τεκμηρίωσης και θεατρικότητας σε κάθε ένα από αυτά την αλήθεια πίσω από κάθε βλέμμα, λέξη, σιωπή, μορφασμό και χειρονομία, με μία χειρουργική ακρίβεια που παγώνει το αίμα και ανατρέπει όλα τα κλισέ του δικαστικού δράματος, όπως αποτυπώνεται συνήθως στη μεγάλη οθόνη. Μεγάλο βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, επίσημη υποβολή της Γαλλίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

the old oak

The Old Oak του Κεν Λόουτς

Ο Κεν Λόουτς δεν εγκατελείπει το σινεμά και επιστρέφει με ακόμη μια ταινία εργατικής τάξης και αλληλεγγύης με φόντο ξεχασμένες επαρχίες της Μεγάλης Βρετανίας και ανθρώπινες προσδοκίες που έπεσαν στο κενό.

Argylle

Argylle του Μάθιου Βον

Ο Μάθιου Βον συνεχίζει να σκηνοθετεί κατασκοπικές ταινίες, αυτή την φορά με πρώτη ύλη το βιβλίο της Ελι Κόνγουεϊ με πρωταγωνιστές τους Χένρι Κάβιλ, Τζον Σένα και Ντούα Λίπα για το Apple TV+.

cat person

Cat Person της Σουζάνα Φόγκελ

Η νέα ταινία της Φόγκελ βασίζεται στην ομότιτλη ιστορία του New Yorker με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Μπράουν («Succession») ο οποίος υποδύεται τον Ρόμπερτ, έναν άντρα που ξεκινά μια σχέση με τη Μάργκοτ (Εμιλία Τζόουνς), μια νεότερη, 20χρονη φοιτήτρια, που επισκέπτεται συχνά τον κινηματογράφο που εργάζεται.

rustin

Rustin του Τζορτζ Σι Γουλφ

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Ma Rainey's Black Bottom» για το Netflix είναι μια βιογραφική ταινία του ομοφυλόφιλου, ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Μπέιγιαρντ Ράστιν, ο οποίος οργάνωσε τη θρυλική Πορεία Διαμαρτυρίας του 1963 στην Ουάσιγκτον.

damsel

Damsel του Χουάν Κάρλος Φρενσαντίγιο

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν πρωταγωνιστεί σε μια ταινία φαντασίας για μια επίδοξη πριγκίπισσα που είναι στην πραγματικότητα μια πράξη θυσίας για να κατευνάσει έναν αιμοδιψή δράκο.

rebel ridge

Rebel Ridge του Τζέρεμι Σολνιέρ

Η νέα ταινία του Σολνιέρ πρόκειται να εξερευνήσει τις συστημικές αμερικανικές αδικίες μέσα από εκρηκτικές σεκάνς δράσης, σασπένς και σκοτεινό χιούμορ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Μπογιέγκα.

the brutalist

«The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ

Οι Βανέσα Κίρμπι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σεμπάστιαν Σταν και Τζόελ Ετζερτον πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Vox Lux» για μια αρχιτέκτονα η οποία ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη το 1947 και από τότε ξοδεύει τρεις δεκαετίες για να δημιουργήσει το αριστούργημά της.

shirley

Shirley του Τζον Ρίντλεϊ

Μια βιογραφική ταινία για την Σίρλεϊ Τσίσολμ, της πρώτης μαύρης βουλευτή της Αμερικής, με πρωταγωνίστρια την Ρετζίνα Κινγκ.

royal hotel

The Royal Hotel της Κίτι Γκριν

Ενα κοινωνικό θρίλερ για δύο φίλους που ταξιδεύουν στην Αυστραλία. Το ταξίδι τους παίρνει μια παράξενη και σκοτεινή τροπή όταν αναλαμβάνουν μια προσωρινή δουλειά πίσω από το μπαρ μιας παμπ σε μια απομακρυσμένη πόλη με ορυχεία. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Γκάρνερ, Τζέσικ Χένγουικ, Χιούγκο Γουίβινγκ και Τόμπι Γουάλας.

peter pan and wendy

Peter Pan & Wendy του Ντέιβιντ Λόουερι

H live action μεταφορά του Πίτερ Παν έρχεται στο Disney+ σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Λόουερι.

hypnotic

Hypnotic του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ο Μπεν Αφλεκ πρωταγωνιστεί ως ντετέκτιβ που, ενώ ερευνά μια σειρά από αδύνατες να γίνουν ληστείες, μπλέκεται σε ένα μυστήριο που αφορά την εξαφανισμένη κόρη του και ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμα.

road house

Road House του Νταγκ Λίμαν

Μια νέα ταινία βασισμένη σε εκείνη του 1989 με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ στον ρόλο του Ντάλτον, τον αρχηγό της ομάδας ασφαλείας σε ένα θορυβώδες μπαρ στη μέση του πουθενά.

Landscape With Invisible Hand

Landscape With Invisible Hand του Κόρι Φίνλεϊ

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μ.Τ. Αντερσον η ταινία ακολουθεί έναν καλλιτέχνη που ζει σε ένα μέλλον όπου ένα είδος που ονομάζεται Vuvv προσφέρει φιλανθρωπία στην ανθρώπινη φυλή με προηγμένες τεχνολογίες και θεραπείες για τελικές ασθένειες.

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Βασισμένη στο βιβλίο Τζάροσλαβ Καλφάρ «Spaceman of Bohemia» η ταινία του Netflix μιλάει για την ιστορία του πρώτου αστροναύτη της Τσεχικής Δημοκρατίας Γιάκουμπ Προτσάζκα ο οποίος στέλνεται σε μια σόλο αποστολή σε ένα κοσμικό σύννεφο «διαγαλαξιακής σκόνης». Αφήνοντας την γυναίκα του στον κοντινό πλανήτη Αφροδίτη ο Γιάκουμπ γίνεται φίλος με έναν γιγάντιο εξωγήινο αραχνοειδές που ονομάζεται Χανούς σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το παρελθόν του. Πρωταγωνιστεί ο Ανταμ Σάντλερ.

the end

The End του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Ο σκηνοθέτης των πετυχημένων ντοκιμαντέρ «Η Πράξη του Φόνου» και «Η Οψη της Σιωπής» Τζόσουα Οπενχάιμερ αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί με κάτι τελείως διαφορετικό στην καριέρα του. Περνάει στη μυθοπλασία με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

F*cking Identical Twins

F*cking Identical Twins του Λάρι Τσαρλς

Ενα μιούζικαλ βασισμένο στους κωμικούς του Αάρον Τζάκσον και Τζος Σαρπ που παρουσιάζει δύο επιχειρηματικούς αντιπάλους που συνειδητοποιούν ότι είναι πανομοιότυπα δίδυμα αδέρφια και αποφασίζουν να αλλάξουν θέση για να ξανασμίξουν τους χωρισμένους γονείς τους. Πρωταγωνιστούν οι Νέίθαν Λέιν, Μέγκαν Μαλάλι και Μπόουεν Γιάνγκ.

leave the world behind 607

Leave The World Behind του Σαμ Εμσαΐλ

Ενα ψυχολογικό θρίλερ όπου μια οικογένεια μαύρων επιστρέφει στο εξοχικό της, το οποίο έχουν νοικιάσει σε μια λευκή οικογένεια. Στο μεταξύ στην πόλη συμβαίνουν περίεργα γεγονότα που οξύνουν τις εντάσεις. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Αλι, Ιθαν Χοκ, Κέβιν Μπέικον και Φάρα Μακένζι. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix.

monkey man

Monkey Man του Ντεβ Πατέλ

Η ταινία του Netflix σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού και χαρακτηρίζεται ως ο «John Wick» στο Μουμπάι.

bad behavior

Bad Behavior της Αλις Ενγκλερτ

Η κόρη της Τζέιν Κάμπιον ετοιμάζεται για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια ταινία η οποία μιλάει για μια πρώην ηθοποιό - παιδί (Τζένιφερ Κόνελι) που αναζητά τη φώτιση μέσω του πνευματικού ηγέτη που συναντά σε ένα καταφύγιο (Μπεν Γουίσο) και περιηγείται στην ταραχώδη σχέση με την κόρη της κασκαντέρ (Αλις Ενγκλερτ).

saltburn

Saltburn της Εμεραλντ Φένελ

Η νέα ταινία της σκηνοθέτη του «Promising Young Woman» θα επικεντρώνεται σε μια μεγάλη αριστοκρατική οικογένεια της Βρετανίας. Ο τίτλος έχει να κάνει με μια περιοχή της Αγγλίας στην οποία η Φένελ πήγε σχολείο, στο Marlborough College, ένα από τα πιο διάσημα και με μεγάλο κύρος οικοτροφεία της Βρετανίας. Πρωταγωνιστούν οι Ρόζαμουντ Πάικ, ο Μπάρι Κέογκαν και Τζέικομπ Ελόρντι, το οποίο απολαμβάνουμε στο «Euphoria» του HBO.

dream scenario

Dream Scenario του Κρίστοφερ Μπόργκλι

Μια κωμωδία τρόμου σε παραγωγή του Αρι Αστερ και με πρωταγωνιστές του Νίκολας Κέιτζ, Μάικλ Σέρα, Ντίλαν Μπέικερ, Τζουλιάν Νίκολσον, Κέιτ Μπέρλαντ, Ντίλαν Γκελούλα και Τιμ Μέντοους. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα για την ιστορία της ταινίας.

the governess

The Governess του Τζο Ντάμπλοτ

Πρωταγωνιστούν οι Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Χογιεόν και Ρενάτε Ράινσβε στους ρόλους τριών επαναστατριών γκουβερναντών που ανατρέπουν το νοικοκυριό στο οποίο εργάζονται, εγκαταλείποντας τις δουλειές τους για ερωτικές περιπέτειες.

firebrand

Firebrand του Καρίμ Αϊνούζ

Στην νέα ταινία του Αϊνούζ πρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Αλίσια Βικάντερ στους ρόλους του Ερίκου του 8ου και της έκτης και τελευταίας συζύγου του, της Κάθριν Παρ. Μαζί τους και οι Σαμ Ράιλι, Εντι Μάρσαν, Σάιμον Ράσελ Μπιλ και Εριν Ντόχερτι.

julio torres tilda swinton

Ατιτλοφόρητη ταινία του Χούλιο Τόρες με την Τίλντα Σουίντον

Σε παραγωγή της Εμα Στόουν στη νέα ταινία του Χούλιο Τόρες πρωταγωνιστή η Τίλντα Σουίντον. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τίποτα για το σενάριο της ταινίας.

the beast

The Beast του Μπερτράντ Μπονέλο

Μετά το «Zombi Child», ο Μπονελό επιστρέφει με μια νέα ταινία με πρωταγωνιστές την Λέα Σεντού και τον Τζορτζ ΜακΚέι. Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα μέλλον όπου τα συναισθήματα αποτελούν απειλή και η πρωταγωνίστρια καθαρίζει το DNA της για να απαλλαγεί από τα δυνατά συναισθήματα. Φυσικά οι επιπλοκές δεν αργούν να έρθουν.

eileen

Eileen του Γουίλιαμ Όλντροϊντ

Μετά τη «Lady MacBeth» με την Φλόρενς Πιου, ο Ολντροϊντ σκηνοθετεί ένα ψυχολογικό θρίλερ το οποίο επικεντρώνεται στην παράξενη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μια περίεργη νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε μια φυλακή για ανήλικους (Τόμας ΜακΚένζι) και τη νέα σύμβουλο (Αν Χάθαγουεϊ) που ξεκινάει δουλειά στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

i saw the tv glow

I Saw The TV Glow της Τζέιν Σόενμπρουν

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζάστις Σμιθ και Μπριτζίτ Λούντι-Πέιν ως έφηβοι που γίνονται φίλοι για την αγάπη τους για μια τρομακτική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά τα όρια μεταξύ τηλεόρασης και πραγματικότητας αρχίζουν να θολώνουν όταν αυτή η εκπομπή ακυρώνεται μυστηριωδώς.

the gorge

The Gorge του Σκοτ Ντέρικσον

Ο Μάιλς Τέλερ και η Ανια Τέιλορ-Τζόι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Σκοτ Ντέρικσον «The Gorge», η οποία θα είναι μια εκρηκτική περιπέτεια δράσης μαζί με ένα love story το οποίο θα ανατρέψει το είδος. Το σενάριο το έχει γράψει ο Ζακ Ντιν (του «The Tomorrow War») ενώ το στούντιο Skydance έχει αναλάβει την παραγωγή. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

havoc

Havoc του Γκάρεθ Εβανς

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «The Raid» για το Netflix με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι όπου όταν μια διαπραγμάτευση ναρκωτικών που πάει στραβά, ένας ντετέκτιβ πρέπει να παλέψει μέσα στον εγκληματικό υπόκοσμο καθώς προσπαθεί να διαλευκάνει τον σκοτεινό ιστό της συνωμοσίας και της διαφθοράς της πόλης του.

pain hustlers

Pain Hustlers του Ντέιβιντ Γέιτς

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη των τελευταίων ταινιών του «Χάρι Πότερ», είναι ένα θρίλερ για το Netflix, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία επικεντρώνεται σε μια φιλόδοξη γυναίκα η οποία δουλεύει σε μια αποτυχημένη φαρμακευτική startup εταιρεία, η οποία σύντομα βρίσκεται στη μέση μιας εγκληματικής συνωμοσίας με θανάσιμες συνέπειες. Οι Εμιλι Μπλαντ και Κρις Εβανς πρωταγωνιστούν σε αυτήν.

she came to me

She Came To Me της Ρεμπέκα Μίλερ

Πρόκειται για μια σύγχρονη ρομαντική κωμωδία και ιστορία αγάπης πολλών γενεών που διαδραματίζεται στο εμβληματικό σκηνικό της Νέας Υόρκης με πρωταγωνιστές τους Αν Χάθαγουεϊ, Μαρίσα Τομέι, Πίτερ Ντίνκλατζ.

bottoms

Bottoms της Εμα Σέλιγκμαν

Πρόκειται για μια queer σεξοκωμωδία για δύο τελειόφοιτες λυκείου που δημιούργησαν ένα «fight club» για να γνωρίσουν και να κάνουν σεξ με μαζορέτες πριν την αποφοίτησή τους.

lee

Lee της Ελεν Κούρας

Η Κέιτ Γουίνσλετ πρωταγωνιστεί στον ρόλο της πολεμικής ανταποκρίτριας Λι Μίλερ, η οποία, από μοντέλο, έγινε φωτογράφος για να καταγράψει τα γεγονότα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί της πρωταγωνιστούν και οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζουντ Λο, Αντρεα Ράιζμπορο και Τζος Ο΄Κόνορ.

Napoleon

Kitbag του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το «Kitbag» θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Μέγα Ναπολέοντα πριν τις μάχες που του χάρισαν τον χαρακτηρισμό «μέγας», αλλά και στην γεμάτη εντάσεις σχέση του με την γυναίκα του Ζοζεφίνα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

la cocina

La Cocina του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρούνεϊ Μάρα, ακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης όπου κουλτούρες από όλο τον κόσμο αναμειγνύονται κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού.

mother's instinct

Mother's Instinct του Μπενουά Ντελόμ

Πρωταγωνιστούν η Τζέσικα Τσαστέιν και η Αν Χάθαγουεϊ ως δύο νοικοκυρές της δεκαετίας του 1960, των οποίων η στενή φιλία επιδεινώνεται γρήγορα μετά από μια τραγωδία.

air jordan

Air Jordan του Μπεν Αφλεκ

Οι Μπεν Αφλεκ και Ματ Ντέιμον συνεργάζονται ξανά μετά από χρόνια για να γράψουν το σενάριο με τον Ντέιμον να πρωταγωνιστεί στον ρόλο του πωλητή παπουτσιών Σόνι Βακάρο και τον τρόπο με τον οποίο οδήγησε τη Nike στο να κερδίσει την εύνοια του Μάικλ Τζόρνταν. Ο Αφλεκ παίζει τον ρόλο του Φιλ Νάιτ της Nike, και μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέισον Μπέιτμαν και Κρις Τάκερ.

infinity pool

Infinity Pool του Μπράντον Κρόνενμπεργκ

Η νέα του ταινία επικεντρώνεται στην all-inclusive βιομηχανία διακοπών και μιλά για ένα θανατηφόρο ατύχημα που εκθέτει τη διεστραμμένη υποκουλτούρα ενός θέρετρου του ηδονιστικού τουρισμού, της απερίσκεπτης βίας και της σουρεαλιστικής φρίκης.

strangers

Strangers του Αντριου Χέιγκ

Ενα σουρεαλιστικό δράμα όπου ένας σεναριογράφος ανακαλύπτει ότι οι νεκροί γονείς του είναι και οι δύο ζωντανοί και μοιάζουν στην ίδια ηλικία με την ημέρα που πέθαναν πριν από περισσότερα από 30 χρόνια. Πρωταγωνιστούν οι Πολ Μέσκαλ, Αντριου Σκοτ, Κλερ Φόι και Τζέιμι Μπελ.

the actor ryan gosling

The Actor του Ντιούκ Τζόνσον

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντόναλντ Γουέστλεϊκ «Memory» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ όπου παίζει τον Πολ Κόουλ έναν άντρα που παλεύει με την απώλεια μνήμης του και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του στο Οχάιο της δεκαετίας του 1950, αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου αφέθηκε για νεκρός.

nightbitch

Nightbitch της Εϊπριλ Γουλφ

Η Εϊμι Ανταμς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία βασισμένη στο ομότιτλο επερχόμενο βιβλίο της Ρέιτσελ Γιόντερ το οποίο μιλάει για μια μητέρα η οποία αρχίζει να πιστεύει πως μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε σκύλο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the last planet 607

The Way of the Wind του Τέρενς Μάλικ

Το «The Way of the Wind», απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι μια ταινία που αναπαριστά κεφάλαια από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, ωστόσο, ανέλαβε την... αποκάλυψη, σε συνέντευξη που έδωσε ως προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πρωταγωνιστές του Τέρενς Μάλικ θα είναι ο Γκέζα Ρέριγκ στο ρόλο του Ιησού (ο Ούγγρος ποιητής που πρωταγωνίστησε συγκλονιστικά στον «Γιο του Σαούλ», ο Ματίας Σχούναρτς στο ρόλο του Αγίου Πέτρου (ο Βέλγος ηθοποιός κρατά ένα ρόλο και στο «A Hidden Life») και ο Μαρκ Ράιλανς, φυσικά, που υποδύεται τον Διάβολο, όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ενσαρκώσεις του! Διαβάστε εδώ περισσότερα.

love lies bleeding

Love Lies Bleeding της Ρόουζ Γκλας

Η νέα ταινία της Γκλας θα είναι ένα ρομαντικό θρίλερ το οποίο θα επικεντρώνεται στις ακραίες ιδιότητες που χρειάζονται για να πετύχει κάποιος στον ανταγωνιστικό κόσμο του bodybuilding και θα πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Στιούαρτ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

beth and don

Beth & Don της Νικόλ Χολοφσένερ

Η Τζούλιο Λούις-Ντρέιφους πρωταγωνιστεί ως συγγραφέας της οποίας ο γάμος αρχίζει να επιδεινώνεται αφού κρυφακούει τον σύζυγό της να προσφέρει μια ειλικρινή αξιολόγηση του έργου της.

wizards

Wizards του Ντέιβιντ Μίχοντ

Πρόκειται για μια κωμωδία παραμύθι δύο άτυχων χειριστών beach bar που βρίσκουν κλεμμένα λάφυρα ενώ πραγματικά έπρεπε να τα είχαν αφήσει ήσυχα. Πρωταγωνιστούν οι Ναόμι Σκοτ, Πιτ Ντέιβιντσον, Σον Χάρις, Ορλάντο Μπλουμ.

memory

Memory του Μάικλ Φράνκο

Στην αγγλόφωνη ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Πίτερ Σάρσγκαρντ και Ελσι Φίσερ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι η πλοκή της.

civil war

Civil War του Αλεξ Γκάρλαντ

Η τελευταία του, όπως την αποκαλεί ο ίδιος, ταινία περιγράφεται ως μια «σύγχρονη πολεμική ταινία» και πρωταγωνιστούν οι Κίρστεν Ντανστ, Βάγκνερ Μούρα, Στίβεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον και Κέιλι Σπάενι.

megalopolis

Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Πρόκειται για το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Εχοντας γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, η ταινία θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή. Στην πορεία των χρόνων, ο Κόπολα ανέβαλε το πρότζεκτ για διάφορους λόγους, από τη δέσμευσή του να ολοκληρώσει την τριλογία του «Νονού», ως την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ηδη γνωρίζουμε πως οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια ΛαΜπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

iron claw

Iron Claw του Σον Ντέρκιν

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Martha Macy May Marlene» μιλάει για την τραγική ιστορία του επαγγελματία παλαιστή Κέβιν Βον Ερικ και της οικογένειάς του με πρωταγωνιστές τους Ζακ Εφρον, Χάρις Ντίκινσον, Λίλι Τζέιμς, Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ.

the bikeriders

The Bikeriders του Τζεφ Νίκολς

Μια fiction ιστορία βασισμένη στο φωτογραφικό άλμπουμ που δημοσιεύθηκε το 1968 με το ίδιο τίτλο για διάφορες ομάδες μοτοσικλετιστών στις μεσοδυτικές πολιτείες. Πρωταγωνιστούν οι Τομ Χάρντι, Μάικλ Σάνον, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Οστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κόμερ, Νόρμαν Ρίντους.

blitz

Blitz του Στιβ ΜακΚουίν

Η νέα ταινία του ΜακΚουίν για το Apple TV+ θα επικεντρώνεται σε μια ομάδα Λονδρέζων κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον ΜακΚουίν να γράφει το σενάριο, να σκηνοθετεί και να αναλαμβάνει την παραγωγή της ταινίας.

may/december

May/December του Τοντ Χέινς

Η νέα ταινία του Χέινς μιλάει για ένα διάσημο παντρεμένο ζευγάρι, την Γκρέισι Αθερτον-Γιου και τον σύζυγό της Τζο (23 χρόνια νεότερός της), που αναγκάζονται να ξαναζήσουν το περιβόητο ρομάντζο τους που τάραξε τα νερά της χώρας είκοσι χρόνια νωρίτερα, όταν μια ηθοποιός κάνει έρευνα για μια νέα ταινία και μπαίνει στη ζωή τους και διερευνήσει αυτό το παρελθόν. Πρωταγωνιστούν οι Τζούλιαν Μουρ, Νάταλι Πόρτμαν και Τσαρλς Μέλτον.

el conde

El Conde του Πάμπλο Λαραΐν

Η νέα ταινία του Λαραΐν για το Netflix είναι μια πολιτική σάτιρα και μαύρη κωμωδία που απεικονίζει τον αιματηρό δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ ως έναν βρικόλακα 250 ετών.

zone of interest

Zone of Interest του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Under the Skin», η οποία θα εξελίσσεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα έχει να κάνει μάλλον με έναν αξιωματικό των Ναζί ο οποίο ερωτεύεται την γυναίκα του διοικητή του στρατοπέδου.

maestro

Maestro του Μπράντλεϊ Κούπερ

Η ταινία θα αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν και θα εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε και μπορεί ο τίτλος της μπορεί, από τότε, να άλλαξε από «Bernstein» σε «Maestro», ο Κούπερ βρήκε την συμπρωταγωνίστριά του στο πρόσωπο της Κάρεϊ Μάλιγκαν, η οποία θα παίξει τον ρόλο της γυναίκας του Μπερνστάιν, Μοντελέγκρε. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

ferrari

Ferrari του Μάικλ Μαν

Η ταινία, βασισμένη στο βιβλίο «Enzo Ferrari – The Man and the Machine» του Μπροκ Γιέιτς, διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το 1957. Ο πρώην οδηγός αγώνων, Φεράρι, βρίσκεται σε κρίση. Η εταιρεία που εκείνος και η σύζυγός του Λόρα έχτισαν από το μηδέν 10 χρόνια νωρίτερα, είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ο ταραχώδης γάμος πασχίζει να κρατηθεί με το πένθος για τον έναν γιο και την αναγνώριση του άλλου. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει τις απώλειές του ποντάροντας σε έναν αγώνα – 1.000 χρόνια σε ολόκληρη την Ιταλία. Πρωταγνωιστεί ο Ανταμ Ντράιβερ. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

priscila

Priscilla της Σοφίας Κόπολα

Με τον τίτλο «Priscilla» η ταινία θα βασίζεται στο βιβλίο «Elvis & Me» γραμμένο από την ίδια την Πρίσλεϊ, με την σκηνοθεσία να την έχει αναλάβει η Σοφία Κόπολα σε παραγωγή του στούντιο Α24 με πρωταγωνιστές τους Κέιλι Σπέινι και Τζέικομπ Ελόρντι να παίζουν στους ρόλους των Πρισίλα και Ελβις Πρίσλεϊ αντίστοιζα. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Αυτή είναι η κινηματογραφική μεταφορά του «Poor Things» του Σκοτζέζου Αλισντέρ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη, απ' όπου και αντιγράφουμε την επίσημη περίληψη, που δίνει έμφαση στην αντήχηση του μυθιστορήματος με το «Φράνκενστάιν» της Μέρι Σέλεϊ αλλά και με άλλα αριστούργηματα του γοτθικού τρόμου. Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλευ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Εμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε, Μάρκ Ράφαλο και άλλοι.

Disappointment Blvd.

Beau Is Afraid (πρώην «Disappointment Blvd.») του Αρι Αστερ

Πρωταγωνιστεί ο Οσκαρούχος Χοακίν Φίνιξ και μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά αρκετά για το σενάριο της, πέρα του ότι πρόκειται «για ένα οικείο δεκαετιών πορτραίτο ενός από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών». Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the killer

The Killer του Ντέιβιντ Φίντσερ

Βασισμένη στο ομότιτλο νουάρ graphic novel του Αλέξις Νόλεντ ακολουθεί έναν ψυχρό, μεθοδικό και αμετανόητο δολοφόνο ο οποίος παθαίνει έναν νευρικό κλονισμό και αρχίζει να έχει ηθικούς ενδοιασμούς για το επάγγελμα που έχει επιλέξει, ακριβώς την στιγμή που οι υπηρεσίες του, έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Τη σεναριακή διασκευή του «The Killer» υπογράφει ο Αντριου Κέβιν Γουόκερ, ο σεναριογράφος του «Se7en» και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας αλλά ελπίζουμε πως θα είναι έτοιμο για την οσκαρική περίοδο του 2023. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε

Με μπάτζετ πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια η ταινία είναι Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν, η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Killers of the Flower Moon» για το Apple TV+, αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση. Στην «Killers of the Flower Moon» πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρένταν Φρέιζερ, Τζέσι Πλέμονς, Τζον Λίθγκοου και Λίλι Γκλάντστοουν. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

the son

The Son του Φλόριαν Ζέλερ

Μετά τον οσκαρικό θρίαμβο του «Πατέρα, το δεύτερο έργο της θεατρικής τριλογίας Ζέλερ, μεταφέρεται στην οθόνη, ξανά με την συμβολή του Κρίστοφερ Χάμπτον στο σενάριο και με ένα ακόμη εξαιρετικό καστ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, βρίσκοντας ακόμη κι έναν ακόμη ρόλο πατέρα, για τον Αντονι Χόπκινς. Κι όπως και σε εκείνη την ταινία, η ιστορία είναι συναισθηματικά αδυσώπητη, μια ακόμη μελέτη σχέσεων και λαθών, ανθρώπινων ατελειών, θλίψης και απώλειας. Στο κέντρο της ιστορίας, ο Πίτερ είναι ένας χωρισμένος δικηγόρος που έχει μόλις ξεκινήσει μια καινούρια οικογένεια, όταν η πρώην γυναίκα του τον πληροφορεί ότι ο δεκαεφτάχρονος γιος τους Νίκολας, γίνεται όλο πιο απόμακρος και μελαγχολικός. Οταν ο γιος του θα ζητήσει να μείνει μαζί του εκείνος φυσικά θα δεχτεί, αλλά η κίνηση θα δημιουργήσει τριγμούς στην σχέση με την γυναίκα του και στην πραγματικότητα δεν θα κάνει πολλά για να βελτιώσει την κατάσταση του Νίκολας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Διαβάστε ακόμη: Flix Top Ten 2022 | Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες της χρονιάς που μόλις τέλειωσε